19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Vali Kıraç'tan duygusal veda



İzmir'de 6 yılı aşkın süredir görev yaptıktan sonra Diyarbakır'a atanan Vali Mustafa Cahit Kıraç, birim müdürleri, valilik çalışanları ve İzmirliler tarafından gözyaşlarıyla uğurlandı. Vali Kıraç, "Benim ve ailemin İzmir’e hakkı varsa helal olsun, siz de hakkınızı helal edin" dedi.

Diyarbakır Valiliği görevine atanan Mustafa Cahit Kıraç, İzmir Valiliği Mavi Toplantı Salonu’nda yapılan törenle veda etti. Törene İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşlarının il ve bölge müdürleri, valilik çalışanları, siyasi partilerin temsilcileri, bazı ilçe belediye başkanları katıldı. Toplantının başında Vali Kıraç'ın altı yıllık görev süresi boyunca yaptıklarıyla ilgili hazırlanan bir barkovizyon görüntüsü sunuldu. Vali Kıraç’ın barkovizyon gösterisi sırasında gözlerinin dolduğu gözlendi. Törende konuşan Mustafa Cahit Kıraç, İzmir’e her zaman en iyi şekilde hizmet vermenin yollarını aradığını söyledi.

İzmir’den ailesiyle birlikte güzel anılarla ayrıldığını söyleyen Kıraç,  şöyle konuştu:

"Bundan sonraki süreçte de Allah bize ömür nasip ederse ömrümüzü bu millete hizmete vakfetmeye devam edeceğiz. İzmir’e inşallah gönlümüzün arzu ettiği mevzuatın öngördüğü kurallar çerçevesinde en iyiyi yapmanın hak edişiyle ayrılıyoruz. Tek bir düşüncemiz vardı gelirken, en iyi hizmeti getirmek için gönül birliği yapmaktı. Tabi ki hizmetler sınırlı, devlet memuriyetinde sınırlar var. Memuriyet bayrak yarışı gibidir. Aldığımız bayrağı bir sonraki burca dikmek görevimizdir. Benden sonra da Diyarbakır Valimiz Mustafa Toprak İzmir’de göreve başlayacak. Kendisine başarılar diliyorum. İzmirimiz, Türkiyemiz herkesin en iyisine layıktır."

Kıraç, ülkenin pek çok yerinde görev yaptığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Nöbet hizmetimiz Diyarbakır’a çıktı. Oradaki vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermeye çalışacağız. Ölçüyü aşmış bir davranışım olmuşsa, hukuka aykırı olmaz tabii bu, onlardan özür dilerim haklarını helal etmelerini isterim. İyi bir diyalogla kentle çalışmalarımızı tamamladık, şimdi veda zamanı. Yerel yönetimlerimizle, büyükşehir belediyemizle daha iyi hizmet üretmek adına zaman zaman gelen taleplerin hukuk boyutuyla yeniden incelenmesi istediklerim oldu ama kesinlikle önyargılı olmadım. Netice itibarıyla bu halka, bölgeye en iyi hizmeti, israf etmeden, kaynakları en iyi şekilde kullanarak daha iyiyi bulmanın gayreti içerisinde olduk.

Ben artık Türkiye’nin en tecrübeli valilerinden biriyim. İzmir bir turizm şehri, 36 uygarlığa ev sahipliği yapmış, açık hava müzesi gibi bir şehir. Biraz sonra hava meydanına geçeceğiz ve İzmir’e son kez yukarıdan bakacağım. Geçtiğimiz gün Sancar Maruflu’yu (İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı) ziyaret ettim. Bana büyük bir anahtar hediye etti. Bu anahtarın İzmir’deki tüm gönülleri açtığını söylemişti. Böyle bir anahtarım da var. Umut ederim ki hiçbir gönül kırmamış olalım. Eğer istemeden kırdıysam da özür diliyorum, af diliyorum, helallik istiyorum. Hepinize arzı veda ediyorum."

Tören sonunda Valilik önünde veda seremonisi yapıldı. Vali Kıraç tören mangasını "Hoşçakalın" diyerek selamladı. Kıraç, Valilik önüne gelen İzmirliler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli vatandaşlarla kucaklaştı. Vali Kıraç, makam aracının hareket ettiği sırada kapıyı açarak alandakileri son kez ayakta selamladı.

21 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir