28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ehliyet değişim ücretinde büyük indirim



AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ehliyet değişimi sırasında ödenecek rakamı 101 TL’den 15 TL’ye düşürüldüğünü söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek yapacakları bazı düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Canikli, Köy Muhtarlarının ve geçici köy korucularının maaşlarına zam yapacaklarını duyurarak, bu konudaki önergeleri hazırladıklarını söyledi. Canikli bu önergelerin ise şuanda TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen torba yasaya monte edileceğini belirtti. Nurettin Canikli, köy muhtarlarının ödeneklerinde yüzde 90 oranında artış öngördüklerini söyleyerek, "Bu artış ile muhtar ödenekleri 875 liraya çıkacaktır. Aylık 457 liradan, 875 liraya çıkacaktır. Bu da çok ciddi bir artış anlamına gelmektedir muhtarlar için" diye konuştu.

Bugüne kadar muhtarlar için bu kadar yüksek oranda bir artış yapılmadığını hatırlatan Canikli, "Köy muhtarları en düşük 228 lira prim ödemektedirler. Sigorta primi. Bunu kendileri ödemektedirler. Eğer primden sonra bu artış gerçekleştiği takdirde köy muhtarlarının eline 647 lira kalacaktır. Şuanda bu rakam, 100 küsur lira civarındadır. Aynı şekilde mahalle muhtarlarımızın ödemesi gereken en düşük sigorta primi 342 liradır. Artıştan sonra muhtarlarımızın eline net 533 lira geçecektir" diye konuştu.

Canikli, yaklaşık 53 bin muhtarı ilgilendirecek olan bu düzenlemenin bütçeye yıllık maliyetinin ise 261 milyon lira olacağını söyleyerek, uygulamanın 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren başlayacağını, bu sebepten dolayı 2013 bütçesine bir etkisinin olmayacağını ifade etti.

KÖY KORUCULARININ EMEKLİ MAAŞINA YÜZDE 70 ARTIŞ

Nurettin Canikli, geçici köy korucularının emekli aylıklarına yapacakları zam oranını da açıkladı. Canikli, şuanda bir emekli köy korucusunun minimum 384 lira aldığını, en yüksek alan köy korucusunun ise 614 lira aldığını hatırlatarak "Bu önergemiz ile geçici köy korucularının emekli aylıklarında yüzde 70’lik bir artış öngörülmektedir. Bu gerçekleştiğinde geçici köy korucusu en düşük emekli aylığı 384 liradan 653 lira yükseltilecektir. En yüksek geçici köy korucusu emekli aylığı 614 liradan 883 liraya yükseltilecektir. En yüksek artış oranındaki oran, yüzde 43.8’dir. Yani yüzde 70 artış oranı en az alan geçici köy korucuları için geçerlidir. Yüksek alan geçici köy korucularının emekli aylıklarındaki artış oranı yüzde 43.8 oranındadır" şeklinde konuştu. Nurettin Canikli ayrıca komisyonlarla ilgili de bilgi vererek, Gezi Parkı olaylarını araştırmak üzere kurulacak olan komisyonun yeni dönemde kurularak çalışmalarını yürüteceğini söyledi.

"ANAYASA MAHKEMESİ’NİN KARARI DOĞRU BİR KARARDIR"

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, açıklamalarının ardından ise, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Canikli, bir gazetecinin Anayasa Mahkemesi’nin uzun tutukluluk süreleriyle ilgili verdiği kararı hatırlatması üzerine, bu kararın bu dönemde Meclis’de görüşülme ihtimali olmadığını söyledi. Uzun tutukluluk süreleri için "Bundan hepimizin de rahatsız olduğunu söylemeliyim" diyen Canikli,

"Bu sürelerin azaltılması için de çok ciddi adımlar atıldı ve önemli başarılar da ortaya çıktı. Uzun tutukluluk sürelerinin ortadan kaldırılabilmesi için uzun yargılamaların ortadan kaldırılması gerekiyor" diye konuştu. Uzun tutukluluklarla ilgili sürenin hızla azaldığını, bir kaç yıl içinde makul süreye geleceğini ifade eden Canikli, "Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu karar, yerinde, doğru bir karardır. Aksini savunmak doğru değildir zaten" dedi. Anayasa Mahkemesi’nin Meclis’e bu konuda düzenleme yapması için 1 yıl süre verdiğini hatırlatan Canikli, "Bu süre içerisinde gerekli düzenleme yapılacaktır" diye konuştu.

EHLİYET DEĞİŞİM BEDELİ 15 TL’YE İNDİRİLİYOR

Nurettin Canikli, gazetecilerin ehliyetlerin değişimi sırasında ödenecek miktarın düşürülüp düşürülmeyeceğini sorması üzerine 101 TL olan fiyatı düşüreceklerini söyledi. Rakamı önce dörtte bire düşürdüklerini, şimdi de daha aşağıya çekeceklerini belirten Canikli, "Sadece maliyet rakamlarını karşılayacak şekilde tekrar düşürüyoruz. 101 liraydı, toplam 13 lira civarında bir maliyet bize bildirildi. Sadece maliyet alınacak, 2 lira da vakıf için alınacak. Toplam 15 lira alınmış olacak. Onunla ilgili de önergemiz hazır" şeklinde konuştu.

"KAMER GENÇ KÜFÜR ÜRETİM MERKEZİ GİBİ ÇALIŞIYOR"

Nurettin Canikli, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Meclis kürsüsündeki konuşmalarından dolayı 3 oturuma katılmama cezası almasını da değerlendirdi. Genç’in TBMM’ye yakışmayacak bir tavır içinde olduğunu söyleyen Canikli, "Hakaret ve küfürden başka hiç bir şey söylemiyor. Tamamen bir küfür üretim merkezi gibi çalışıyor maalesef" dedi.

"TBMM’de bu tür konuşmaların olmaması gerekiyor" diyen Canikli, "Dünkü alınan karar iç tüzüğümüzün yerine getirilmesinden ibarettir, doğru bir karardır" diye konuştu. Canikli ayrıca Gezi Parkı olaylarıyla ilgili kurulacak olan komisyonun gelecek döneme kalmasının geç olup olmayacağı sorulması üzerine, "Bence tam tersi. Hadise sıcakken olayların tüm boyutlarıyla tespit edilmesi çoğu zaman zordur. Çünkü olay henüz yürümektedir, ceryan etmektedir, olayların taraflarının ifadeleri serttir, insanların birbirini dinlemesi, anlaması ikinci plana atılabilir" dedi. Canikli, "Tam tersine olayların soğuması, bazı hususların çok net şekilde kavranması için olayların biraz daha yatışması, sakinleşmesi, üzerinden biraz zaman geçmesi gerekiyor. Bu yönüyle de tevafuktur, uygundur bizim için" değerlendirmesini yaptı. Canikli bir soru üzerine ise devlet kadrosuna geçirilen 100 bin memurun 5 yıl sonra belediyeler arasında geçiş yapabileceğini, bu geçişin ise sadece mahalli idareleri kapsadığını, diğer kadroları kapsamadığını anlattı.

"DİYALOG MEKANİZMASINA GEREK YOK"

Nurettin Canikli, gazetecilerin geçici köy korucularının emekli maaşlarına yapılan zam ile korucuları emekli ettirmenin amaçlanıp amaçlanmadığı sorusunu cevapladı. Amacın o olmadığını belirten Canikli, "Düzenleme onların sorunlarını düzenlemek amacıyla yapılmıştır" dedi. BDP’lilerin Meclis tatile girdiğinde işlemesi planlanan ’Diyalog Mekanizması’nı da değerlendiren Canikli, "Buna bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyoruz açıkçası. Çünkü bir sorun yok ortada" dedi.

Çözüm sürecinin tıkanması ya da bazı engellerle karşılaşması durumunda bu yola başvurulabileceğine vurgu yapan Canikli, "Özel bir mekanizmaya gerek yok" diye konuştu. BDP’nin koruculuğun kaldırılmasına ilişkin talepleri hatırlatılması üzerine Canikli şunları söyledi: "Bugün itibariyle kaldırılmasına ilişkin bir kararımız yok. Tabi çözüm sürecinin ulaşacağı sonuç bu konuda vereceğimiz kararı da mutlaka etkileyecektir. Ama bugün böyle bir düşünce doğru değildir. Çözüm sürecinin sonucunda eğer hepimizin arzu ettiği sonuç, bir daha geriye dönüşü olmayacak şekilde ortaya çıkarsa, bu müessesenin tartışılmayacağı açıktır." AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bir soru üzerine ise gelecek dönem TBMM’nin erken açılabileceğini belirtti.

05 Temmuz 2013
Etiket; ehliyet, indirim, 15, tl Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Boyoz, İspanya'da sergilenecek
Aşkın bilimsel tarifi
Folkart'tan KSK açıklaması
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Altınordu devler arenasında
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Fuarda Rusya fırsatı
Yüzde 45 karla satmayın
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir