19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir



Yaşar Üniversitesi Hayvanları Koruma Topluluğu, ‘sokaktaki hayvanlara bir el de sen uzat’ etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında kampüs alanında can dostlar için farkındalık defilesi de düzenleyen öğrenciler, ülkemizde sıklıkla yaşanan hayvan hakları ihlallerine dikkat çektiler.

Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen etkinlikte, Hayvanlar İçin Projeler Derneği (HİPDER) Kurucusu Funda Bonomo, HİPDER Başkan Yardımcısı İksir Altıok, Hayvanların Yaşam Hakları Federasyonu (HAYKONFED) Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Ersoy, Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Banu Barut, Üniversitelerarası Hayvanları Koruma Topluluğu Kurucusu Kamuran Ereğli’nin katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR MUTLU YUVALARINA KAVUŞUYOR

İzmir’de kurulan HİPDER’in eski kitapları, ikinci el kıyafetleri ve her türlü eşyayı alıcılarla buluşturarak elde edilen bağışlarla barınaklara tonlarca mama yardımında bulunduğunu belirten Funda Bonomo, sahipsiz veya terk edilmiş hayvanları da mutlu yuvalarına kavuşturduklarını anlattı. Ünlü Şarkıcı Can Bonomo’nun ablası olan Funda Bonomo, “Kardeşim Can da derneğimize her zaman destek veriyor. İlerleyen bir dönemde hayvan dostlarımız için yardım konseri düzenlemeyi planlıyor” dedi.

HAYVANLARA ŞİDDET UYGULAYAN ÇOCUKLARA DİKKAT

Türkiye’de sahipsiz sokak hayvanları için halen caydırıcı bir yasa bulunmadığını ifade eden HAYKONFED Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Ersoy, okul çağındaki çocuklarda görülen hayvana şiddet eğilimine dikkat çekti. Ersoy, “Hayvanlara şiddet uygulayan çocukların aileleri durumu fark ederek çocukları için bir an önce psikolojik destek almaları şart. Çünkü konunun ciddiyetini fark etmeyerek yarının suçlularının yetişmesine destek veriyor olabilirler.” diye konuştu.

EN ÇOK SAHİPLENDİRME BORNOVA’DA

Bornova’nın, İzmir’de sahipsiz hayvanları en çok sahiplendiren ilçe seçildiğini belirten Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Banu Barut, yerel hayvan koruma gönüllüleri ile yaptıkları işbirliklerinden bahsetti. Üniversitelerarası Hayvanları Koruma Topluluğu Kurucusu Kamuran Ereğli ise üniversiteli gençlerin hayvanlar ve çevre konusunda farkındalıklarını artırmak için çeşitli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

DİREN’E DE DESTEK OLMAK İSTEDİM

Engelli hayvanlar için kendi imkanlarıyla her türlü malzemeden yürüteç ve protez ayak yapmasıyla tanınan Mardinli Hasan Kızıl da etkinliğe konuk oldu. Şimdiye kadar kediden köpeğe, tavuktan kaplumbağaya kadar 230 engelli hayvana yardım ettiğini anlatan Kızıl, “İzmir’de asitli madde ile işkence gören köpek Diren’in ayakları için de protez yapmak istedim. Ancak bir grup hayvan sever kendisi için bir çalışma sürdürüyor. Şimdilik bana bir talep gelmedi” dedi.

ŞİDDET TÜM CANLILAR İÇİN HAK İHLALİDİR

Can dostlar için farkındalık defilesi düzenleyen Yaşar Üniversitesi öğrencileri ise podyuma çıkarak şiddet gören, kürkleri için öldürülen ve avlanılan hayvanları temsilen giydikleri kıyafetler ve makyajları ile dikkat çektiler. Öğrencilerden Pınar Tartan, “Günümüzde maalesef hayvanlara yönelik şiddet giderek artıyor. Biz de şiddeti temsilen kan damlayan kıyafetlerimiz ve moraran gözlerimizle podyuma çıktık. Hayvana şiddet insana şiddette olduğu gibi bir hak ihlalidir ve bir an önce ağırlaştırılmış yasalarla önlenmelidir.” şeklinde konuştu.

01 Haziran 2023
Etiket; hayvan hakları, hayvan hakları izmir, pınar tartan, banu barut, funda ersoy, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir