19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Azeri genç kız için İzmir'de şifa üçgeni



Nesrin COŞKUN/DHA -

Azerbaycan’da geçen yıl üniversite son sınıfta okurken, bir çeşit kemik iliği kanseri olan, kan kanseri olarak da bilinen Akut Myeloid Lösemi (AML) tanısı konulan 23 yaşındaki Aytac Abdullayeva için İzmir’de 'şifa üçgeni' kuruldu.

Kemik iliği kök hücre nakli için İzmir Kent Hastanesi’ne yatan, ancak vericisi bulunmayan Azeri genç kız için yapılan yurt dışı donör taramasında müjde Almanya’dan geldi. Almanya’da yaşayan bir Türk vatandaşından gelecek bağışla 5 Haziran’da kemik iliği nakli planlanan Aytac, "Heyecanla o günü bekliyorum" dedi. Bakü’de oturan Fahriye Veyselova ile Mirahad Abdullayeva’nın 3 çocuğunun büyüğü olan Aytac Abdullayeva, İzmir Kent Hastanesi’nde kemik iliği nakli sonrası uzun süre dış dünyayla irtibatının kesileceği tecrit odasına girmeden önce DHA muhabiri ile görüştü.

DÖKÜLEN SAÇLARIYLA FOTOĞRAF İSTEMEDİ

Bakü’de Azerbaycan Pedagoji Üniversitesi son sınıfta okurken, geçen yıl AML tanısı konulduğunu belirten genç kız, kemoterapi tedavisinde dökülüp yeniden uzamaya başlayan saçlarıyla fotoğraf çektirmek istemedi. Haberde, henüz kemoterapinin başlamadığı günlerde çektirdiği uzun saçlı fotoğrafının kullanılmasını isteyen Aytac, ilkokul öğretmeni olarak üniversiteden mezun olduğunu söyledi. Kız kardeşi Humay ile erkek kardeşi Mirvacip kemik iliği nakli için uygun çıkmayınca, akraba dışı donör taraması yapılan Aytac, teşhisten bugüne geçen günlerini şöyle anlattı: "Çok kötü, zor günlerdi. Ama o günleri hatırlamak da konuşmak da istemiyorum. Beni tek üzen saçlarımın dökülmesi oldu. Nakil için iki hafta önce İzmir Kent Hastanesi’ne yattım. Çok şanslıyım ki yurtdışı taramada uygun donör bulundu. Donörüm Almanya’da yaşayan bir Türk’müş. Şimdi heyecanla nakil yapılacak günü bekliyorum. Donörüme de şimdiden çok teşekkür ediyorum. Bu hastalık çıkmasaydı yüksek lisansa başlayacaktım. Biraz erteliyorum, tedavim biter bitmez hedefim yüksek lisans." Kendisine refakat eden anne Fahriye Veyselova da güzeller güzeli kızına yakışmayan, yakıştıramadığı hastalığının 'tedavi edilebilir' olmasının yanında aranan donörün Almanya’da bulunmasının morallerini yükselttiğini belirtti. Anne Veyselova, "O kötü günleri geride bıraktık, anmak bile istemiyoruz. Bakü’den İzmir’e geldik. Nakil yapılıp, kızım iyileşince, ülkemize döneceğiz" dedi.

'BAĞIŞ KAN 5 HAZİRAN'DA GELECEK'

İzmir Kent Hastanesi Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu, hematoloji profesörü İsmet Aydoğdu, Aytac’ın genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aydoğdu, "Hastamızın kardeş donörü bulunmadığı için akraba dışı donörden nakil yapacağız. Donörün Almanya’da yaşayan bir Türk olduğunu öğrendik. Bağış kan 5 Haziran’da elimize ulaşacak. Hastamız Aytac Abdullayeva’ya o gün kemik iliği kök hücre naklini yapmayı planlıyoruz, hazırlıklarımız buna göre sürüyor" diye konuştu.

26 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir