29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

DTO'nun sektör toplantıları başladı



Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen sektör toplantılarına, deniz ticaretinin yükselen yıldızı Aliağa’dan başlandı.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, Başkan Yardımcısı Kapt. Savaş Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Kapt. Murat Yılmazel ve Kapt. Mihri Çelik, Şube Müdürü Halil Hatipoğlu, Şube Müdür Yardımcısı Mahmut Çanka’dan oluşan heyet; Aliağa Kaymakamı İbrahim Keklik, Aliağa Belediye Başkan Yrd. Münir Nurettin Bayram, Aliağa Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, Gümrük Müdürü Cüneyt Çakaloğlu, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka ve Gemi Geri Dönüşüm sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek’i makamında ziyaret etti.

   Ziyaretin ardından Aliağa Ticaret Odası Seminer salonunda sektör yetkilileri ve üyelerin katılımlarıyla toplantıya geçildi. DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Aliağa’da faaliyet gösteren üyelerle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, yeni yönetim kurulu olarak Aliağa’ya büyük önem verdiklerini söyledi.

Aliağa’nın gelişmeye devam eden bir bölge olduğunu vurgulayan Öztürk, “Aliağa ana limanda Tüpraş tesisleri, Aliağa Nemrut Körfezi’nde Petkim Petrokimya tesislerinin yanı sıra İDÇ, Batıçim, Ege Çelik, Ege Gübre, Habaş ve POAŞ iskeleleri ile Nemport ve TCE EGE konteyner terminallerinde yoğun gemi trafiği yaşanmaktadır. Bu bölgede yapılan toplam yükleme ve boşaltma 2012 yılsonu itibariyle 43 milyon 167 bin tonu bulmaktadır. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayi Bölgesi’nde ise yine 2012 yılı sonu itibariyle 282 gemi sökülmüştür” diye konuştu.

Konuşmasında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından İzmir Alsancak Limanı ile ilgili karara da değinen Başkan Öztürk, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım son demeçlerinde Çandarlı’daki Kuzey Ege Limanı’nın devreye girmesinden sonra İzmir Alsancak Limanı’nın sadece kruvaziyer limanı olarak kullanılacağını açıkladı. Ben bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. İleriki günlerde ne olur bilmiyorum, hep birlikte göreceğiz. Öncelikle geniş bir hinterlantı kapsayan İzmir Alsancak Limanı’nın konteyner taşımacılığında çok önemli bir yeri olduğunu belirtmek isteriz. Son yıllarda global kriz paralelinde konteyner taşımacılığında düşme olmasına rağmen önemini korumaktadır. Bu limandan yapılan dökme ve konvansiyonel yük trafiği de önemli rakamlara ulaşmaktadır. İzmir Alsancak Limanı’ndan 2012 yılsonu itibariyle toplam 2.349 adet gemi ile 9.301.556 ton yük elleçlenmiştir. Konteyner trafiği 705.097 TEU olarak gerçekleşmiştir” dedi.

Başkan Öztürk ayrıca Aliağa’da Sahil Sağlık, Gümrük Muhafaza ve Deniz polisini bir arada toplamak istediklerini ve bunun için çalışmaya başladıklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından toplantıda soru cevap bölümüne geçilerek sektör temsilcilerinin sorunlarına çözüm arandı. 2 saat süren toplantıda gümrük sorunlarından mevzuat ve uygulamada karşılaşılan problemlere kadar birçok konu değerlendirildi.

12 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir