26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Arınç: Radikal tedbirler alınmalı



Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Dünya Vakıflar Konferansı"nın açılışına katıldı.

Arınç, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bülent Arınç olaylı derbiyle ilgili soruya, "Yaşanmış olay fevkalede üzücüdür, çirkindir" dedi. "Bu tür olayların yaşanmaması için radikal tedbirler alınmalıdır" diyen Arınç, "Bu çirkinliğe neden olanlar bulunmalı cezalandırılmalı, bir daha statlara girmemeleri sağlanmalıdır" şeklinde konuştu.

"İTİBARIMIZI FEVKALADE ZEDELEMİŞTİR

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde çıkan olaylarla ilgili soruya, "Bundan büyük bir üzüntü duyuyorum. Akşam maçı Ankara'dan izleyen bir arkadaşınız olarak, yaşanan bu çirkinliklerin beni çok üzdüğünü ifade etmek isterim" dedi.

Arınç, "Bu olaydan dolayı bugün bazı açıklamalar yapılacak, belki bazı kararlar da alınacak. Bu barbarlığın yaşanmamış olması gerekirdi. Bu olay sadece Türkiye'de spora olan ilgiyi veya karşılaşmalarda taraftar kitlesininin masum duygularını köreltmenin

ötesinde, dünyaya karşı da itibarımızı fevkalade zedelemiştir. Sportif müsabakalarda hiç arzu edilmeyen bu holigan görüntüleri, maalesef hepimizi fevkalade üzmüştür. İki kulübün de bu işte bir dahli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Onlara böyle bir yakıştırmayı hiç kimse yapamaz. Orada 80 bine yakın bir taraftar kitlesi, seyirci kitlesi var. Bunların yüzde 90-95'ini, bu işlerle hiçbir ilgisi olmayan tertemiz bir kitle olarak selamlamak istiyorum" diye konuştu.

"BUNLARIN SIZMALARINA GÖZLER KAPANMIŞ"

"Fakat görünüyor ki, 3-5 bin kişi böylesine bir taşkınlık yapmak için, böyle bir provokatif eylemde bulunmak için hazırlanmış, içeriye sızmış veya bunların sızmalarına gözler kapanmış" diyen Bülent Arınç, "Dolayısıyla kapasiteden fazla seyirci alındığına

göre, bunların biletlerinin nasıl temin edildiği, içeriye nasıl girdiği, son dakikada böyle bir eylemi nasıl yaptıkları konusunun yargı yoluyla mutlaka takip edilmesi lazım. Bir kulüp bir ceza alacaktır, kararlar alınmış olacaktır ama yaşanmış olan olaylar fevkalade üzüntü vericidir, çirkindir. Artık statlarımızda bu tür olayların yaşanmaması ve bu tür olaylara yol açmaması için gereken tedbirler, hatta radikal tedbirler mutlaka alınmalı ve uygulanmalıdır. Hiç kimse bir mazeret olarak hakemin hatalarını saymaya kalkmasın veya bir futbolcunun özellikle Melo'nun taraftarları tahrik eden davranışından yola çıkarak, bu eylemlere hak verdirmesin. Hiçbir şey böyle bir eyleme hak verdiremez. Bu çirkinliğin sorumluları bulunmalı, bunlar temizlenmeli, futbol müsabakalarına bir daha giremeyecek bir noktaya gelmelidir. Sporu özellikle futbolu, taraftarları anlayışla karşılıyorum. Fakat bu görüntüler Türkiyemiz'i rezil etmekle kalmıyor, bütün dünyaya karşı da mahcup ediyor ve üzüyor. Bu olayın hiç yaşanmayacağını ümit ediyorum. Gereken tedbirler mutlaka alınmalıdır" diye konuştu.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ VE ALMANYA'DAKİ SEÇİMLER

Arınç'a demokratikleşme paketiyle ilgili de soru soruldu. Başbakan Yardımcısı Arınç, bütün işin olgunlaştığını, Başbakan Erdoğan'ın çok önemli görülen bu konuyu kendi diliyle kamuoyuna açıklamak istediğini belirtti. Almanya'daki seçimlerle ilgili soruya da Arınç, "İlk belirlemelere göre Türk asıllı 10 yurttaşımızın federal meclise girdiğini öğrendim. Belki de bu sayı daha da artacak" diye cevap verdi. Bülent Arınç, "Anlaşılıyor ki, Angele Merkel, şansölye gücünü korumuştur, hatta artırmıştır. Bir siyasi parti barajı aşamadığı için siyasete belki bu noktada veda etmiştir. Görünen odur ki, Merkel yeniden bir koalisyon kuracaktır. Bunlar Almanya'nın iç meselesidir. Seçim sonucunda başarılı çıkan sayın Merkel'i elbette kutlamak isterim. Bu seçimin Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilere yeni bir ivme kazandırmasını, başarılı sonuçlar vermesini dilerim. Türkiye açısından hiç bir kaybımız olmaz ama mutlaka kazanımlar olacaktır. Merkel daha güçlü bir biçimde Türkiye'nin dostluğuna, Türkiye ile işbirliğine daha fazla önem verecektir diye düşünüyorum" diye konuştu.

23 Eylül 2013
Etiket; Arınç olaylı derbi, Bülent Arınç, Beşiktaş Arınç olay, statlara tedbir Arınç Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bülent Arınç açıkladı: Polisin yetkileri artırılıyor
Ortaöğretimde başörtüsü artık serbest
Bakanlar Kurulunda Neler Oldu?
Arınç: Ben Sayı Verenlerden Değilim!
Bakanlar Kurulu Toplantısının Ardından...
Sezen Aksu: Kibir Zehirlenmesi, Arınç: Başbakan da Üzüldü
Şevket Kazan: Yazıklar olsun Bülent Arınç
Çıt çıt çıt tweeti geldi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir