19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde



15 Temmuz Demokrasi Şehitleri’nin adları, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencileri tarafından hazırlanan yüksek irtifa balonuyla gökyüzüne salındı.

Türk bayrağı ve Demokrasi şehitlerinin isimlerinin yer aldığı yüksek irtifa balonu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Can Muğan, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gökyüzüne yükseldi.

“15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma, Milli Birlik Günü” kapsamında, gerçekleştirilen törende, İEÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu Ecospace Grubu tarafından uydu geliştirme projesi kapsamında ürettikleri yüksek irtifa balonuyla 15 Temmuz şehitlerinin adının yazıldığı kapsül gökyüzüne taşındı.

Törende konuşan İzmir Valisi Erol Ayyıldız, anlamlı günde çok önemli bir etkinliğe imza atıldığını, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin bilimde nöbetin nasıl tutulduğunu gösterdiğini kaydetti.

Vali Ayyıldız, “15 Temmuz’un bilim ayağını oluşturdular. Bilimde nöbet nasıl tutuluyor onu gösterdiler.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere 15 Temmuz ve bütün şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Milletimiz, 15 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenerek, dünyaya geçmişine layık bir şekilde duruş sergiledi. Kahramanlıklar halkasına yeni bir halka ekleyen necip milletimizin önünde saygıyla hürmetle eğiliyorum. Milletimiz, 15 Temmuz’da destansı bir duruş sergiledi” dedi.

2-3 yıl içinde İEÜ Uydusu uzayda

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş da, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini üniversitede yad ettiklerini, kendilerine şükranlar sunduklarını belirterek, şunları söyledi: “Canları pahasına bu ülkeyi korumak için her şeyi yaptılar. Biz de bu ülke için öğrencilerimizle birlikte elimizden gelen her şeyi bayrağımızı daha yukarıya taşımak için yapacağız. Üniversitemiz bünyesinde kurulan Ecospace Grubu Öğrencilerine teşekkür ediyorum. Çok özverili bir çaba gösterdiler, sabaha kadar çalışarak yüksek irtifa balonunu hazırladılar. Hocalarımız, onlara danışmanlık ve denetim sağladı. Onun dışında her şeyi kendileri yaptı. Bana da bir söz verdiler. Uzaya İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin uydusunu yerleştireceğiz. En fazla 2-3 yıl içinde üniversitemizin uydusunu yerleştireceğiz. Başka ülkelerin uydularıyla bilgi ve haberleri alıp göndermeyeceğiz. Kendi uydusunu üreten bir ülke olma konusunda İEÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Öğrencileri ellerinden geleni yapacak.”

100.000 feet yüksekliğe uçtu

İEÜ Mühendislik Fakültesi Uzay ve Havacılık Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem ise, bölüm öğrencilerinin uydu geliştirme projesi kapsamında mekanik ve elektronik sistemlerin ve yazılımların test edilmesine olanak sağlayan yüksek irtifa balon sistemi tasarlayıp ürettiklerini bildirdi.

Prof. Dr. Özerdem, “Bu balon vasıtasıyla şehitlerimizin adlarını, gökyüzüne iletmek istediler. Biyomedikal Mühendisliği ile Genetik ve Biyomühendislik bölümlerimizce hazırlanan, sık karşılaşılan bir bakteri türü olan E-coli bakterisi ve Arabidopsis tohumları tüplerini de, yüksek irtifa şartlarındaki davranışlarını belirlemek için bu balona yerleştirdiler. Balon, yapılan simülasyonlara göre, 100.000 feet irtifaya kadar çıkacak. Sonrasında açılan paraşütü vasıtasıyla tekrar yeryüzüne dönecek. Bir kamera da tüm uçuşu kayıt altına alacak” dedi. İEÜ Ecospace Grubu Öğrencisi Can Bağdiken de şehitleri saygıyla andıklarını, bir daha benzer günler yaşanmamasını istediklerini belirterek, bilim için çabaladıkları ve konuşulduğu günlerin yaşanması hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.

16 Temmuz 2017
Etiket; ieü 15 temmuz anma, ekrem demirtaş, erol ayyıldız, barış özerdem Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Türkiye'yi İzmir modası sardı
Antalya'ya İzmir'den tepki var
İzmir'de Romanya Kültür Günleri
Demirtaş'tan kruvaziyer uyarısı
İzmir'de Medya Günleri başladı
İTO'nun hedefi Rusya pazarı
"Düşüş İzmir'e özgü değil"
"İnciraltı'nda biz de AVM istemiyoruz"
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir