31 Mayıs 2023, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İESOB'dan üyelerine AB eğitimi



İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin iş sağlığı ve kültürünün güçlendirilmesini hedefleyen ‘Jean Monnet Modülü’ projesinin 2. yıl eğitimleri başladı.

Proje ile esnaf sanatkarların iş kazaları ve meslek hastalıkları durumunda kendi hakları ve yükümlülükleri hakkında bilgilendirilmeleri ve bu konudaki AB mevzuatının öneminin daha iyi anlatılması  hedefleniyor. ‘AB’ye katılım sürecinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürünün Güçlendirilmesi’ başlıklı Jean Monnet Modülü çalışmalarını Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte sürdüren İzmir Birliği, 3 yıllık proje kapsamında her yıl 25 oda başkan ve yöneticisine eğitim sunuyor. Eğitimlerin 7 Mayıs’ta başlayan ikinci yılı, 20 Haziran’a dek sürecek.

42 saatlik eğitim, her hafta Salı ve Perşembe günleri üçer saat verilecek. Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verilecek eğitimlerin konu başlıkları, -AB’nin tarihsel gelişimi ve kurumsal yapısı, -Genişleme sürecinde Türkiye-AB ilişkileri, -AB’nin sosyal yapısı, -AB’de sağlık yönetişimi, -AB ve Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliğinin kavramsal ve hukuki çerçevesi, -AB ve Türkiye’de mesleki sağlık ve güvenlik sistemi, -İş kazaları ve meslek hastalıklarını önleme ve koruma metodları şeklinde belirlendi.

Üyeleri bilgilendirin Projenin ilk gün eğitimine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alparslan Ergör de katıldı. Eğitim alan oda yöneticilerine seslenen İESOB Başkanı Mutlu, ‘Meslek hastalıkları konusunda üniversite öğretim üyelerinden alacağınız akademik bilgileri sizler de kendi üyelerine aktaracaksınız. İnsanların daha uzun ve sağlıklı yaşamasına hep beraber katkı koyacağız’ dedi.

Yüksek oranlı iş kazalarına da dikkat çeken Zekeriya Mutlu, ‘İnsanların ölüm nedenlerinin önemli kısmı meslek hastalıklarından ve kazalarından kaynaklanıyor. Bu nedenle bu projeye ayrı bir önem veriyoruz. Türkiye’de AB uyum yasaları gereği esnaf kesimini ilgilendiren pek çok kanun değişiyor. Bu proje de Birliğimizin değişen kanunlara ilişkin yaptığı çalışmaları destekleyen bir projedir.’ diye konuştu.

09 Mayıs 2013
Etiket; İESOB, Zekeriya, Mutlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD Kupası Pepito'nun
Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
Karşıyaka'da uzman işçi dönemi
Fotoğrafların sahibini arıyor
Akpınar'ın tezi kitap olacak
Çilek koksun diye sprey sıkmışlar
İsveç'te konser verecekler
Akpınar'dan "Saray" çıkışı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
TSYD'NİN URLA GURURU
MENEMEN'DE İFTARLIKLAR PEHLİVAN'DAN
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN DOĞA ŞART
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
NARLIDERE ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI SAHNEDE
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir