29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Foça'da "sessiz çığlık" eylemi



İzmir’de oluşturulan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, İzmir’in Foça ilçesinde bir araya gelerek sessiz çığlık eylemi gerçekleştirdi. Eyleme, Emekli Koramiral Atilla Kıyat, Silivri’de tutuklu bulunan emekli Koramiral Lütfi Sancar’ın eşi Feride Sancar, CHP Eski Grup Başkan Vekili Kemal Anadol, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Askeri Casusluk Davası kapsamında tutuklu bulunan Kurmay Albay Ömer Faruk Erdoğan’ın eşi Nalan Erdoğan, Yazar Şair Hüseyin Yurttaş ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ konuşmacı olarak katılırken, İşçi Partisi ve CHP Foça İlçe Örgütü üyeleri ve bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile birlikte çok sayıda vatandaş da katılarak destek verdi.

Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanan eylemciler, yanlarında getirdikleri Türk bayraklarıyla slogan attı. Hep bir ağızdan okunan marşların ardından katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada Balyoz Davası’nı değerlendiren ve silah arkadaşlarına sert eleştirilerde bulunan Emekli Koramiral Atilla Kıyat,

"Beni hüzünlendiren şu, bugün bir Ortadoğu Teknik Üniversitesi, bir Boğaziçi Üniversitesi, bir Ege Üniversitesi Rektörünün öğrencilerine sahip çıkma basiretini, maalesef komutanlarımız kendi arkadaşlarına sahip çıkma yolunda gösteremediler. Oysa biz gereğinde vatanımız için ölmek üzere yetiştirildik. Bunun için de cesaret ve korkusuzluk gerekir. Eğer bu korkusuzluk ve cesaretten yoksunsak, inanın bizim itibarımız omuzlarımızdaki yıldız sayısıyla ölçülmez, bu yıldızların nasıl bir onurla taşınıldığı ile ölçülür. Ben herkese bu yıldızları onurla taşımaya davet ediyor ve dört yıldızlı komutanlara da, ’arkadaşlar uğraşmayın, beşinci yıldız yok’ diyorum" dedi.

Silivri’de tutuklu bulunan emekli Koramiral Lütfi Sancar’ın eşi Feride Sancar, sessiz çığlığın Balyoz davası nedeniyle yargılanıp tutuklanmış komutanların dört duvar arasındaki seslerini dışarıya duyurabilmek amacı ile gerçekleştirildiğini belirterek,

"Özelde Balyoz Davası, genelde tüm hukuksuzlukların sesi olmak için buradayız. Siyasallaşmış hukuk sistemi, bugün yargıyı derinden etkilemektedir. Bunu; Balyoz, Ergenekon, casusluk davası ve Deniz Feneri gibi davalarda çok net görüyoruz. Size kısaca Balyoz davası hakkında fikir vermek istiyorum. Balyoz davası 2003 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarını kapsar dönemde sözüm ona bir darbe planı yapılmıştır iddiası üzerine kuruldu. Bu iddia hiçbir dayanağı olmayan, tutarsız, gerçek dışı, hayali senaryolarla hazırlanmış sahte CD’lere dayandırılmıştır" dedi.

Feride Sancar, konuşmasının ardından Balyoz davasında 18 yıl ceza alan eşi Lütfi Sancar’ın ceza evinden gönderdiği mektubu okudu. Silivri’de ve Hasdal’da yatan komutanların yakınlarına ve eşlerine sabır dileyerek, sessiz çığlık katılımcılarını verdikleri mücadeleden dolayı kutlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin şunları kaydetti:

"Gerçekten örnek davranışlar sergiliyorsunuz. Partimizin, milletvekillerimizin, genel başkanımızın beraber her zaman sizlerle olduğunu bilin. Silivri, Hasdal mahkemelerine ben de İzmir İl Başkanı olarak defalarca kez gittim. Umuyorum bundan sonra hukuk tecelli eder. Öncelikle bu olayın en mağdur kesimi aileler. Burada bir çocuğumuzun pankartını gördüm "ben babamı sevdim" diyordu. Gerçekten çok hüzün dolu. Gerçekten ben hayatta en çok babamı sevdim. Hiç kimse, aileler evlatlar ve eşler kadar bu acıyı yüreklerde hissedemez. Ama şunu ifade edebilirim ki 2-3 yıl hapis yattıktan sonra ben şiir okudum diye ortalığı ayağa kaldıran, sonra da 10 yıldan beri zalimce başbakanlık yapan bir kişi var. Dünyanın gittiği her yerinde ben şiir okuduğum için hapis yattım oysa 10 yıldan beri bu ülkede milletvekillerimiz, paşalarımız, Genelkurmay Başkanımız tutuklu. Profesörlerimiz, aydınlarımız, yazarlarımız tutuklu. Ama şunu bilin ki Türkiye; Mısır, Suriye, Irak olmayacak. Çünkü sizler varsınız, buna müsaade etmeyeceğiz".

07 Temmuz 2013
Etiket; foça, sessiz, çığlık, eylem, vardiya, bizde, plartform Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fransa'da kaygı veren eylemler
YGS öncesi altın kurallar
Ekiz Yumurta'ya Foça'da büyük destek
Ekiz Yumurta Foça gidişten memnun
Bitki çayları o kadar da masum olmayabilir
Sahil bölgelerine serin yolculuk
Kocaoğlu'dan "Efes" yorumu
Ve binlerce kişi iş bıraktı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir