19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Polisler artık tribünlerde görev yapacak



İçişleri Bakanı Muammer Güler, spor alanlarındaki şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik, "Sivil kıyafetli gözlemci polisler, fanatik ve holiganların bulunduğu tribünlerde görev yapacak, deplasman müsabakalarına da giderek bu grupları takip edecektir" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından ortaklaşa düzenlenen ’Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Çalıştayı’na Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu ve eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı, Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer ile 80 cumhuriyet savcısı ve başsavcı, 60 emniyet müdürü ve 40 komiser katıldı.

"SPORDA ŞİDDET HER ZAMAN ÜLKENİN GÜNDEMİNDE OLDU"

Çalıştayın açılışında konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Uygar bir toplum olarak arzumuz, her alanda olduğu gibi spor müsabakalarının birlik, beraberlik duyguları içerisinde gerçekleşebilmesini görebilmektir. Ancak maalesef son yıllarda, spor müsabakalarında meydana gelen şiddet olayları küçümsenemeyecek kadar önemli bir risk taşımaya başladı" dedi.

Sporda şiddetin önlemesiyle ilgili sorumluluğun sadece kolluk birimlerine yüklenmesinin doğru olmadığını söyleyen Güler, "Spordaki şiddetin önüne geçilebilmesi için spor güvenliğinden sorumlu birimler arasında etkili bir işbirliğinin oluşturulması şarttır. İstanbul’daki görevim sırasında spordaki şiddet konusu ilk kanunun uygulamaya başlamasından itibaren daima içinde olduğum bir konu. Bu konudaki uygulamaları, kanundaki gelişmelerin nasıl hayata yansıdığını yakından biliyorum" ifadelerini kullandı. Müsabakalarda bir an önce isme dayalı elektronik bilet uygulamasına geçilmesi gerektiğini belirten Güler, "Spor alanlarındaki kamera sistemleri son teknolojiye uygun hale getirilmelidir. Biz bunu 10 sene önce söyledik, tekrar söylüyoruz ama bir daha bunu söylemek istemeyiz. Hep aynı şeyleri yazdık, çizdik. İnşallah bu çalıştaydan bunlar hayata geçmiş olur" dedi.

Güler, fanatik ve holiganlara bedava bilet dağıtılmaması gerektiğinin altını çizerek, "Taraftar organizasyonları yapılacaksa bunları bizzat kulüplerin yapması ve sorumlulukların da yine kulüplerde olmasını istiyoruz. Ayrıca medyaya yansıyan demeçlerde de sorumluluk anlayışını bir etik düzen içerisinde yürütmek gerekiyor" diye konuştu.

"4 BİN 427 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILDI"

Güler, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önlenmesine Dair Kanun kapsamında oluşturulan bilgi bankasındaki kayıtlara göre bugüne kadar 4 bin 427 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını açıkladı. Bunlardan 2 bin kişinin "müsabakalar ve seyirlerden men cezası"nın halen devam ettiğini dile getiren Güler, bin 96 kişiye "spor alanına yasak madde sokulması", 699 kişiye "taşkınlık yapmak", 271 kişiye "mala zarar vermek", 28 kişiye "usulsüz seyirci almak veya alınmasını sağlamak", 337 kişiye "yasak alanlara girmek", 46 kişiye "sahte kart almak ve bulundurmak", 117 kişiye "kasten yaralama", 129 kişiye "alkollü olarak spor alanına girmek", 313 kişiye "bileti olmaksızın spor alnına girmek", bin 99 kişiye "hakaret içeren tezahürat" ve 292 kişiye de "müsabaka düzenini bozmak" suçundan yasal işlem yapıldığını kaydetti. Güler, ayrıca kanun kapsamında haklarında yasal işlem yapılan 4 bin 427 kişiden bin 319’unun öğrenci, 418’inin işçi, 205’inin işsiz, 45’inin memur, 18’inin özel güvenlik görevlisi, 2’sinin polis, 682’sinin serbest meslek, 29’unun sporcu, 10’unun antrenör, 2’sinin doktor, 3’ünün eczacı, 3’ünün gazeteci ve bin 690’ının diğer meslek gruplarından olduğunu açıkladı.

"SİVİL KIYAFETLİ GÖZLEMCİ POLİSLER FANATİK VE HOLİGANLARIN BULUNDUĞU TRİBÜNLERDE GÖREV YAPACAK"

Bakan Güler, 6222 sayılı yasa kapsamında yasaklı kişilerin spor alanlarına girişlerinin önlenmesine ve suça karışanları tespitine yönelik daha etkin bir çalışma yürüteceklerini dile getirerek, "Sivil kıyafetli gözlemci polisler, fanatik ve holiganların bulunduğu tribünlerde görev yapacak, deplasman müsabakalarına da giderek bu grupları takip edecektir. Adana, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir ve Mersin illerinde kurulu bulunan Spor Güvenliği Şube Müdürlükleri müsabakalarda aktif görev alacak, adli işlemler bu birimler tarafından seri biçimde düzenlenecektir. Müsabakaların risk analizleri yapılarak, emniyet tedbirleri alınacak" açıklamasında bulundu.

"KURALINA GÖRE OYNADIĞIMIZ GÜN NETİCEYİ ALACAĞIZ"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de konuşmasında, Türkiye’nin önemli bir probleminin çözümü için bir araya geldiklerini söyledi. Sporda şiddetin önlenmesine dönük gayretlerin bugüne kadar arzu edilen sonuçları vermediğini belirten Ergin, bunun nedeni olarak başlangıçta mevzuatın düzenlenmesinde yer alan eksiklikler ve uygulanmasında gerekli koordinasyonun sağlanamamasını gösterdi. Bakan Ergin, şunları kaydetti:

"Şiddeti ortaya çıkaran unsurları sağlıklı bir şekilde analiz edip, bunların psikolojik sosyolojik nedenlerini ortadan kaldırmadan, kulüplerimizin, federasyonlarımızın, kolluk güçlerimizin ve yargı camiasının koordineli bir şekilde üzerine gitmeden bu sorunun çözülme imkanı olmadığını gördük. 6222 sayılı yasanın çıkmasında sonra beklenilen mucizevi sonuç gerçekleşmedi ama böyle bir mucizenin gerçekleşmesi de mümkün değil. Şartlarına göre, oyunun kuralına göre oynadığımız gün beraberce bu neticeyi alacağız. Bu açıdan Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ve federasyonlarımızın aldığı tedbirleri takdirle izliyoruz. Sezon başlayıncaya kadar İnşallah bunlar hayata geçer. Gerek kamera sistemiyle kayıt altına alma gerek elektronik bilet uygulaması önemli ölçüde katkı sağlayacak uygulamalar."

17 Haziran 2013
Etiket; muammer, güler, maçlar, holiganlar, polis Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
Milli formayı giyecek isimler
Futsal Milli Takımı İzmir'de
İzmir'de Paralel operasyon
İzmir'de cephanelik gibi parti binası!
İzmir'de taraftarlarıın dövdüğü büfecinin durumu ağır
AK Partili Başkan polisi kınadı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir