29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

EGİAD'ın yurt dışı açılımı



 

EGİAD’ın yurtdışı açılımı
Son günlerde ardına ardına hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren EGİAD’ın 12. Dönem Yönetim Kurulu’nun, yurtdışı ve iş imkanlarını araştıran pazar arayışları hızla devam ediyor. Geçtiğimiz ay Güney Afrika Pazarını ele alan, bu ay ABD ve Romanya Büyükelçileri ve Ticaret heyetlerini ağırlayarak iki ülke arasında ticari ilişkileri geliştirici yeni köprüler kuran EGİAD, son olarak da Latin Amerika’daki iş imkanlarını araştırmak üzere bölgeyi masaya yatırdı. Latin Amerika'da uluslararası şirketlere danışmanlık hizmeti veren MM&A Consultants firması Genel Müdürü Diego Martinez’i ağırlayan EGİAD, bölgedeki iş imkanları ile yeni bir ihracat vizyonu arayışı başlattı. 
Ekonomik gelişim için dünyayı yeniden keşfedeceğiz
2013 yurtdışı hedeflerini geniş tutan EGİAD üyeleri için yeni ihracat ve pazar arayışlarını sürdürüyor. Güney Afrika, Romanya, ABD üzerine ardı ardına heyetleri ağırlayarak yeni girişimcilik alanlarında üyeleri için Pazar arayışları başlatan genç iş dünyası, son olarak Latin Amerika Pazar payının önemli danışmanlarından MM&A Consultants firması Genel Müdürü Diego Martinez’i ağırladı.  Son yıllarda dış pazarlarda dengelerin tamamen tersine dönmeye başladığını hatırlatan EGİAD Yönetim kurulu Başkanı Seda Kaya, “Türkiye, bugüne kadar geçirdiği ekonomik krizleri hep ihracat hamleleriyle atlatmayı başardı. Bu yüzden ihracat sürekli geliştirilmesi gereken bir alan. Pazar arayışları, ihracat alanları sürekli araştırılmalı ve geliştirilmeli.  Eskiden krize girdiğimizde yaşadığımız endişeli bekleyişi, şu anda biz başka ülkelerde gözlemliyoruz. Dış pazarlarda dengeler öyle değişti ki, artık dünyanın yeniden keşfedilmesi gerekiyor. Özellikle Brezilya, Arjantin, Afrika ve Güney Amerika ülkeleri dünyanın yıldızı parlayan ülkeleri haline geldi. Üyelerimiz için yeni dış pazar arayışlarımız sürerken, bu kapsamda yeni seyahat programlarını da planlamaktayız” dedi. 
Ekonomi-politiğin en önemli aktörlerinden Latin Amerikaya ihracat arttırılmalı
Latin Amerika’nın  küresel sistemde toplumları peşinden sürükleyecek bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Kaya,  bugüne kadar önemi hep göz ardı edilmesi sebebiyle birçok iş alanı bakımından bakir kaldığına dikkat çekti. Küresel güç denkleminde daha çok ekonomik girişimlerle varlığını sürdürmesine rağmen, dünya kamuoyunda ancak bölgenin başat güçleri;  Brezilya, Meksika ve Arjantin ile ön plana çıktığına işaret eden Seda Kaya, “Bölge; 550 milyonluk nüfusu ve dünya GSMH’sının %5’i gibi bir kısma sahip ekonomik potansiyeli ile hem ekonomik hem de politik platformda önemli bir aktör özelliği de taşıyor. Ekonomik temele dayalı olan Türkiye-Latin Amerika ilişkilerinde ise, ticaret hacmi her geçen gün artıyor. 2000 yılında 1 milyar dolara yaklaşan, 2004’te 2 milyar doları bulan ve 2007 yılı itibariyle de 4 milyar doları aşan ticaret hacmi,  hem bölge ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Fakat, bu noktada, bizim açımızdan ortaya çıkan bir handikap da gözardı edilmemeli;  o da, Türkiye’nin Latin Amerika ile ticaret hacminde %80’lik kısmının ithalata, %20’lik kısmının ihracata dahil olduğu gerçeği. Bu da, bölge ile geliştirmiş olduğumuz ekonomik ilişkilerde, önemli boyutta bir dış ticaret açığının meydana çıktığı gerçeğidir. Bu bölgeye olan ihracat hacmimizi arttırıcı çalışmalar yürütmeliyiz. Zaten pekçok açıdan bakir kalan Latin Amerika’da Türkiye’den yapılabilecek ihracat oranları arttırılmalıdır. Sonuç olarak, ekonomik birlikteliğin her alanda devam etmesi,  özellikle enerji perspektifinde desteklenmesi,  küresel güç olma yolundaki Türkiye’ye çok büyük katkılar sağlayacaktır. Latin Amerika dünya sisteminin, özellikle ekonomi-politiğin en önemli aktörlerinden biri konumundayken, Türkiye’nin bu potansiyeli değerlendirmeme gibi bir lüksü bulunmamaktadır” dedi. 
Latin Amerika'da uluslararası şirketlere; yönetim, kontrol ve danışmanlık hizmeti veren MM&A Consultants firması Genel Müdürü Diego Martinez ise, toplantıdaki sunumuyla EGİAD iş dünyasına, yeni bir vizyon açılımı yarattı. Türkiye’nin Latin Amerika için de gözde bir pazar olduğuna vurgu yapan Martinez, “Her ikisi de gelişen bölge. Latin Amerika ülkeleri ile Türkiye arasında büyük fırsatlar mevcut. Latin Amerika yüksek nüfusu ve tatminkar gayri safi geliri ile tüm ülkelerden yatırım çekmekte. Türk işadamları üretim yapmak üzere Latin Amerika ülkelerine gelebileceği gibi, Türkiye’de ürettikleri mallar için yeni pazarlar elde edebilirler. Özellikle Türk inşaat ve alt yapı şirketleri için bu coğrafyada pek çok fırsat bulunmakta. Ayrıca tarım, hayvancılık ve madenler açısından zengin ve kaliteli alternatifler sunan Latin Amerika ülkelerinden Türkiye’ye ticaret kapısı açılabilir. Bu konuda iş adamlarının karşılıklı temaslarda bulunarak fırsatları çeşitlendireceğine inanıyorum” dedi. 

Projeleriyle adından sıkça söz ettiren EGİAD’ın 12. Dönem Yönetim Kurulu’nun, yurt dışı pazar arayışları devam ediyor.

Geçtiğimiz ay Güney Afrika Pazarını ele alan, bu ay ABD ve Romanya Büyükelçileri ve Ticaret heyetlerini ağırlayarak iki ülke arasında ticari ilişkileri geliştirici yeni köprüler kuran EGİAD, son olarak da Latin Amerika’daki iş imkanlarını araştırmak üzere bölgeyi masaya yatırdı.

Latin Amerika'da uluslararası şirketlere danışmanlık hizmeti veren MM&A Consultants firması Genel Müdürü Diego Martinez’i ağırlayan EGİAD, bölgedeki iş imkanları ile yeni bir ihracat vizyonu arayışı başlattı. Ekonomik gelişim için dünyayı yeniden keşfedeceğiz2013 yurtdışı hedeflerini geniş tutan EGİAD üyeleri için yeni ihracat ve pazar arayışlarını sürdürüyor.

Güney Afrika, Romanya, ABD üzerine ardı ardına heyetleri ağırlayarak yeni girişimcilik alanlarında üyeleri için Pazar arayışları başlatan genç iş dünyası, son olarak Latin Amerika Pazar payının önemli danışmanlarından MM&A Consultants firması Genel Müdürü Diego Martinez’i ağırladı.  

Son yıllarda dış pazarlarda dengelerin tersine dönmeye başladığına dikkat çeken EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, şöyle devam etti:

“Türkiye, bugüne kadar geçirdiği ekonomik krizleri hep ihracat hamleleriyle atlatmayı başardı. Bu yüzden ihracat sürekli geliştirilmesi gereken bir alan. Pazar arayışları, ihracat alanları sürekli araştırılmalı ve geliştirilmeli.  Eskiden krize girdiğimizde yaşadığımız endişeli bekleyişi, şu anda biz başka ülkelerde gözlemliyoruz.

Dış pazarlarda dengeler öyle değişti ki, artık dünyanın yeniden keşfedilmesi gerekiyor. Özellikle Brezilya, Arjantin, Afrika ve Güney Amerika ülkeleri dünyanın yıldızı parlayan ülkeleri haline geldi. Üyelerimiz için yeni dış pazar arayışlarımız sürerken, bu kapsamda yeni seyahat programlarını da planlamaktayız.”  

Latin Amerika’nın küresel sistemde toplumları peşinden sürükleyecek bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatan Kaya,  bugüne kadar önemi hep göz ardı edilmesi sebebiyle birçok iş alanı bakımından bakir kaldığına dikkat çekti.

Küresel güç denkleminde daha çok ekonomik girişimlerle varlığını sürdürmesine rağmen, dünya kamuoyunda ancak bölgenin başat güçleri;  Brezilya, Meksika ve Arjantin ile ön plana çıktığına işaret eden Seda Kaya,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölge; 550 milyonluk nüfusu ve dünya GSMH’sının %5’i gibi bir kısma sahip ekonomik potansiyeli ile hem ekonomik hem de politik platformda önemli bir aktör özelliği de taşıyor. Ekonomik temele dayalı olan Türkiye-Latin Amerika ilişkilerinde ise, ticaret hacmi her geçen gün artıyor. 2000 yılında 1 milyar dolara yaklaşan, 2004’te 2 milyar doları bulan ve 2007 yılı itibariyle de 4 milyar doları aşan ticaret hacmi,  hem bölge ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sağlıyor.

Fakat, bu noktada, bizim açımızdan ortaya çıkan bir handikap da gözardı edilmemeli;  o da, Türkiye’nin Latin Amerika ile ticaret hacminde %80’lik kısmının ithalata, %20’lik kısmının ihracata dahil olduğu gerçeği. Bu da, bölge ile geliştirmiş olduğumuz ekonomik ilişkilerde, önemli boyutta bir dış ticaret açığının meydana çıktığı gerçeğidir. Bu bölgeye olan ihracat hacmimizi arttırıcı çalışmalar yürütmeliyiz. Zaten pekçok açıdan bakir kalan Latin Amerika’da Türkiye’den yapılabilecek ihracat oranları arttırılmalıdır.

Sonuç olarak, ekonomik birlikteliğin her alanda devam etmesi,  özellikle enerji perspektifinde desteklenmesi,  küresel güç olma yolundaki Türkiye’ye çok büyük katkılar sağlayacaktır. Latin Amerika dünya sisteminin, özellikle ekonomi-politiğin en önemli aktörlerinden biri konumundayken, Türkiye’nin bu potansiyeli değerlendirmeme gibi bir lüksü bulunmamaktadır.”

Latin Amerika'da uluslararası şirketlere; yönetim, kontrol ve danışmanlık hizmeti veren MM&A Consultants firması Genel Müdürü Diego Martinez ise, toplantıdaki sunumuyla EGİAD iş dünyasına, yeni bir vizyon açılımı yarattı.

Türkiye’nin Latin Amerika için de gözde bir pazar olduğuna vurgu yapan Martinez, “Her ikisi de gelişen bölge. Latin Amerika ülkeleri ile Türkiye arasında büyük fırsatlar mevcut. Latin Amerika yüksek nüfusu ve tatminkar gayri safi geliri ile tüm ülkelerden yatırım çekmekte. Türk işadamları üretim yapmak üzere Latin Amerika ülkelerine gelebileceği gibi, Türkiye’de ürettikleri mallar için yeni pazarlar elde edebilirler. Özellikle Türk inşaat ve alt yapı şirketleri için bu coğrafyada pek çok fırsat bulunmakta. Ayrıca tarım, hayvancılık ve madenler açısından zengin ve kaliteli alternatifler sunan Latin Amerika ülkelerinden Türkiye’ye ticaret kapısı açılabilir. Bu konuda iş adamlarının karşılıklı temaslarda bulunarak fırsatları çeşitlendireceğine inanıyorum” dedi. 

 

07 Mayıs 2013
Etiket; Seda, Kaya, EGİAD, İhracat, Latin, Amerika Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
Mektuptan belgesel çıktı
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
EİB ihracatı temmuzda arttı
İzmir'e özel ekonomik model
Geçmişe takılmayın...
Afroamerikanlar hala hedefte
Göztepe ve Karşıyaka statlarını konuştular
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir