28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Nice yıllara TSYD...



Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi'nce düzenlenen TSYD 50. Yıl Balosu Hilton Oteli'nde yapıldı. Görkemli geçen geceye Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan, eski İzmir Milletvekili ve İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi, Altay Kulübü'nün Onursal Başkanı Erdoğan Tözge, TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, Anadolu Ajansı İzmir Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu, İZVAK Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Sert, Ali Ergöçmez, Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap, ARKAS Spor Kulübü yöneticileri Yaşar Ergün, Uğur Özden, Gözlem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Çetin Gürel, Pınar Süt Kurumsal İletişim Direktörü Mehmet Aykırı, spor yazarları, spor muhabirleri ve basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş, gecenin açılış konuşmasında, hem spor, hem medya camiasında ayrıcalıklı ve saygın bir yere sahip TSYD'nin 50. yılını kutladıklarını dile getirdi. Okumuş, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıyla, bayrağı devrettiklerinde, geride olumlu izler bırakabilmek için çaba harcadıklarını, 1 yıllık çalışma dönemlerde bu amaç doğrultusunda önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Aynı zamanda TSYD İzmir Şubesi üyesi olan eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlarından Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da yaptığı konuşmada, kendisinin de spor yazarı olduğuna, 1981 yılında AIPS kartı aldığına dikkat çekti.

Tartan, gazeteci ve spor yazarı olan tek belediye başkanı olduğunu söyleyerek bunun keyfini yaşadığını kaydetti. Göztepe'nin küme düşmesine çok üzüldüğünü ve maç sonrası çıkan kavgaları İzmir sporuna yakıştıramadığını belirten Tartan sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir sporu geriye gidiyor. Bizden önce buna emek vermesi gereken insanlar var, onlar seyirci kalıyor ama ben seyirci kalmadım. Taşın altına elimi soktum. Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımımız UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Erkek Voleybol, Kadın ve Erkek Hentbol, Kadın Basketbol Takımımız Süper Lig’de. Beş ayrı dalda bir yılda yüreğimizi koyarak, sevgimizi koyarak bir başarıya imza attık. Bunu İzmir için yaptım. Çünkü İzmir’in spor ekonomisinden de daha fazla pay almasını düşünüyorum.”

Başkan Tartan, Bütünşehir yasasıyla beraber yerel yönetimlerin spora ayıracağı bütçenin binde 7’ye düşürüldüğüne dikkat çekerek, bu konuyu dile getirmeleri için gazetecilerden destek istedi.

Tartan, “ Bütçem var ama spora harcayamıyorum. Bu mantığı kabul etmek mümkün değil. Gözden kaçmış bir yasa olarak görüyorum. Yerel yönetimler, kadın basketboldan, hentboldan, voleyboldan çekildiği zaman geriye hiçbir şey kalmayacak. Benim 5 bin sporcum var. Haziran ayında bu 5 bin sporcum yasa böyle devam ederse sokakta kalacak. İşte, asıl holiganizmi, asıl terörü, şiddeti o zaman düşünün. Bütün Türkiye’de yerel yönetimler spordan elini çekerse o çocuklar sokağa düşer. Türkiye’nin geleceği açısından bu büyük bir tehlike” dedi.

TSYD Genel Başkanı Naci Arkan ise ''Son günlerde karşılaştığımız çok üzücü olaylar maalesef bizim spor sayfalarına sporun güzelliklerini değil, acı tabloları koymamıza sebep oluyor. Bir şeyler yapmak zorundayız. Sporumuz elden gidiyor. Göztepe - Tavşanlı maçında ve İstanbul’da iki ezeli rakibin maçında gördüğümüz olaylar, sporun içindeki çirkin tablolar. Türk Sporunu kurtarmak zorundayız” diye konuştu.

Naci Arkan, TSYD 50. Yılında eski yöneticileri de anarak; Namık Sevik, Samim Var, Adnan Akın, Necmi Tanyolaç ve Necati Bilgiç’lerden emanet alınan derneği daha güçlü tutmak için çaba harcadıklarını dile getirdi. Duayen spor spikerlerinden Murat Ünlü'nün sunumunda gerçekleşen gecede TSYD Genel Başkanı Naci Arkan, organizasyona büyük katkı sağlayan Dr.Hakan Tartan'a teşekkür plaketi verdi.

Ayrıca, İzmir'in usta kalemlerinden TSYD'nin eski genel merkez disiplin kurulu başkanı Ünal Tümin'e ve sponsorlara plaket verildi. Ünal Tümin de yaptığı konuşmada ''Gösterilen bu vefadan dolayı başkan Bahri Okumuş ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim'' dedi.


Habere ait galeriyi görmek için tıklayın
16 Mayıs 2013
Etiket; TSYD, İzmir, Bahri, Okumuş, Hakan, Tartan, Naci, Arkan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD'NİN URLA GURURU
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir