29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Tutuklu sanıklara kötü haber



İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, avukatların tutuklu sanıklarla ilgili talepleri alınarak tutukluk incelemesi yapıldı. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, sanık avukatlarının tahliye taleplerini yazılı olarak ilettiklerini; 4'üncü yargı paketi kapsamında tahliye taleplerini değerlendirmeyi planladıklarını, ancak paketin henüz onaylanmadığını, devam eden aralıksız duruşma gereği avukatların taleplerinin alınacağını ve üçer dakika beyanda bulunma süresi verileceğini söyledi.

YARGI BAĞIMSIZ MI?

Birden fazla sanığın avukatı Nevzat Güleşen davanın arkasında istihbarat örgütleri olduğunu, ihbar mailinin iddianamenin ilk sayfasındaki gibi değil, 10'uncu klasörde yer alan adresten geldiğini ve Amerika'dan gönderildiğini savunarak, “Bu davanın ardında askerin başına çuval geçiren, TSK'yı itibarsızlaştırmak isteyenler var. Bugün tutuklu sanıkların hepsini tahliye ederseniz, Başbakanın hukuk danışmanı sizi arayacak ne kadar kızgın olduğunu belirteceklerdir. Dolayısıyla biliyoruz ki tahliye edemeyeceksiniz” dedi. Nevzat Güleşen, salonda bulunan dev ekranda bir karikatür göstererek, yargının bağımsız olmadığı imasında bulundu.

ARARLARSA NE CEVAP ALACAKLARINI BİLİYORLAR

Mahkeme Başkanı Rahman ise, 21 yıldır bu mesleği yaptığını, bugüne kadar hiçbir parti lideri, siyasetçi ya da yardımcısı gibi hiç kimsenin kendisini aramadığını, ararsa ne cevabı alacağını iyi bileceklerini söyledi, “Bu konuda şahsım ve heyetim adına endişe etmem, siz de etmeyin. Mahkememiz de tabiri caizse gazla hareket etmez” karşılığını verdi. ORTADA DELİL YOK Sanık avukatı Erhan Tokatlı dosyadaki mevcut delillere bakıldığında müvekkilleri aleyhine hiçbir delil olmadığını savunarak, müvekkili Kurmay Albay İrfan Bulut hakkında iddianamedeki sunularda görev safahat bilgilerinin zamanlamasına ilişkin senkronizasyonun tutmadığını, Yunanistan'da bulunduğu dönemin iddianamede ülke içinde ya da yurtiçindeyken Atina'da gibi gösterildiğini söyledi. Tokatlı, müvekkillerinin suç örgütü olarak gösterilen oluşumla hiçbir ilgisinin bulunmadığını belirterek tahliyelerini talep etti.

HAKSIZ KARALAMA

Murat Ergün, aylardır tutuklu olan ve haksız karalamalara uğradığını iddia ettiği müvekkillerinin neden tahliye edilmeleri gerektiğini 3 dakikalık sürede anlatmanın kolay olmadığını ifade ederek, “İki haftadır iddianame dinledik, dinleyenlerin yüzünü kızartan bir metin dinliyoruz. İddia makamına 3 saat verseniz bu insanların neden tutuklu olmaları gerektiğini anlatamaz. O hard diskten çıkan sözde belgelerle müvekkillerimin arasında somut bağlantı kuruyorsanız askerler tasfiye edilmiyor adil bir yargılama yapılıyor derim” diye konuştu.

SUÇU YOK HALA TUTUKLU

Avukat Ahmet Serhat Soylu, müvekkillerinin 11 aydır tutuklu olduklarını, yöneltilen suçları işlediklerine dair inandırıcı somut delillerin bulunmadığını, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığından gelen yazılarla bunu ıspatlamalarına rağmen hala tutuklu olduklarını, asker kişilerin kaçma ihtimali bulunmadığını; bu nedenle tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerini talep ettiklerini belirtti. Avukat Kemal Saraçoğlu, müvekkillerinin suç örgütü olduğu iddia edilen oluşumun dijital kayıtlarında sadece isimleri geçiyor diye sanık sıfatıyla yargılandığını ve haksız yere özgürlüklerinden yoksun bırakıldıklarını söyledi.

ÖZEL HAYATI İHLAL EDİLDİ

Suç örgütünün yöneticilerinden olduğu suçlamasıyla yargılanan Safiye Köten'in avukatı Ferhat Cantürk, müvekkilinin usulsüz olarak dinlendiğini, özel hayatının ihlal edildiğini belirterek, bu konuda suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Cantürk, müvekkili hakkındaki tüm delillerin toplandığını, delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını, müvekkilinin babasının Akhisar Kaymakamı olduğunu, tahliye halinde kaymakamlık konutunda kalacağını ve duruşmalara geleceğini, dolayısıyla kaçma şüphesi de bulunmadığı için tahliyesini talep ettiklerini ifade etti.

ASKERLİK YAPMADI

Suç örgütünün lideri olduğu suçlamasıyla hakkında müebbet hapis cezası istenen Bilgin Özkaynak'ın avukatı Muzaffer Sevgi Sakarya, müvekkilinin suçsuz olduğunu, iddianameyi okuyan herkesin bunu kolaylıkla söyleyeceğini belirtti. Müvekkilinin asker olmadığını, engelli olduğu için askerlik yapmadığını anlatan Sakarya, “Koordinatör olduğu söylenen şahıslarla ilişkisini ortaya koyacak hiçbir delil yoktur. Telefon konuşmalarında da böyle bir bağlantı yok. Kimi yöneticilerin otele giriş çıkışlarına kadar izlenmişken, koordinatörlerin benim müvekkelimle bir araya geldiğini gösteren hiçbir delil yok. Örgüt yöneticileri bilgileri müvekkilime nasıl iletmiştir? Bu yok iddianamede. Delil olmadan kimse yargılanamaz. Bu asker şahısları tanımaz, ilgisi yok. Çok büyük bir işletmenin başında, işinde gücündedir. Böyle bir örgütün kurulması mümkün değildir. Ne yazık ki bir komplo var, örgüt lideri aranmış ve bulunmuştur. Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum, çünkü müvekkilim beraat edecektir” dedi.

TAHLİYE İSTEDİLER

Bazı avukatlar da, 357 sanığın büyük kısmı için 1 yıldan başlayan sürelerle ceza istendiğini ve çok büyük ihtimalle beraat edeceklerini, ceza alsalar bile bugüne kadar ki tutulluluk süresinin verilecek cezayı karşılayacağını belirterek tahliye talebinde bulundu. Diğer sanık avukatları da iddianamedeki delillerin dijital verilere dayandığını, atılı suçlara dair somut kanıtların olmadığını ifade ederek, sanıkların tahliyelerini talep etti. Duruşmaya öğle arası verildi.

26 Nisan 2013
Etiket; izmir, tutuklu, sanık, muvazzaf Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir