25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Musul'daki Rehinelerin Son Durumu!



Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, IŞİD güçlerinin Musul Başkonsolosluğuna girdiği iddialarına ilişkin durumu incelediklerini bildirdi.

IŞİD Komutanı: Ülkelerine İade Edeceğiz
IŞİD Komutanı: Ülkelerine İade Edeceğiz

Musul Valisi Esil Nucayfi Musul'da Türkiye'nin desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi. 

Konsoloslukta ikisi çocuk 42 kişinin rehin tutulduğu bilgisi verildi.

Dün Musul'un tamamını ele geçiren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), bugün de kentteki Türk toprağına saldırdı. Militanlar, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu ele geçirdi. Başkonsolos Öztürk Yılmaz'la birlikte 48 kişinin rehin alındığı bildirildi. Rehin alınan 48 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Mezuniyet Töreni Dönüşü Alkollü Sürücü Kurbanı Oldu!
Mezuniyet Töreni Dönüşü Alkollü Sürücü Kurbanı Oldu!

Irak Şam İslam Devletinin (IŞİD) rehin aldığı şoför sayısının ise 32'ye çıktığı öğrenildi.

MALİKİ'NİN AÇIKLAMASI

 

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, IŞİD militanlarının Musul kentini ele geçirmesiyle ilgili açıklamasında “Geri çekilme, zayıflık değil. Şu anda bir terörist saldırıyla karşı karşıyayız. Sadece hükümete değil, Irak’a yapılmış bir saldırı. Irak’a duyulan güveni yeniden kazanmalıyız. Adımları kararlı bir şekilde atıyoruz. Orduya destek vermeye devam edeceğiz.
 Bu zorluğun üstesinden gelmeye çalışacağız. Bu barbar insanların kontrolü kaybetmesini, kontrolü geri almaya çalışacağız. Biz vazgeçmiyoruz. Irak çok büyük bir saldırıyla karşı karşıya" dedi.

Irak Başbakanı Nuri el Maliki, IŞİD militanlarının Musul kentini ele geçirmesiyle ilgili açıklamasında “Geri çekilme, zayıflık değil. Şu anda bir terörist saldırıyla karşı karşıyayız. Sadece hükümete değil, Irak’a yapılmış bir saldırı. Irak’a duyulan güveni yeniden kazanmalıyız. Adımları kararlı bir şekilde atıyoruz. Orduya destek vermeye devam edeceğiz. Bu zorluğun üstesinden gelmeye çalışacağız. Bu barbar insanların kontrolü kaybetmesini, kontrolü geri almaya çalışacağız. Biz vazgeçmiyoruz. Irak çok büyük bir saldırıyla karşı karşıya" dedi.

Haritalı Musul Zirvesi!
Haritalı Musul Zirvesi!

 Musul'u ele geçiren IŞİD burada bulunan Türk Konsolosluğu'na girdi. Teröristlerin konsolosluk görevlilerini rehin aldığı öğrenildi.Teröristlerin konsolosluğa bomba tehdidiyle girdiği, çatışma olmadığı bildirildi. IŞİD örgütü Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve görevli diplomatları rehin aldı. Rehin alınanlardan 3'ünün çocuk, 15'inin konsolosluk çalışanı ve 30'unun Özel Harekatçı olduğu belirtiliyor.

Irak Şam İslam Örgütü(IŞİD) Musul'daki Türk Konsolosluğu'na baskın yaptı. IŞİD militanları, Başkonsolos Öztürk Yılmaz ve konsoloslukta görevli tüm diplomatları rehin aldı.

Gerekirse Silah Seçeneği de Masaya Yatırılmalı!
Gerekirse Silah Seçeneği de Masaya Yatırılmalı!

IŞİD'in, 40 Özel Harekat Polisi'nin koruduğu konsolosluk binasına 900'den fazla militan ile baskın yaptığı öğrenildi.

 

Başkonsolos Öztürk Yılmaz ile birlikte çok sayıda Türk diplomatı rehin aldıktan sonra IŞİD'ın kentte geçici olarak kurulan merkezine gittiği öğrenildi.

 

Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'ın konvoyu Eylül 2013 ve Mayıs 2014 bombalı saldırılara uğramıştı.

 

REHİNELER ARASINDA ÇOCUK VE KADINLAR DA VAR

 

Irak'ta Maliki iktidarına savaş açan El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti IŞİD dün kontrolü altına aldığı ülkenin en büyük ikinci kenti Musul'da Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na baskın yapan IŞİD, Türkiye'nin Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz ve görevli diplomatları rehin aldı ve Musul'daki geçici karargahına götürdü.

 

IŞİD'in rehin aldığı kişiler arasında güvenliği sağlayan özel harekatçılar, diplomatlar ve çocukların olduğu ileri sürüldü. IŞİD'in rehin aldığı kişi sayısı 48 olarak açıklandı. Bu 48 kişinin  arasında diplomatların ailesi oldukları düşünülen 2 çocuk ve 3 de kadın var.

 

Öte yandan Musul'daki gelişmeler üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile resmi konutta bir araya geldi.

BOMBALI SALDIRI TEHDİDİYLE KAPIYI AÇTIRDILAR

 

Al Jazeera'nin haberine göre ise Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u dün ele geçiren El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti IŞİD, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na girmeye çalıştı. Personelin kapıları açmaması üzerine bombalı saldırı tehdidinde bulundular.Konsolosluk görevlileri bunun üzerine kapıyı açmak zorunda kaldı. Yaşanan gelişmeleri Musul'un il meclisinin Türkmen üyesi Lokman Reşidiyeli Al Jazeera muhabiri Can Hasasu'ya anlattı. Reşidiyeli'nin verdiği bilgiye göre, IŞİD üyeleri Iraklı personele dokunmazken, 3'ü çocuk 15 konsolosluk çalışanı ve yaklaşık 30 Özel Harekat polisini alıkoydu ve Musul'daki 17 Temmuz semtinde bulunan IŞİD karargahına götürdü. Reşidiyeli, bu gelişmeleri konsolosluğun Iraklı çalışanlarına dayandırdı. 

 

TÜRK GÜVENLİK PERSONELİ SİLAHLARINI BIRAKMADI İDDİASI

 

Iraklı görgü tanıklarının aktardığına göre, konsolosluğun Türk güvenlik görevlileri silah bırakmayı reddetti. Hafif silahlarıyla konsolosluğun zırhlı aracına binen görevliler, IŞİD güçlerinin ağır silahlarla donatılmış araçlarının eşliğinde IŞİD karargahına gittiler. Iraklı görevliler, daha sonra Türk personelle telefon iletişimi kuramadıkları bilgisini de aktardı. 

 

REUTERS: TÜRK YETKİLİLER DOĞRULADI

 

Reuters haber ajansı tarafından geçilen habere göre ise Türk Dışişlerinden iki kaynak saldırıyı doğruladı. Ancak ajansa göre Türk yetkililer diplomatların durumuyla ilgili kesinleşen bir bilgi olmadığını söyledi.

 

MALİKİ: MUSUL’DA KALMALARINA İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Irak Başbakanı Nuri El Maliki de yeni bir açıklama yaptı. Maliki “ IŞİD’in Musul’da kalmasına izin vermeyeceğiz. Tüm Iraklılara IŞİD’e karşı savaşmaları için birleşme çağrısı yapıyorum. Musul’u terk eden ordu mensupları cezalandırılmalı. IŞİD’e karşı savaşmak isteyenlerden de bir gönüllü ordusu kuracağız” dedi. Maliki dünyadan da insani yardım talap ettiklerini belirtti.

11 Haziran 2014
Etiket; ışid musul konsolosluk Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Flaş Gelişme Türk Rehineler Serbest!
1700 Polisi Böyle Kurşuna Dizdiler!
Aşiretler Devrede
NATO'dan Kritik Musul Açıklaması!
Davutoğlu: En Şiddetli Şekilde Mukabele!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir