19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Esnafa, iş sağlığı uyarısı



İş Sağlığı Yasası’nın hükümlerinin Temmuz ayında yürürlüğe gireceğini söyleyen Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, ‘Buna göre 50’den az çalışanı olan işyerlerine iş güvenliği uzmanı ve doktor bulundurma zorunluluğu getiriliyor’ dedi.

Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ortaklaşa düzenlediği toplantıda büyük cezalar içeren İş Sağlığı Güvenliği ve Telif Hakları kanunları hakkında üyelerini bilgilendirdi.

Esnaf sanatkarların söz konusu kanunlar hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirten Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, düzenledikleri toplantıda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği uzmanlarının üyelerini bilinçlendirdiği söyledi. Esnafı da kapsıyor İş Sağlığı Yasası’nın hükümlerine değinen Gençtürk, ‘Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan ve 50’den az çalışanı olan işyerleri 30 Haziran’tdan itibaren iş güvenliği uzmanı, doktor ve sağlık personeli çalıştırmak ya da danışmanlık almaz zorunda. Geçen yıl çıkan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın bazı hükümleri 1 Ocak’ta yürürlüğe girmişti. Yasada yer alan diğer hükümler Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek. Yasa 2014’te bir işçi çalıştıran ve az tehlikeli sınıfa giren esnafı da kapsama alacak’ diye konuştu.

Gençtürk, ‘İlgili kanunlar hakkında esnaf sanatkarların ne yapması gerektiğini, sorumluluklarının neler olduğunu, kanunların ne şekilde ve hangi meslek kollarını ilgilendirdiğini masaya yatırıyoruz. Bu kanunlar büyük cezai müeyyideler içeriyor. Telif hakları ve iş sağlığı güvenliği konularında esnaf sanatkarların bir an önce bilgilendirilmesi ve sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor. Üyelerimizin ileride mağdur durumda kalmamaları için bu çalışmaları yapıyoruz. Çıkan kanunlara saygımız var. Ama kanunlar uygulanırken sıkıntı doğuyorsa, bu sıkıntıları tespit edip yetkililere ulaştırmak ve çözüm için çalışmak da bizim vazifemizdir’ diye konuştu.  Çalışmalar sürecek İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ar-Ge Müdürlüğü uzmanlarının 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulunduğu toplantıda esnaftan gelen sorular ayrıntılarıyla cevaplandırıldı.

Oda üyelerinin tamamının toplantıya katılamadığına dikkat çeken Reşat Gençtürk, ‘Biz esnaf sanatkarları bilgilendirme konusunda yorulmuyoruz, mümkün olduğunca daha fazla üyemize ulaşmaya özen gösteriyoruz. Bugün işgünü olması nedeniyle çok sayıda üyemiz arzuladığı halde toplantıya katılamadı. Birlik uzmanlarının burada aktardıkları konuları kitapçık haline getirerek, önemli noktaları el ilanları hazırlatarak üyelerimize dağıtacağız. Önümüzdeki günlerde bugün gelemeyenler için yeni bir toplantı daha organize etmeyi planlıyoruz ’ dedi.

27 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir