28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir bunu hak etmiyor



Elif DEMİRCİ- Cihan DURAK/DHA - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Demokrasi, çevre diye sokağa çıkanlar bunu AK Parti binalarını yakmak, AK Parti teşkilatını yıldırmak, korkutmak amacını güdüyorlarsa hayal görüyorlar" dedi.

Taksim Gezi Parkı'na destek vermek amacıyla yapılan eylemelerde kundaklanan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı gezen Bakan Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, son bir haftadır yaşanan olaylar dahilinde İzmir'de de AK Parti Karşıyaka ve Çiğli ilçe başkanlıklarının yakılmasına değindi.

Bakan Yıldırım, "Demokrasi diye sokağa çıkanlar, çevre diye sokağa çıkanlar bunu AK Parti binalarını yakmak, AK Parti teşkilatını yıldırmak, korkutmak amacını güdüyorlarsa hayal görüyorlar. Bunu herkesin bilmesi lazım. Demokrasiye, kendini ifade etmeye, her türlü özgürlüğe sonuna kadar varız ama vahşete, vahşiliğe, insanlara saldırmaya, korku salmaya AK Parti'de asla ve asla geçit olmaz. AK parti 11 yıldır bunun mücadelesini veriyor, ülkemizin hele hele 30 yıllık terör belasından kurtarma aşamasında olduğu bu dönemde böylesine vahşet kokan, böylesine insanlığın yok olduğu bir hadiseyi ne ülkemiz ne de İzmir hak etmiyor. Eğer bunlar, bu işi yapanlar, bu işe azmettirenler 'İzmir için bunu yaptık' diyorlarsa 'Daha özgür İzmir için bunu yaptık' diyorlarsa ben İzmirliler adına bunları lanetliyorum" diye konuştu.

OYUNUN ŞİFRELERİNİ ÇÖZDÜK

İzmir halkının hiçbir zaman şiddeti, vahşeti, barbarlığı asla kabul etmeyeceğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti: "AK Parti 76 milyonu kucaklaştırmış, ülkenin doğusuyla batısını buluşturmuş, yaptığı icraatlarla hizmetlerle reformlarla halkımızı bağrında istenen yeri bulmuştur. Bunlar da gelip geçecektir. Millete hizmet yolunda kararlılığımız bu olaylar münasebetiyle biraz daha artmıştır. Evelallah AK Parti İzmir teşkilatı bugün düne göre daha azimlidir, düne göre daha kararlıdır. İzmir'i kör ideolojinin esiri olmaktan inşallah yine de AK Parti kurtaracaktır. Kimse 4 milyon İzmir'i kargaşayla, kavgayla tehditle baskı altında tutamaz. İzmir, AK Parti ilçe binasını yakan Çiğli ilçe binasını yakıp yıkan meydanlarda dükkanlarda insanlara saldıran bir kent değildir. Bunlar ne İzmir'i ne de İzmirli'yi temsil etmiyor. Bunu biliyoruz, farkındayız. Oynanmak istenen oyunun ne olduğunun şifrelerini de çözmüş vaziyetteyiz. Herkes müsterih olsun. Durmak yok, yola devam."

"ÖZGÜRLÜK, HAYAT TARZI TEK TARAFLI OLMAZ"

Bakan Yıldırım daha sonra eylemler nedeniyle yakılan partisinin Çiğli İlçe Başkanlığı binasını da ziyaret etti, partililere "Geçmiş olsun" dedi. Yıldırım, partililere ülkeye huzur, birlik ve kardeşliğin gelmesinden birilerinin rahatsız olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

"İzmir'i korkunun şiddetin esiri olmaktan yine AK Parti çıkaracaktır. İnsanlarımız arasına fitne sokarak mezhep meşrep kavgasını körükleyerek bu ülkede ne bedeller ödediğimiz en iyi bilen şehirlerden biri, İzmir'dir. Aynı oyunu oynamaya kalkanların çok iyi hesap yapması lazım. Bugün, eski bildik hikayeleri, rüyaları bugün tekrar edecek ortam yoktur. Demokrasi tahammül rejimidir. Fırsatı ganimet bilip insanların kapısını zorlayarak, yaşam tarzına müdahale etme küstahlığını gösterenlere de buradan gerekli uyarıyı yapıyorum. Özgürlük, hayat tarzı tek taraflı olmaz. Çifte standart asla olmaz. AK Parti'de bu yoktur. Birilerinin bir şey gelince hiç arzu etmediğimiz halde kıyamet koparanlar, AK Parti üzerine yapılan bu şiddet hareketi, AK Parti'ye gönül vermiş insanlara yapılmış taciz hareketi karşısında suskun kalmış olmaları çok anlamlıdır. Bunu da milletimize İzmirlilere havale ediyorum."

09 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir