19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Gelinlik sektörüne takviye



Türkiye’nin gelinlik üretiminin yüzde 70’ini tek başına gerçekleştiren İzmir, gelinlik sektöründe daha katma değerli üretim ve ihracat için güçlerini birleştirdi. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Gelinlik sektörünün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla “Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi”ni hayata geçirdi.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde yürütülecek proje İzmir Kalkınma Ajansı’nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek 21 proje arasına girmeyi başardı. İZKA projeye yüzde 90 finansal destek sağlayacak. Sözleşmesi imzalanan proje ile EİB’nin İZKA finansal desteğiyle yürüttüğü projelerinin sayısı 6’ya yükselecek.

İzmir’de bu yıl 10. Kez düzenlenen IF Wedding Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın itici gücüyle İzmir’in gelinlik, damatlık ve abiye sektöründe Türkiye’nin başkenti olma özelliğini güçlendirdiğini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, gelinlik sektörünün en büyük ihtiyaçlarından birinin kalifiye ara eleman olduğunu, bu ihtiyaca cevap verecek bir projeyi İzmir Olgunlaşma Enstitüsü işbirliğinde, İzmir Kalkınma Ajansı’nın Hibe Destek Programı ile hayata geçireceklerini kaydetti.

Gelinlik sektörünün katma değerli bir sektör olduğuna işaret eden Kızılgüneşler, “Giyim üretim teknolojileri alanında altyapıya sahip Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri ve mezunları ve bu teknik altyapıya sahip bireyler arasından seçeceğimiz kursiyerleri İzmir Olgunlaşma Enstitüsü’nün üretim ve tasarım atölyelerinde 5 ay sürecek gelinlik ve abiye üretim, dikim teknikleri ve moda tasarımı eğitimi verilecek. Eğitimin tamamlanmasıyla birlikte, programı başarıyla tamamlayan kursiyerler gelinlik ve abiye sektörüne entegre edilecek. Bu sürece Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak liderlik edeceğiz. 700’ün üzerindeki ihracatçı üyemizin mesleki eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere firmalarında staj ve akabinde istihdam imkanı sağlanmasına öncülük edeceğiz” şeklinde konuştu.

Girişimciler KOSGEB ile buluşturulacak Gelinlik ve Abiye Sektörü Ara Elemanlarının Üretim ve Tasarım Yetkinliklerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında projenin bir amacının da başarılı kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenleri doğru kaynaklara yönlendirmek olduğunu aktaran EHKİB Başkanı Kızılgüneşler, kursiyerlerden kendi işini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliğinde KOSGEB Girişimcilik Desteklerine yönelik bilgilendirme toplantıları düzenleyeceklerini, kursiyerleri girişimcilik için teşvik edeceklerini sözlerine ekledi.

Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurdu İzmir Kalkınma Ajansı’nın Mesleki Eğitim Mali Destek Programına 111 proje başvurusu geldi. Konusunda uzman bağımsız değerlendiriciler ve değerlendirme komitesi üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler ve Yönetim Kurulu’nun onaylamasının ardından 21 proje asıl başarılı projeler listesinde, 14 proje ise yedek başarılı projeler listesinde olmak üzere toplam 35 proje başarılı bulundu. Programa ayrılan toplam kaynak tutarı 10.000.000 TL olarak belirlenirken değerlendirmeler sonucunda asil listede yer alan 21 projenin talep ettikleri toplam destek tutarının 9 milyon 671 bin 519,85 TL olduğu görüldü.

08 Temmuz 2016
Etiket; izmir gelinlik sektörü, emre kızılgüneşler Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EİB Moda Tasarım Yarışması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir