20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

MHP İzmir'den turizm reçetesi



Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ın talimatıyla harekete geçen il teşkilatı daralan ve krize giren turizm sektörü için bir proje üretti. Çalışanları ücretli senelik izinlerinde tatil sektörüne yönlendirmeyi hedef alan bu projeye göre turizm sektörü dört mevsim hareketli olacak. Projenin kapsamını “Sektörler arası dayanışma” olarak ifade eden MHP İzmir’in Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, “Can çekişen ve büyük bir krizin içinde bulunan turizm sektörümüz için hazırladığımız bu projeye göre sektörler arası dayanışma ile bu kriz rahatlıkla aşılabilir, Haydi işçiler tatile” dedi.

HAYDİ İŞÇİLER TATİLE

“Türkiye’de Yirmi milyonun üzerinde çalışanımız var, bu çalışanların hepsi yıllık ücretli izine çıkıyor, bu izinler hem süresi hem de ücreti bakımından değerlendirildiğinde iç turizmde büyük bir kaynak oluşturur” diyerek hazırlanan projeden bahseden MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cumhur Bulut, “4-1a, 4-1b ve 4-1c çalışanları büyük bir potansiyel. Bu pazarı sektörler arasında dayanışma modeliyle milli kazanca dönüştürebilir, büyük bir kültürel ve ekonomik değer oluşturabiliriz. Ülkemizdeki turizm sektörünün sadece sezonluk değil, yıllık canlanması da ancak bu projeyle sağlanmış olur, hem sektör ve tesisler hem de çalışanlar kurtulur” diye konuştu.

KAYNAK DA BİZİM PAZAR DA

“Projeye destek veren kamunun ve iş dünyasının kazancı da çok yüksek olacaktır” diyerek sözlerini sürdüren Bulut, projenin kapsamı için şunları söyledi; Türkiye ve Türk Milleti nelerin sahibi olduğunu çok iyi kavramalıdır. Mevcut potansiyelimiz bizi çağlar üstünden bir sıçramayla kimseye muhtaç olmayacak bir konuma getirebilir. Yeter ki verimli bir şekilde sevk ve idare edilsin. Bizim projemiz de bu merkezden hareket eden bir proje. Biz iç turizmi bu proje ile canlandırmayı başarırsak, müthiş bir sosyal kalkınma atağı başlatabilir, ekonomik yönden de büyük bir hamle gerçekleştirebiliriz. Türkiye’nin turizm potansiyeli ortada, tarihi, denizi, coğrafyası ve kültürel kapasitesi büyük bir kaynak… Bu kaynağı aktif hale getiren çok değerli tesislerimiz yani ürünlerimiz var. Fakat dış turizmin kesilmesi yani ziyaretçi sayısının düşmesi sektörü zor duruma sokuyor. Pazar korkusu yaratıyor. Fakat bizim projemize göre pazar korkumuz yok. Çünkü pazar yani hedef kitle bizzat biziz. Bu potansiyel büyük bir hazine. Bu hazineyi cari hale getirmeliyiz.

İZİN HAMLESİ

Kamunun, işverenlerin ve sanayimizin senelik izinler dolayısıyla büyük bir maddi külfet altına girdiğini biliyoruz. Bu sebeple işverenlerin ve kamu idarelerinin turizm acenteleriyle ya da direk turizm tesisleriyle anlaşmalar yaparak personeline alternatifli tatil imkânı sunması tüm sektörler için çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu sayede hem oteller dolacak, hem de çalışanlar ve aileleri özledikleri tatili yapma imkânına kavuşacaklardır. Acenteler için de muazzam bir çalışma alanı oluşmuş olur. Anlaşma yaptıkları turizm tesislerini çeşitli kampanyalarla kamu ve özel sektöre duyurabilir, bu sayede toplu satışlar gerçekleştirilebilir. Böylece işletmelerimiz de “ücretli senelik izin” külfetini bu kampanyalarla azaltmış olur.

ODALARA ÖNEMLİ GÖREV

Ülke ekonomisini canlandıracak bu proje ile ilgili destek vermesi gereken tüm kurumlara projeyi anlatan bir dosya göndereceklerini de ifade eden Cumhur Bulut, “Sanayi ve Ticaret Odaları, Esnaf Odaları, Mesleki Dernekler, Sendikalar, Birlikler, kamu ve Belediyeler bu projeye destek verdiği takdirde Türkiye’ye ve Türk Milletine büyük fayda sağlamış olurlar. TURSAB’ın ve TUROFED’ in bu projeyi destekleyeceğinden eminim. İş dünyası için de büyük kazanç olacaktır görüşündeyim”

DEVLET DESTEĞİ ŞART

Başta İzmir Milletvekillerimizin desteği ile konu yetkili mercilere taşınırsa ve projeye devlet de destek verir ise çok daha faydalı olur. Biz projenin duyurulması ve değerlendirilmesi hususunda elimizden geleni yapacağız. Tasarıya devlet tarafından yapılacak ekonomik ve ayni destek Türkiye’deki tüm sektörlere güç verir. Biz bu yüzden bu tasarımın merkezine “Sektörlerin Dayanışması” anlayışını koyduk. Büyük Turizm sektörümüz, yine büyük çalışan kitlemizin ücretli senelik izinleriyle pekâlâ büyük bir kazanç elde etmiş olur.” açıklamasında bulundu. Bu Projenin hazırlanmasında MHP İzmir’in Ar-Ge Komisyon Başkanı Bekir Hastürk ile birlikte ar-ge üyeleri Doğan Can Budak, Coşkun Erdoğan, Ergün Çinici, Şahan Sabuncu ve Batur Koray gibi genç partililerin çalıştığı bildirildi.

04 Şubat 2016
Etiket; MHP İzmir, teşkilatı, turizm, projesi, necat karataş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Hayallerinin filmini çektiler
Kadifekale-Kemeraltı ayağa kalkıyor
Üniversiteli turizmcilere ödül
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Trafik bilinci seferberliği
Evka 3 böyle olacak
Gastronomi turizmi büyüyor
Karşıyaka'da turizm atağı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir