20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

32 numara Çeşme'de plan bekliyor



Çeşme ve Türkiye’nin turizm alanında gerçekleştirilecek “doğru yatırımlara” ihtiyacı olduğunu belirten Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Çeşme’de bakanlıklar tarafından 21 yıldır yapılmayan imar planları yüzünden bekletilen yatırımlarla ilçeye ve yatırımcılara zaman kaybettirildiğini kaydetti.

Türkiye’nin turizm faaliyetlerine dünyanın gelişmiş ülkelerinden daha geç başladığını hatırlatan Tütüncüoğlu, “Ülkemizde turizmin yıldızı bu kadar parlamış ve yükselmişken turizm yerleri ve yatırımcılara bu kadar vakit kaybettirilmesi ve zarara sokulması, yatırım yapmayı düşünen kişileri tedirgin eder, iter. Biz Çeşme’de turizm için önce altyapıyı ve yolları tamamladık. Sonra da ilçenin sosyal koşullarını da turizme elverişli hale getirdik. Yıllar önce ilçe hakkındaki olumsuz özelliklerden biri olan nitelenen ‘kuvvetli esen rüzgarları’ bile doğru kullanılarak bugün, markaya katkıda bulunan değerlerden biri haline geldi. Fakat bu kadar uğraşa ve çabaya rağmen yatırımcıları zarara sokup, kaçırılması ve marka değerinin sürdürülebilir gelişiminin kesintiye uğratılması tüm emeği boşa çıkarmaya çalışmaktır” şeklinde konuştu.

Bekleyen planlarla turizm yatırımcılarının zarara sokularak mağdur edildiğini belirten Tütüncüoğlu, “Çeşme için sırada bekleyen yatırıcımlar, dünyanın gözde turizm merkezileri tarafından o bölgelere yatırım yapması için ikna edilmeye çalışılan kişiler. Bunların birçoğunun bir yere yatırım yapması bile o alanın dünya üzerindeki marka değerinin daha da yükselmesi için yeterli oluyor” diye konuştu.

RUS MİLYARDER

Çeşme’de yatırım yapmak için sırada bekleyen ve mağdur edilen yatırımcılardan bir tanesinin de Rus milyarder Mihail Dmitriyeviç Prohorov olduğunu açıklayan Tütüncüoğlu, şöyle devam etti:

“Prohorov, 6 yıl önce Çeşme Altınkum bölgesinde turizm tesisi yapmak amacıyla bakanlıkların 15 yıl önce turizm tesisi kurulma sahası olarak kararlaştırdığı bir arsa satın aldı. Altınkum’daki 21 yıldır boyunca imar planı olmayan 2 bin 761 dönüm alanın, 170 dönümü Prohorov’a ait. Prohorov’un yaklaşık 200 milyon Türk Lirası turizm tesisi yatırımı yapacağı ve yapılacak tesisin ağaç boyunda, çevreye duyarlı bir temada inşa edileceği bilgisini de aldık. Fakat hem para hem de proje hazır olmasına rağmen, yatırım hayata geçemiyor”

Dünyanın en zengin 32’nci insanı Rusya’da geçen dönem yapılan seçimlerde devlet başkanlığı görevi için mevcut başkan Putin’e rakip olan Rus milyarderin, aynı zamanda 18 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin 32. işadamı olduğu bilgisini veren Tütüncüoğlu, “Prohorov, ilçemize yapacağı yatırımın ardından Türkiye’de başka yatırımlar yapmak için de girişimde bulunacağı bilgisini aldık. Prohorov, Çeşme için bekleyen ve zarara sokulan yatırımcı örneklerinden sadece biri. Çeşme’ye yapılmak istenen ve 2 milyar Amerikan Dolarına ulaşan turizm tesisi yatırımı, sırf gelmeyen planlar yüzünden beklemede. Çeşme’nin turizminin daha da gelişmesine katkı sağlayacağı öngörülen kişi ve çalışmaların önü açılmalı. Daha önce de izin verilebilirdi fakat şu an da çok geç kalınmış değil. Bu ve benzeri yatırımlar gerçekleşince diğer yatırımcılar da bunu görecek, yatırım yapmaktan korkmayacak. Hem ülkeye gelir sağlanacak hem de binlerce kişiye iş sahası açılacak. Yatırımcıları nedensiz yere bekletmek ve kaçırmak Çeşme’nin de Türkiye'nin de aleyhine olur" dedi.

Prohorov kimdir?

1965 doğumlu Rus milyarder Prohorov, metal sektöründe Rusya ve dünyanın önde gelen sanayicileri arasında yer alıyor. Dünyanın en büyük nikel ve paladyum üreticisi Norilsk Nickel ve Rusya’nın en büyük altın üreticisi ONEXIM’in sahibi olan Prohorov, Amerikan Basketbol Ligi NBA’de mücadele den New Jersey Nets’in de sahibi. 2012 yılındaki başkanlık seçimlerinde Vladimir Putin’e karşı ‘favori’ olan Prohorov, 2011 Forbes Dergisi listesine göre dünyanın 32’nci en zengin kişisi…

09 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir