16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu'ndan protestoculara sitem



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün akşam meclis toplantısı çıkışındaki protesto gösterisi ve yaşanan gerginliği değerlendirdi.

Kocaoğlu “30 yıldır kent gündeminde yer alan ‘Balçova Arsa Mağdurları’nın sorunlarını çözebilmek için harcadığımız yoğun mesai ve samimi çabalarımızın karşılığı, dün akşam Meclis çıkışında yaşadığımız provokasyon olmamalıydı” diye konuştu.

Balçova’nın güney doğusu ve Poligon askeri alanının batısında yer alan, 1970’li yıllarda Balçova Belediyesi tarafından imar planı yapılmadan kadastral parsel üzerinden satılan arsaları kapsayan bölgede, mağdurlar lehine olacak biçimde tüm şartları zorlayarak ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, bu çalışmaları şöyle özetledi:

“Söz konusu alanda jeolojik etüt çalışmaları yaptık. Arazinin engebesinden dolayı uzun etüt çalışmalarının ardından, arsaların dörtte birinin jeolojik sakıncalı, geri kalanın ise jeolojik tedbirli alan olduğu ortaya çıktı. Zemin etüdü sonuçları o dönem, Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi ve oradan arazinin ‘engelli - jeolojik sakıncalı alan’ olduğuna dair yazı verildi. Ayrıca alanın bir kısmı da Orman’a aitti. Zamanında Orman Bakanlığı’na ait araziler satılmış. Bakanlık da ‘Bu araziler benim, veremezsin’ diyor. Şimdi söz konusu alanın yapısına baktığımızda, sağlıksız - engebeli bir arazi, Orman Bakanlığı’na ait bir arazi ve ortasından geçen bir Çevre Yolu var.

Tüm bunlara rağmen, mağdur olan vatandaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için Balçova Belediyesi ile birlikte elimizi taşın altına koyduk. Zemin etüdü sonrasında çok zor koşullarda özel bir plan hazırlandı. 16.2 hektar alan ‘jeolojik sakıncalı alan’ ve 53 hektarlık alan da “önlemli alan” olarak tanımlanmış durumda. Arazinin doğal yapısı ve jeolojik rapor sonuçları dikkate alınarak planlama alanında 1.6 ve 1.2 inşaat emsalleri belirlendi.

Emsal değerleri üzerinden yapılan hesaplamalara göre 100 metrekare /birim konut varsayımı ile 2500 konutun yer alacağı, ortalama 4 kişi/ aile kabulüyle öneri nüfusun yaklaşık 10 bin kişi olacağı belirlendi. Bu alanda 1898 tapuya karşılık 2500 konut yaratacak şekilde zemin bulundu. Yasal imkanlarla yapabileceğimiz tek şey bu. Vatandaşlarımız sahip oldukları tapu çerçevesinde kendi arazilerini ister müteahhitle anlaşarak ister kendi imkanlarıyla yaptırabilecek durumdalar. Tapusu olmayan araziler için yasal çerçevede Belediye olarak yapabilecek bir şeyimiz maalesef yok.

Tapu yerine ellerinde makbuzu olanlar için çözüm ise TBMM’den gelecek yasa ile mümkün olacaktır. Devletin bu mağduriyetin giderilmesinde arazi yaratması için biz de elimizden gelen desteği veriyoruz. Bunun için hep birlikte durumu anlatıp Maliye Bakanlığı’ndan arsa talep edebiliriz. 1980 darbesinden bu yana yani 30 yıldır devam eden, kimsenin çözmek için elini bile uzatmadığı bir sorun karşısında; vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için büyük gayretler ve uğraşlarla çalışmaları bu aşamaya getirdikten sonra, konunun başka yerlere çekilmeye çalışılması üzüntü vericidir.”

11 Temmuz 2013
Etiket; balçova, kocaoğlu, tapu, mağdur, izmir, imar, plan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir