27 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ



ORTACA’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ

1-7 Mart arası kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Ortaca’ daki kamu çalışanlarına yönelik Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi düzenlendi.

Ortaca Kaymakamlığı ve Ortaca İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanlığı ile Muğla YEDAM tarafından verilen eğitim 6.3.2024 tarihinde Ortaca Ticaret Odası Salonunda yapıldı.

Programın açılış konuşmasında söz alan Muğla Yeşilay Denetleme Kurulu Başkanı Erdal Çil, 1920’lerdeki Anadolu coğrafyasının içinde bulunduğu şartlara bakarak Yeşilay’ın bu şartlar üzerinde yine kendi insanımızın oluşturduğu ve yaşı Cumhuriyetimizin de üzerinde olan köklü bir kuruluş olduğunun altını çizdi.

O zamanlar verilen mücadelenin kahramanları olan Dr. Mazhar Osman ve arkadaşlarını rahmet ve şükranla andıklarını belirten Çil, Yeşilay Muğla Şubesi olarak il çapında farkındalık meydana getirecek çalışmalarla bağımlılık mücadelelerini her zamankinden daha fazla azimle yapacaklarını belirtti. Bütün kurum, kuruluş ve vatandaşlarımızın bu farkındalığa desteklerinin önemli olduğunu ifade eden Çil, etkinliğe destek olan İlçe Sağlık Müdürü Dr Seyhan Şimşek ve Sosyal Çalışmacı Cemal Gündüz nezdinde bütün İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına, Yeşilay Cemiyeti Ortaca İlçe Temsilcisi Öğretim Üyesi Dr. Nedim Yıldız’ a ve eğitime katılım sağlayan bütün kamu personeline Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şubesi olarak teşekkür etti.

Daha sonra başlayan eğitimde söz alan Muğla YEDAM’ da görevli uzmanlar ise hazırladıkları görsellerle hem günümüz bağımlılık çeşitleri hem de Yeşilay Danışma Merkezlerince verilen hizmetler hakkında önemli ve ayrıntılı bilgiler verdiler. Katılımcıların sorularını da dikkatle dinleyip cevaplandıran YEDAM uzmanları, değişen şartlarla birlikte gelişen bağımlılık türleri hakkında da Yeşilay’ın kendini sürekli yenileyerek konumlandırdığını, ekip olarak her geçen gün daha da güçlendiklerini vurguladılar. Yeşilay Danışma Merkezlerinin her il merkezinde ücretsiz olarak ve mahremiyet kurallarına sıkı bağlılık çerçevesinde hizmet verdiğini söyleyen uzmanlar, vatandaşların gerek kendileri gerekse yakınları için ülkenin her yerinden ücretsiz 115 hattını arayabileceklerini belirttiler. Ayrıca kendilerine ulaşılabilecek diğer bir kanalın da http://www.yedam.org.tr/ adresi olduğunun altını çizen YEDAM yetkilileri her türlü bağımlılık mücadelesi kapsamında yardım talep eden vatandaşlarımızın yanında olduklarını ifade ettiler.

Eğitime katılan Ortaca Belediye Başkan Yardımcısı Ferruh Atabey ve İlçe Sağlık Müdürü Dr. Seyhan Şimşek’e Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Erdal Çil tarafından Yeşilay rozetleri takılırken katılımcılara da Yeşilay ile ilgili hazırlanmış özel tanıtım gereçleri dağıtıldı.

06 Mart 2024
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir