28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Bakan Yıldız: 'Safdillik yapmayalım'



   Bakan Yıldız, Bursa’nın Keles İlçesi Kozağacı Vadisi’ne yapılmak istenen termik santralin kiraz üreticileri tarafından protesto edilmesiyle ilgili, "Safdillik yapmayalım. Çin her hafta sonu bir tane kömür santrali devreye alıyor. Yılda 52 santral yapıyorlar" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partisinin İzmir il binasında düzenlediği basın toplantısında, enerji tasarrufunu ve enerji verimliliğini toplumda bir kültür olarak yayılması amacıyla 'Enerji Hanım' projesini geliştirdiklerini, 21 ilde yapılacak organizasyonun 16’ncısı için İzmir’e geldiğini belirterek, elektrikte kayıp kaçak oranlarının düşüklüğü nedeniyle İzmirlilere teşekkür etti.

   Yıldız, şunları söyledi:  

   "İzmir elektrik dağıtımı kamu eliyle yürütülürken özel sektör marifetiyle 2036 yılına kadar yürütülmesi için hisse devri sözleşmesi yapılmıştı. Bunu imzaladık daha rekabetçi bir ortamda daha fazla yatırımların yapıldığı bir İzmir’i görmüş olacağız. Bize bağlı ilgili ve ilişkili kuruluşlarımızın bulunduğu bir toplantı yaptık, sorunları değerlendirdik. Kayıp kaçak oranlarının makul oranlarda kaldığını gördüğümüz İzmir’e hassasiyet için teşekkür ediyoruz. İzmir’in önemli bir özelliği var tükettiğinden daha fazla üretebilen bir kent. Bu yapının sadece İzmir ve bölgesinde değil ülkeye konan bir katkı olduğunu düşünüyoruz."

'ÜÇ LEYLEK İÇİN 1.5 MİLYON LİRA CİRO KAYBI OLDU'

   Bakan Yıldız, bir basın mensubunun sorusu üzerine Bursa’nın Keles İlçesi Kozağacı Vadisi’ne yapılacak olan termik santrale karşı kiraz üreticilerinin protestolarını şöyle değerlendirdi: "Bizim enerji kaynaklarımızın yüzde 72’si dışarıdan ithal ediliyor. Omuzlarımızda hissettiğimiz sorumluluk bunların olabildiğinde yerli kaynaklardan elde edilmesidir. Yerli kömür, rüzgar santralleri, İzmir Alaçatı ve Çeşme’de çok yoğun. Güneş santralleri, jeotermaller gibi yerli kaynaklardan elde edilen enerjiyi artırmamız lazım. Biz enerji sektörüyle ilgili yatırımlarımızı çevreye rağmen değil çevreyle birlikte yapıyoruz.

   Kömürün kullanımıyla ilgili kiraz bahçelerine zarar gelmeyecek şekilde 15 yıllık periyot yaptık. Bir kısmı kirazlarını kullanabilecekler, bir kısmının yerine yeni ağaç dikilebilecek. Tunceli- Elazığ arasındaki Tatar Barajı’yla ilgili yavru leyleğin su altında kalmasını engellemek için barajda sus tutmayı iki gün beklettik. 1.5 milyon liralık ciro kaybı var. Bizi 'Üç leylek 1.5 milyon yapar mı?' diye eleştirdiler. Biz bunu canlıya gösterdiğimiz hassasiyetten dolayı yapıyoruz. Yerli kaynaklarımızı kullanmazsak masada çay kahve içip telefondan doğalgaz siparişi mi vereceğiz? İstihdamı üretimi destekleyecek kömür ve su kaynaklarımızı değerlendireceğiz."

'ENERJİ KAYNAKLARINA YAPILAN İTİRAZ KALKINMAYA YAPILAN İTİRAZDIR'

   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, enerji katılımlarına yapılan itirazın kalkınmaya yapıldığını öne sürerek, şöyle konuştu: "İyi niyetli vatandaşlarımızı tenzih ederek söylüyorum. Çevre ve yeşil duyarlılığı olanları tenzih ediyorum. Enerji kaynaklarına yapılan itiraz aslında kalkınmaya yapılan itirazdır. 46 tane enerji yatırımı talebi var. 46 tane de itiraz var. Bunda bir gariplik yok mu? Türkiye’nin denizi, kumu, turizmi, tarihi ve kültür varlıkları tabi kaynakları değerli değil mi? Biz yerli kaynaklarımızı çevreyle beraber harekete geçireceğiz. Baca gazı analizlerine dikkat edeceğiz. Safdillik yapmayalım. Çin her hafta sonu bir tane kömür santrali devre alıyor. Yılda 52 santral yapıyorlar. Bizim çocuklarımıza bırakacağımız kömür rezervinin toplamı dünyanın bir yılda harcadığı kömür kadar. Bırakın geliştirelim ülke ekonomisine kazandıralım. Türkiye ekonomisine kazanımda bulunmuş olalım."

   İZMİR’DE HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK LAZIM

   Bakan Yıldız, basın mensuplarının İzmir’i nasıl bulduğu yönündeki soruyu şöyle yanıtladı: "İzmir’de hayatı kolaylaştırmak lazım. Gecekondu bölgelerini gördükçe bunlar İzmir ve bölgemize yakışmıyor. Türkiye’deki merkezi yönetimin birçok destekleriyle birlikte yerel yönetimler aktivitelerini artırıyorlar. Ben özellikle Ulaştırma Bakanı’mıza İZBAN’la alakalı ödül alan projenin iktidarımız tarafından desteklendiğini duyurmam lazım. Biz ayrım yapmaksızın desteklerimizi vermeye devam edeceğiz. Ama bunların değerlendirilmesi lazım. Üzülerek söylemem lazım ki bunun doğru şekilde değerlendirilmediğini görüyorum."

05 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir