18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Balıkesir'de evlenen dört çiftten biri boşanıyor



 Balıkesir'de yılda ortalama 8 bin 200 nikah kıyıldığını ve 2 bin 200 çiftin boşandığını açıklayan Vali Ahmet Turhan, yaklaşık yüzde 27’lik bu boşanma oranını, 'toplum açısından ciddi bir facia' olarak değerlendirdi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün Sevgievi'nde düzenlediği 'Aile Eğitim Programı' sertifika törenine katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ildeki boşanma oranlarına dikkat çekti. Balıkesir'in boşanma oranlarında Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu vurgulayan Vali Turhan, il genelinde bir yılda 8 bin 200 civarında nikah kıyıldığını ancak yaklaşık 2 bin 200 çiftin de boşandığını açıkladı. Boşanma oranlarının yüksek olmasını, 'toplum açısından büyük bir facia' olarak değerlendiren Vali Turhan, şunları söyledi:

"Bence bu toplum sağlığı açısından ciddi bir facia. Bu sadece ailenin kırgınlığı, mutsuzluğu değildir. Özellikle çocukların sevgiden mahrum kalması, bilinçaltında sıkıntıların oluşması demektir. Bu açıdan ailenin eğitimi, toplumun sağlığı açısından çok önemli. Eskiden geniş aileler vardı. Artık ailelerimizde dedelerimiz, ninelerimiz hatta anne ve babalarımız yeralmıyor. Artık büyükşehirlerde bile en revaçta olan konutlar bir artı birler. Yani bırakın akrabalarımızla yaşamayı, misafir dahi kabul etmeme kültürü oluşuyor. Bu ciddi bir sorundur diye düşünüyorum."

Boşanma oranlarında dikkat edilmesi gereken bazı istatistikler olduğuna dikkat çeken Vali Turhan, "Boşanma sonunda yaşanan 2’nci evliliklerin bir kısmı yine eski eşle oluyor. Demek ki burada bir sıkıntı var. Biz duygularla evliliğe giriyoruz ve akabinde bazı sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Çok romantik bir geçişten sonra yükler başlıyor. 10 yıl flört edip de 1-2 yıl evliliği devam ettiremeyenler de var" dedi.

Vali Turhan, aile eğitim programının ve eğitici eğitim seminerinin bu açıdan çok yararlı olacağını belirtirken, bu çalışma sayesinde mutlu ailelerin de artmasını diledi. 

Törende Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün 23- 27 Eylül günlerinde düzenlediği 'Eğitici Eğitim Semineri'ne katılan avukat, hemşire, öğretmenlerin de aralarında yer aldığı 28 gönüllü eğitmene sertifikaları verildi. 

30 Eylül 2013
Etiket; balıkesir Valisi, Ahmet Turhan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Aile Eğitim Programı, evlenen çiftlerin 4'ü boşanıyor Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir