28 Nisan 2024, Pazar Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Memur-Sen’den ’’toplu sözleşme’’ açıklaması



MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirlendiği ikinci toplu sözleşme sürecini değerlendirerek, “MEMUR-SEN daha iyisini imzalatıncaya kadar bugüne kadar varılan en karlı, kapsamlı ve en adil uzlaşmadır” dedi.

MEMUR-SEN SEN kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirlendiği ikinci toplu sözleşme sürecine yönelik MEMUR-SEN Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Ramazan Bayramı’nın arefe günü toplu sözleşmenin imzalandığını belirten MEMUR-SEN Genel Başkanı Gündoğdu, genel toplu sözleşme ve on hizmet kolundaki toplu sözleymenin 7 gün gibi kısa bir sürede tamamlanmasını, diğer iki konfederasyon tarafından ajite edilereksözleşme kazanımlarının değersizleştirilmseni dayanak yapılmaya çalışıldığını söyledi. Diğer iki konfederasyonun MEMUR-SEN’i işi erken bitirdiği için suçladıklarının karaladıklarının farkına varmayacak kadar aymazlık ve kıskançlık içerisinde olduğunu ifade eden Gündoğdu, “MEMUR-SEN daha iyisini imzalatıncaya kadar bugüne kadar varılan en karlı, kapsamlı ve en adil uzlaşmadır. Bu toplu sözleşmeyle taban aylığı 1027 TL’den 1202 TL’ye yükselmiş ve taban aylığında ilk defa 175 TL artış sağlanmıştır” açıklamasında bunlundu.

Öğretmen ve 4-C’ler başta olmak üzere 60’ ın üstünde kazanımı 2013’ te de sendika yasası çıktığından beri geriye dönüp hükümetlerin kendi yaptığı iyileştermeyi de sayarsak en verimle toplu sözleşmeyi ve yapılanın en iyisini gerçekleştirdiklerini vurgulayan Gündoğdu, “Bir haftada toplu sözleşme bitti ilk gün bütün medya bunun önemli olduğuna vurgu yapıyorken belli konfederasyonlar , çok demokraside olmayan konuları da bahane ederek rakamları çarpıtmaya çalıştı ama bu esnada gerçek rakamlardan dönmeyen basın mensuplarımızda geçmişle ilgili değerlendirmeleri ekonomistleri canlı yayına davet ederek ortaya koydular. Ben kötü niyetlileri Allah ıslah etsin diyorum” diye konuştu.

Çalışma alanının insanı ilgilendiren her konu olduğunu kaydeden Gündoğdu, “Hükümetin çözmediği sorunu imza kampanyasıyla ve sivil itaatsizlikle çözen MEMUR-SEN çözüm sürecinde kardeşliğin önündeki engelleri kaldırmak için bütün genel başkanlarla genel başkan yardımcılarıyla ve Türkiye genelindeki 707 bin üyemizin istişareyle taşın altına bütün vücudunu koyan MEMUR-SEN sivil memurlara toplu sözleşme hakkını getiren MEMUR-SEN, 20 günde teklif dahi getiremeyen ya da getirtemediğimiz kamu işveren heyetine 6. gün teklifi getirmek 7. gün getirdiği teklifin en düşüğünü yüzde 75 en yükseğini 235 arttırarak toplu sözleşme imzaladı bu önemli bir başarıdır” dedi.

İmzalanan toplu sözleşmeyle, emekle maaşına yüzde 3+ yüzde 3 artışı kabul etmek yerine 175 TL taban aylık zammını kabul etmenin en düşük emekli maaşında yüzdü 107 artış sağladıklarını belirten Gündoğdu, emekli maaşı ve ikramiyelerine sağlanan artışla, emekli kamu görevlilerinin durumunun iyileştirildiğini söyledi. Hem ilk toplu sözleşmede hem de sonrasında öğretmenlerin ek ödeme kaynaklı mağduriyetlerinin çerçevesinde, 2014 yılının ilk 6 ayında 75TL , ikinci 6 ayında 75 TL artacak şekilde düzenleme yapıldığını söyledi.

MEMUR-SEN olarak kamuda başörtüsü sorunun fiilen çözüme kavuşturduklarını belirten Gündoğdu yarın 10.30’da Mısır’daki darbeyi konu alan basın toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

22 Ağustos 2013
Etiket; memur-sen, toplu, sözleşme, açıklama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İnadın faturası İzmirliye!
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
İzmir toplu ulaşımında yeni ihale
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Hakkımı almak için şahin olurum
Hamile kadın bombalandı yalanı!
Ve binlerce kişi iş bıraktı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir