19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Aynı iş için üç ihale mi olur



 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, yapımı yılan hikâyesine dönen Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı projesini bir kez daha gündeme taşıdı.

 

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'de tartışmalara yol açan ulaşım projesini sert bir dille eleştirdi. Bitiş tarihi 23 Kasım 2016'dan 18 Ağustos 2017'ye ertelenmesine karşın halen tamamlanamayan Mithatpaşa Taşıt Altgeçidi ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'nda yaşanan fiyaskonun ve ortaya çıkan kamu zararının gerekçelerini sordu. Aynı süre zarfında İstanbul Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray, Osmangazi Köprüsü gibi projelerle kıtaları birbirine bağlandığını hatırlatan Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ise beceriksizlikle suçladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na  seslenen AK Parti'li Doğan "13 Temmuz 2015'ten bu yana basit bir altgeçit inşaatını tamamlayamayan İzmir Büyükşehir Belediyesi iş bilmezlikte çığır açmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi üç yılda aynı işi bitiremezken, Ankara Büyükşehir Belediyesi ise 45 günde altgeçit yaparak hizmete açmaktadır. Yılan hikâyesine dönen bu proje için kaç para daha harcanacaktır? Bu projede mi bir sabah ansızın bitecektir?" sorularını yöneltti.

 

18 AĞUSTOS'TA BİTECEKTİ, NE OLDU?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "Aynı iş için üç kez ihaleye çıkılır mı?" sorusunu yönelten AK Parti'li Doğan, "Temeli atıldığında taşıt altgeçidi ve meydanın birlikte yapılacağı ilan edilmesine karşın, evdeki hesap bir türlü çarşıya uymamıştır. Geçen süreç bizlere adeta Nasreddin Hoca fıkralarını hatırlatmıştır. Eylül 2015'te çıkılan ilk ihale kapsamında 36 milyon 475 tl harcandı ve projenin 23 Kasım 2016'da bitirileceği ilan edildi. Ancak, sağlanan yüzde 20'lik keşif artışıyla birlikte işin maliyeti yaklaşık 45 milyon liraya çıktı, buna karşın iş yine yarım kaldı ve şantiye kapısına kilit vuruldu. Öngörüsüzlük ve beceriksizlikte sınır tanımayan Büyükşehir Belediyesi, aynı iş için 43 milyon 696 bin lira daha harcama yaptı. Gelin görün ki, aynı iş için ikinci kez ihaleye çıkan belediye, şartname gereği 18 Ağustos'ta hizmete açılması gereken altgeçidi yine bitiremedi. Yaşananlar bununla da sınırlı kalmadı. Yılan hikayesine dönen proje, maliyeti ikiye katlanmasına karşın tamamlanamadığı gibi inşaatı da sular bastı, mega projenin hali komediye döndü. İzmir'in parasını sokağa atanlar 90 milyon lira harcayıp taşıt altgeçidi yapacağı yerde yapa yapa "Kanal İzmir" i yaptı. Ne yazık ki bu mega proje de hüsranla sonuçlandı. Deyim yerindeyse, yan yattı, çamura battı" şeklinde konuştu.

 

AYNI İŞ İÇİN ÜÇ KEZ İHALEYE ÇIKILIR MI?

Projenin geldiği noktayı Nasreddin Hoca fıkralarına benzeten Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm bunlar yetmezmiş gibi, şimdi de Ekim ayı sonunda açılacağı duyurulan altgeçit inşaatına ilaveten üçüncü bir ihale daha yapıldı. İlk ihale kapsamında yapılacağı ilan edilen ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize adanan meydan projesi için yapılan bu üçüncü ihale de neyin nesidir? Sayın Kocaoğlu yoksa İzmirlilerin aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? Bu kentin parası size çok mu geldi? Aynı iş için üç kez ihaleye çıkıp, üç katı para harcamak sizde gelenek halini mi aldı? Yoksa karşımızda yeni bir metro fiyaskosu mu var? Proje tamamlandıktan sonra tramvay inşaatı doğrultusunda meydan projesini de bozup dördüncü kez tadilat ve tamirat ihalesine mi çıkacaksınız? Bu kentin parası, kamu kaynakları neden böyle hoyratça harcanıyor? 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimize adanan bu projenin süratle tamamlanmasını bekliyoruz."

30 Ağustos 2017
Etiket; bilal doğan, mithatpaşa üst geçit, i mir büyükşehir meclis Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Pis kokunun sorumlusu kim?
"Kocaoğlu talepleri görmezden geliyor"
Yaralar sarılmalı
İstifasını çekmek istedi ama, evdeki bulgur da gitti
İzmir Büyükşehirde İhale Kartviziti Tartışması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir