19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı’ndan bu yıl mezun olan Bensu Günay (27), araştırma görevlisi olarak Avusturya’daki Graz Üniversitesi’ne kabul edildi.

Kimya Enstitüsü’nde ‘Molekül kimyası’ alanında 4 yıl boyunca doktora yapacak olan Günay, asistan olarak ders de verecek. Farklı ülkelerden yüzlerce genç arasında yapılan inceleme sonucunda üniversitede araştırmacı olmaya hak kazanan Günay, ülkemizi başarıyla temsil etmek için çalışacak.

İlkokuldan itibaren bilim insanı ve mühendis olmayı hayal ettiğini söyleyen Günay, “Hayalimin peşinden koşmasam, şimdi Avusturya’ya gidemezdim. Güzel bir fırsat yakaladım, bunu en iyi şekilde değerlendireceğim” dedi.

1585 yılında kurulan Graz Üniversitesi, başarılı bilim insanlarının yetiştiği; fizik, kimya ve tıp alanında toplam 10 Nobel ödülüne sahip güçlü bir akademik geçmişe sahip. İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Bensu Günay, 2012 yılında üniversite sınavına girerek Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ndeki ebelik bölümünü kazandı.

Ailesiyle birlikte kayıt yaptırmak için kampüse gitmesine rağmen Günay, üniversiteye yazılmaktan vazgeçti. Hayali, başarılı bir mühendis olarak bilimle uğraşmak olan Günay, kurslara giderek yeniden üniversite sınavına hazırlandı. Günay, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtlayarak 2014 yılında Ege Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü’nü kazandı. Erasmus stajı ile 3 ay İspanya’da yurt dışı tecrübesi kazanan, proje yürütücüsü olarak çalışmalarda yer alan Günay’ın, 3 makalesi de yayımlandı.

FIRSATI YAKALADI

2019’da üniversiteden başarıyla mezun olan Günay, yüksek lisans için de İEÜ’yü tercih etti. Burada, akademik hayatını yeniden şekillendiren nanoteknoloji ve nanomalzemeler ile tanıştı, gelecek çalışmalarına yön verecek kararlar aldı. İki yıl boyunca İEÜ Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı’nda başarıyla eğitim gören Günay, yaptığı araştırmalar ve çalışkanlığıyla Avusturya’daki yetkililerin de dikkatini çekti. Ders notlarının yüksekliği, İEÜ Makine Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özge Sağlam’ın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK projelerinde görev alarak hazırlanan makaleler ile fark yaratan Günay, yüzlerce kişi arasından seçilerek Avusturya’ya gitme fırsatı buldu. Günay’a, yardımcı danışman olarak İEÜ Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Fırtına Karagonlar da birçok destek sağladı.

HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTTİM

Hedefine ulaştığı için mutlu olduğunu söyleyen Günay, “2012 yılında üniversiteye kayıt yaptırmak için Manisa’ya gittiğimde, aslında risk de alarak bölüme yazılmaktan vazgeçtim. Kampüse ayak bastığımda, fakültelerin ismini okuduğumda, laboratuvarları gördüğümde, çocukluktan beri hayal ettiğim mühendisliği kazanabileceğime inandım. Ailem de beni destekledi, kararımın arkasında durdu. Eğer o gün bu kararı almasam, şimdi Avusturya’ya gidemezdim. Ailem olmasa bu kadar cesur olamazdım. Artık sadece işin mühendislik kısmıyla değil, temel bilimini de öğrenmek istiyorum” dedi.

ZORU BAŞARMAYI SEVERİM

Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Disiplinlerarası kimlik kazanabilmek adına akademik çalışmalarımı daha spesifik konularda devam ettireceğim. Bu yüzden tercihim temel bilimden yana oldu. Zaten hep zoru başarmayı seven bir insanım. Avusturya’ya geleli bir hafta oldu. Heyecanlı ve mutluyum. Burada başarılı çalışmalar yapmak istiyorum. İlerleyen dönemde akademisyen olarak yurt dışında kalmak gibi bir düşüncem de var. Ancak kesin plan yapmak için erken. Şu anda Avusturya’da bana sağlanan fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye odaklandım.”

BAŞARILI OLACAĞINA ÇOK İNANIYORUM

Yüksek lisans boyunca Günay’ın danışmanlığını yapan Dr. Özge Sağlam ise, “Bensu, çok çalışkan ve güvendiğim bir öğrenciydi. Emeklerinin karşılığını aldı. Onun adına çok mutlu oldum. Bensu ile çalışmak, benim için de çok keyifli ve güzel oldu. Bizler, öğrencilere eğitim vermenin yanı sıra hedeflerine ulaşmaları için onları doğru yönlendirmek durumundayız. Bugüne kadar üniversitemizden mezun olan pek çok gencimiz, yurt dışında da başarılarını sürdürdü. Bizlerin gurur kaynağı oldu. Bensu’nun da bu başarılara yenilerini ekleyeceğine yürekten inanıyorum. Üniversiteleri, birbirinden ayıran en önemli özelliklerden biri de yurt dışı bağlantıları, akademisyenlerin uluslararası alandaki tecrübeleri. Bu noktada ünversitemiz de farkını fazlasıyla hissettiriyor” diye konuştu.

20 Ağustos 2021
Etiket; bensu günay, özge sağlam Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
AŞILAR, HERKESE İYİ BİR YAŞAM ŞANSI SUNAR
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
İZMİR MOBBİNG İLE MÜCADELEDE KARARLILIĞINI GÖSTERDİ
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
MUĞLA TÜRKOCAĞI’NDA BAŞKAN DR. YAŞAR TOPAL
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
BANKACILIK SEKTÖRÜNDEKİ MOBBİNG ANKETİ SONUÇLARI ŞAŞIRTTI
Uzmanından Çin Tarçını uyarısı
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Ağız kokusunu önlemenin kolayı var
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir