20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kipa'dan yarım milyon gence fırsat



Kipa, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde, yarım milyon gence eğitim ve istihdam alanında fırsatlar sunma hedefini açıkladı.

Kipa’nın 11 farklı eğitime destek projesini tek bir şemsiye altında toplayan “Gençler için Fırsatlar” programı, hedeflediği yarım milyon gençten yaklaşık dörtte birine ulaştı. Program kapsamında, Kipa’da yerel topluma hizmet eden 70 kişilik “Toplum Elçileri”nin yanı sıra, tüm Kipa personeline yılda bir gün gençlerle gönüllü bir etkinliğe katılma imkanı veriliyor.

Buna ek olarak, ilköğretim okulların acil ihtiyaçlarına cevap veren “Okulum İçin” Projesi ve staj programlarıyla da gençlere fırsatlar sağlanacak. Finansal yılın sonuna kadar yarım milyon gence ulaşmayı hedefleyen Kipa, önümüzdeki 3 yılda 1.5 milyon gence ulaşacak.

“Yarım Milyon Gence Fırsat” Programı hakkında bilgi veren Kipa CEO’su Jeff Adams, bu programın hem Kipa, hem de Türkiye için önemimin altını çizdi.

Adams,  şöyle devam etti:

“Türkiye, Avrupa’nın en genç nüfusa sahip ülkelerinden biri. Türkiye’deki gençlerin üçte ikisi geleceğe ‘umutlu’ bakıyorlar. Ancak umutlu bir gelecek için, onlara yeteneklerini geliştirebilecekleri eğitim ve iş fırsatları sağlamak gerekiyor. Bu nedenle ‘Gençler için Fırsatlar’ programımızı Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Kemal Atatürk’ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde açıklamaktan büyük mutluluk duyuyorum.”

Bir yıllık program boyunca Kipa yöneticileri kampüslerde gençlerle gelecekteki kariyerleri hakkında konuşmak ve onlara iş hayatının inceliklerini anlatmak için bir araya gelecekler. Bunun yanı sıra, gönüllü Kipa çalışanlarından oluşan Toplum Elçileri, eğitim odaklı yerel aktiviteler ile 35 bin gence ulaşacak.

“Okulum İçin” faaliyeti daha şimdiden 87 bin öğrenciye; Kipa Aile Kulüpleri ise, 14 bin gence ulaştı. CEO Adams, Türkiye’deki gençlerin yüzde 39.3 oranında iş gücünü temsil ettiğini ve gençlerdeki işsizlik oranının yüzde 18.4 olduğuna dikkat çekti.

Adams, “Bu oranı azaltmak iyi bir eğitim, yeteneklerin geliştirilmesi ve fırsatlara farkındalık yaratma ile mümkün olabilecektir. Büyük bir işveren olarak Kipa, her yıl gençler için iş olanakları yaratıyor, ancak işe aldığımız gençler dışındaki gençlere de ulaşmak ve destek olmak istiyoruz. Bu yüzden Kipa olarak gençlerin başarılı bir kariyere başlamaları için onlara ilham vererek, gerekli donanımı ve imkanları kazanmalarını sağlayacağız. Bu amaçla yöneticilerimiz üniversite kampüslerini ziyaret edip deneyimlerini paylaşacak; Kipa çalışanları bir günlerini gençlerle günüllü çalışmaya adayacaklar, şirket liderlerimiz bizimle çalışan gençlere mentorluk yapacaklar” dedi.  

Kipa’nın Gençlik Programı’nın şimdiden 130 bin kişiye ulaştığını vurgulayan Adams, bu rakamın finansal yılın sonunda ulaşılması planlanan hedefin dörtte birinden fazla olduğunu belirtti.

Adams, “Gençlerimize önümüzdeki 3 yılda bu rakamın 3 katı daha fazla fırsat yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.    

Kipa Hakkında

Kipa (Kitle Pazarlama, Lojistik Ticaret, Gıda Sanayi A.Ş.), 24 ilde 190’ı aşan mağazası, 19 noktada 35 AVM’si ve yaklaşık 10 bin çalışanıyla Türkiye’nin en önde gelen perakendeci kuruluşlarından biridir. İzmir’de 1992 yılında 100 ortaklı bir girişim olarak kurulan Kipa’nın ilk mağazası Bornova Kipa 1994 yılında faaliyete geçmiştir. Kısa sürede Ege’nin yıldızı haline gelen kuruluş, 2003 yılında dünyanın sayılı perakende zincirlerinden Tesco ile birleşmiş ve mağazalarını tüm Türkiye’de hızla yaygınlaştırmıştır.

16 Mayıs 2013
Etiket; Kipa, Yarım, Milyon, Genç, Fırsat, Adams Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Altınordu'nun genç askerleri
TSYD'den Uslu'ya hoşgeldin ziyareti
Altın kız madalyasıyla geldi
ESTİ genç kızlarda lider
Genç işadamları yeni yılı karşıladı
Hediyelik eşya fuarı başlıyor
Hediyelik arayanlar bu fuara
İzmirliler.. Desteğiniz gerekli!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir