27 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Miyasoğlu toprağa verildi



Beynindeki tümör nedeniyle 2 aydır tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren 67 yaşındaki 3 çocuk babası yazar, şair ve edebiyatçı Mustafa Miyasoğlu, düzenlenen cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Miyasoğlu için Fatih Camii'nde cuma vakti cenaze namazı kılındı.

Namaza AB Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Ekrem Erdem, AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazeteciler Abdurrahman Dilipak ve Ali Bulaç'ın da aralarında bulunduğu siyaset ve medya dünyasından birçok isim katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da çelenk gönderdi.

Atalay, Miyasoğlu'nun fikir ve düşünce dünyasının önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek “Hala biri olmaya da devam edecek. Çünkü eserleriyle yaşayacak" diye konuştu.

TÜMÖR BAŞTA İYİ HUYLUYKEN KAYBETTİĞİMİZ VAKİT DOLAYISIYLA KÖTÜ HUYLUYA DÖNÜŞTÜ

Miyasoğlu'nun en büyük oğlu Mehmet Eren de babasının rahatsızlığının Ocak ayında başladığını ifade ederek “Biz başlarda çevremiz ve ahbaplarımız devlet hastanelerinde olduğu için oralara yönlenmiştik. Uzmanların orada olduğunu biliyorduk. Kader bu tabii. Doktorları eleştirmenin ihmalin üzerine gitmenin anlamı yok ama devlet hastanelerinde biraz oyalandık. Allahın takdiri böyle olacakmış. Tümör başta iyi huyluyken kaybettiğimiz vakit dolayısıyla kötü huyluya dönüştü ve 4. evre artık son evreye ulaştıktan sonra tıbben yapılacak bir şey kalmadı. Alternatif tedaviler konusunda da son hastanemiz bize Bağcılar'daki hastane bize inanılmaz hizmetler etti. İkinci ciddi ameliyatı orada yaptılar. Oradaki doktorlar hepsi inanılmaz alaka gösterdiler. İhmal son hastanede değildir. Daha önceki haberlerde öyle algılanıyor. Son hastane her şeyi yaptı. Alternatif tedaviyle ilgili düşündüklerimize müsaade ettiler. Onları da denedik. Vicdanen her şeyi yaptık" şeklinde konuştu. Vali Mutlu "Bu mübarek günlerde böylesine güzel bir yolculuğa çıkmış olan aziz dostumuzu abimizi saygıyla sevgiyle uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun. Sevenlerin başı sağ olsun" dedi.

"ÖRNEK BİR İNSAN"

İBB Başkanı Topbaş da Miyasoğlu'nun her alanda eser vermiş güzel bir insan olduğunu söyleyerek “Kendisi İslam kültür ve fikrine hizmet eden ve yaşamını da buna göre düzenlemiş örnek bir insan. Necip Fazıl ile olan aşkı, bağlığı ve sevgisini ayırt etmemek lazım. Hak'ka yürüdü. Sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ise Miyasoğlu'nun İslami camianın edebiyat alanındaki önemli isimlerinden biri olduğunu belirterek “Yazdığı eserleriyle konuşmalarıyla şahsiyetiyle, önemli biriydi. Bu tür insanlar daha çok toplumun önünde şaşaa içinde olur ama Miyasoğlu bunlara ek olarak önemli bir özelliği de son derece mütevazi bir şekilde yaşamış olması" şeklinde konuştu.

Tören öncesi Miyasoğlu'nun eşi Nilüfer Miyasoğlu tabut başında gözyaşı dökerken, oğulları Mehmet, Emre ve Eren ise taziyeleri kabul etti.Miyasoğlu Cuma namazının müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Eyüp Mezarlığı'na götürüldü. Bakan Bağış ile Kurtulmuş, Topbaş ve Kuzu'da bir süre tabuta omuz verdi.

02 Ağustos 2013
Etiket; mustafa, miyasoğlu, mehmet, atalay, vefat, tören, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir