28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Niye konuşmuyorsun sen arkadaş?



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “ ‘Ben bu süreçle ilgili konuşmam’ diyor vatandaş kimin ağzına bakıyor şimdi 76 milyon yurttaşı Apo’nun ağzına bakar hale getirdin, utanmıyor musun sen?” dedi.

Kılıçdaroğlu, Muğla’da Milas Belediyesi’nin sokak sağlıklaştırma projeleri kapsamında yenilenen caddelerin açılışını yaptı. Açıkpazar yerinde düzenlenen törende binlerce vatandaşa seslenen Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

Türkiye’nin 30 yıldır bir sorun yaşadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Adına terör sorunu diyoruz. Bir sorunu çözmenin yolu demokrasilerde, hukuk içinde kalmaktan geçer. Hukukun dışına çıktığınızdan itibaren süreç yasal olmaktan çıkar, yasa dışı bir sürece dönüşür. Biz demokrasi içinde kalarak sorunu çözmekten yana olan bir siyasal partiyiz. Bizim Türkiye Cumhuriyetiyle ve Türk Milleti kavramıyla ilgili bir sorunumuz yok. Anayasa değişiklikleri gündeme gelecek, Türk Milletini çıkarmak istiyorlar, Cumhuriyet Halk Partisi olduğu sürece hiçbir güç buna izin vermez.”

”ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİ BİZİM İÇİN KIRMIZI ÇİZGİDİR”

”Anayasa’nın ilk 4 maddesi bizim için kırmızı çizgidir” diyen Kılıçdaroğlu, sadece Türk kavramı Türk Milleti değil Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu ve önder rolünün Anayasa’nın başlangıç bölümünde yer alacağını belirterek "bu da bizim olmazsa olmazlarımızdan biridir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyetinin laik demokratik sosyal bir hukuk devleti olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun ötesi yoktur artık. Başbakan Erdoğan’a Milas Meydanı’ndan sesleniyorum, senin Türkiye Cumhuriyetiyle alıp veremediğin nedir? İkinci sorum sen hangi ülkenin başbakanısın? Çık adam gibi söyle Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım diye.”

“ERDOĞAN’DAN BAŞBAKAN OLMAZ”

Çözüm süreciyle ilgili Başbakan’ın konuşmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan diğer ucunda Recep Tayyip Erdoğan. Bir ucunda AKP var diğer ucunda PKK var. İkisi şimdi Türkiye üzerinde hesap yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan senin gücün ve aklın Türkiye üzerinde siyaset yapmaya asla yetmez. Dönüp bize soruyorlar ‘Siz neden susuyorsunuz’ diye, ben de soruyorum masanın bir ucundaki konuştu sen niye konuşmuyorsun dilini mi yuttun? ‘Ben bu süreçle ilgili konuşmam’ diyor. Vatandaş kimin ağzına bakıyor şimdi 76 milyon yurttaşı Apo’nun ağzına bakar hale getirdin, utanmıyor musun sen? Niye konuşmuyorsun sen arkadaş? Niye konuşmuyorsun? Yalancıdan başbakan olmaz. Recep Tayyip Erdoğan’dan başbakan olmaz.”

“AKLINI KİRAYA VEREN, ADAM DEĞİLDİR”

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi var olduğu müddetçe ülkenin birliğinden, dirliğinden, üniter yapısından korkulmaması gerektiğini belirterek, “Biz mücadelemizi vereceğiz, bu mücadeleyi de sizlerle beraber vereceğiz. Halkla beraber vereceğiz. Çünkü adımız Cumhuriyet Halk Partisi, gücümüzü halktan alacağız. Geldiğimiz nokta ayrışma zamanı değildir. Ülkenin içinde bulunduğu durumu görüyorsunuz, kendi söylemediğini sözde akil adamlara söyleyecek. Akil adam aklını siyasi otoriteye kiraya veren adam değildir. Barış istemeyen huzur istemeyen var mı? Bu size barışa ikna etmeye geldik diyen vatandaşın aklıyla alay etmek demektir. Akil adama vatandaşın kanaat önderidir. Aklını kiraya veren, adam değildir. Ona akil adam denmez onun anlamı başkadır. Buradan söylüyorum bölünmeyeceğiz, ayrılmayacağız, beraber olacağız, ülkenin aydınlığı, demokrasisi ve özgürlüğü için çalışıyoruz” diye konuştu.

MEDYAYA YÜKLENDİ

Konuşmasının bir bölümünde de medyaya yüklenen Kılıçdaroğlu, “Bunların sorumlukları yok mu? Hangi gerekçeyle siz Kandil’de yapılan bir konuşmanın içinden bir cümleyi cımbızla çıkarıyorsunuz, çünkü vatandaşı kandırmak istiyorlar. Neymiş Recep Tayyip Erdoğan atomu da parçalarmış. Recep Tayyip Erdoğan’ın amacı ben ülkeyi nasıl parçalarım. Sen parçalayamazsın Erdoğan, senin gücün buna yetmez” dedi.

27 Nisan 2013
Etiket; Kılıçdaroğlu, Apo, Hükümet, Akil Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


CHP İzmir'de 3 değişiklik
Ekonomi yeni hükümeti bekliyor
Kılıçdaroğlu İzmir için ne vaat etti?
İzmir'i selamladı, Kocaoğlu'nu övdü
Kılıçdaroğlu: YPG terör örgütü değil
Kılıçdaroğlu'ndan 'yarı açık cezaevi' benzetmesi
Bahçeli: HDP'nin içerisinde en akil insan Altan Tan
HES ve RES'ler için 'acele kamulaştırma' kararı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir