20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

''Aziz Kocaoğlu Romanları korkutmuş''



AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Ege Roman Dernekleri Federasyonu dernek başkanları ile Roman vatandaşlarla yürütülen projelerde gelinen aşamayı değerlendirdi ve gelecekte yapılacak projeler üstünde karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Çay ve simit eşliğinde yapılan toplantının ardından İlknur Denizli gece Roman vatandaşlarla Hıdrellez şenliğine katıldı.

İlknur Denizli’nin ziyaretinde Ege Roman Dernekleri Federasyonu Özcan Çayırlı, İzmir Romanlar Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İlkay Pekbalıkçı, Ege Roman Esnaf Derneği ve Sanatkarları Derneği İrfan Çıtırkı, İzmir Hilal Mahallesi Romanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Namık Sarıyaprak ve Konak Belediyesi AK Parti Meclis üyesi Yalçın Karabıyık hazır bulundu.

 AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli ve Ege Roman Dernekleri Federasyonu’nun birlikte geliştirdiği projeler çocuklardan başladı. Milletvekili İlknur Denizli’nin İzmir Yenişehir’de kurulmasına öncülük ettiği ilk Etüt Merkezi Roman kadınlara ve çocuklara hizmet veriyor.

İlknur Denizli, hedeflerinin bilgisayar, spor alanları ve eğitmenlerin bulunduğu Etüt merkezlerini İzmir’de Romanların yaşadığı bütün semtlere yaymak olduğunu söyledi.

İlknur Denizli’nin yürütülen çalışmaların son durumunun değerlendirdiği ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunduğu toplantıdan Roman Dernekleri’nin başkanları son derece memnun ayrıldı.

İlknur Denizli’yi kendilerinden biri olarak gördüklerini söyleyen dernek başkanları “76 dernek 12 federasyon ile Türkiye Roman Platformu kuruldu. İlk ve tek İzmirli milletvekili üyemiz İlknur Denizli’dir. 15 günde bir O gelmezse biz Ankarada’yız. Onunla çalışmayı çok seviyoruz, gülüyor bazen hüzünleniyoruz.. Hıdrellez’de bütün gece İkiçeşmelik’ten Ege Mahallesi’ne, Hilal’den Yenişehir’e her yeri birlikte gezdik. Biz O’na sarılıyoruz, O’da bize” diyerek toplantıdan ve ardından mahallerde yapılan geziden memnuniyetlerini aktardılar.

AK PARTİ ROMAN KADINLARI GİRIŞİMCİ YAPACAK

Romanlarla birlikte Hıdırellez şenliklerinde eğlencelere katılan İlknur Denizli şöyle konuştu:

“AK Parti olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşıyla farklılıklarımızla birlikte ortak bir yaşamın paydaşı olmak için Türkiye’nin her yerinde çalışıyoruz. Roman vatandaşlarımızın hepimizin bildiği problemleri var. Atadan babadan gelen meslekler dışında bir yaşamı hedefleyen Romanlara bir kapı aralamak gerekiyor. Sorun sizin insanların önüne bir başka seçenek koyup koyamadığınız. AK Parti Hükümeti bu konuda sonuç odaklı pek çok projeyi hayata geçirdi.

Yenişehir’deki Etüt Merkezi açtık. Bölgede yaşayanların son derece faydasını gördüğü merkezle ilgili olarak yeni talepler var. Açtığımız Etüt Merkezlerini mesai saatlerinden sonra, saat 22.00’ye kadar açık olmasını istiyorlar. Cumartesi Pazar günleri de kurs verilmesi talepleri var. Bu haklı talepleri önümüzdeki günlerde İzmir’e gelecek Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ileteceğiz.''

 

  -''AZİZ KOCAOĞLU ROMANLARI DA KORKUTMUŞ''-

İlknur Denizli Roman vatandaşların çektikleri sıkıntıların bir sebebinin de yaşadıkları yerlerin fiziki koşulları olduğunu söyledi.

 “Bizim sebebi ne olursa olsun Roman vatandaşlarımızı diğer sosyal kesimlerde izole bir yaşam tarzından uzaklaşmaları için teşvik etmemiz bu imkânı sağlamamız gerekiyor. Ancak Ege Mahallesinde CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinde bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıların giderilmesi için ilgililerle görüşeceğim. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Çiğli’de haklı taleplerini gündeme getiren Çiğlili vatandaşlara tepkisi sokakta konuştuğum Roman vatandaşlarımızı da ürkütmüş. Aziz Kocaoğlu’na tavsiyem İzmirlilerin eleştirilerine karşı hoşgörülü olmalı. Parti içinde hakarete varan atışmalar bir yerde kadar halledilir ama hak arayan vatandaşa hoşgörülü davranmalı” dedi.

Denizli, Romanlara, “Siz İzmirlisiniz, siz bu kentin sahibisiniz. Sizin geliriniz, eğitiminizi yükseltmeden İzmir’de hiçbir şey olmaz. Keşke CHP’li belediyeler size başka gözle baksa. Merkezi hükümetin projeleri bir yere kadar. Sorunun yerel yanı olduğu için çözümün de yerel ayağı olması lazım. Kalan boşluğu yerel yönetimlerin doldurması lazım. İzmir’de CHP’li yerel yönetimler ne yazık ki bu konuya ciddi biçimde yaklaşmıyorlar. Başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere CHP’li yerel yönetimlerin elinde ciddi bir kaynak var bunu romanların yaşam seviyelerini arttırmak için kullanmaları gerekirken sadece seyrediyorlar. AK Parti inşallah Romanlar için daha güzel projeleri hayata geçirecek” diye konuştu.

06 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir