26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Akçakale'deki çatışmada yaralanan polis şehit oldu



Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan ve iç karışıkların devam ettiği Suriye’nin Rakka Kentine bağlı Talabyad İlçesi’nden Türkiye’ye geçmeye çalışan Suriyeliler ile Türk güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşandı. Suriyeliler, kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik güçlerine uzun namlulu tüfeklerle ateş açtı. Açılan ateş sonucu 3'ü polis, 5'i asker, 4'ü sivil toplam 12 kişi yaralandı.

Akçakale Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Şanlıurfa'daki Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alınan polis memuru Ferhat Avcı, tüm çabalara karşın kurtarılamayıp şehit oldu.

Saat 11.00 sıralarında Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen kalabalık Suriyeli gruba, Akçakale Sınır Kapısı'ndan izin verilmedi. Akçakale İlçesi karşısında bulunan ve iç karışıklıkların sürdüğü Suriye’nin Rakka kentine bağlı Talabyad ilçesinden kaçan Suriyeliler, sınır hattına gelerek Türkiye’ye geçmek istedi.

Suriyelilerin isteklerine Türk yetkililer olumsuz yanıt verince, sınır hattında gerginlik yaşandı. Suriyeliler, sınır hattında bulunan görevlileri taşlayarak tampon bölgede bulunan polis noktası ile bazı araçları ateşe verdi.

Yaşanan gerginliğin ardından olay yerine çok sayıda asker ve polis sevk edildi. Suriyeliler, kendilerine engel olmaya çalışan Türk güvenlik güçleri ile sivillere uzun namlulu tüfeklerle ateş açtı.

TÜRK ASKERİ VE POLİSİ YARALANDI

Suriye tarafından uzun namlulu tüfeklerle açılan ateş sonucu 3 polis, 5 asker ve 4 vatandaş yaralandı. Olayın ardından tampon bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından Akçakale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedavisine başlanılan yaralılar hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Tedavisine başlanan yaralılardan hayati tehlikesi bulunan polis memuru Ferhat Avcı, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. Avcı’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

SINIR HATTINDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEM

Yaşanan olaylar sonrası sınır hattında çok sayıda asker ve polis zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi aldı. Türkiye’ye geçmeye çalışan Suriyeliler de Türk güvenlik güçleri tarafından sınır hattından uzaklaştırıldı. Jandarmaya ait Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA)’ya Suriye’den açılan kurşunlar isabet ettiği görüldü.

BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ

Yaşanan olayların ardından Akçakale’de yaşayan yaklaşık bin Suriyeli sığınmacı, sınırı aşarak ülkelerine geri döndü. Çıkan olaylarda yaralanan polis memurları Ferhat Avcı, İzzetin Bilkay, Ziya Turanlı; askerler Hüseyin Yazcı, Erol Baykuş, Mehmet Karagil, Deniz Kuzucu, Orhan Baker ile sivil vatandaşlar Mahmut Yalçınkaya, Ahmet Sökmez, Mehmet Gelence ve Hüseyin Yıldız'ın tedavisi sürüyor. Akçakale’nin karşısında bulunan ve iç karışıkların devam ettiği Suriye’nin Rakka Kentine bağlı Talabyad İlçesi’nden Türkiye’ye geçmeye çalışan Suriyeliler'in kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik güçlerine uzun namlulu tüfeklerle ateş açtığı sırada ağır yaralanan 2 polis, 5 asker ve 4 vatandaşın tedavileri ise sürüyor. 


Habere ait videoyu izlemek için tıklayın
02 Mayıs 2013
Etiket; Akçakale, Suriye, Gerginlik, Talabyad, Polis Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Sıfatı "Gazeteci"
Suriyeli gencin objektifinden savaşta çocuklar
Türkiye'nin kuvvetini bilelim
İzmir'de Paralel operasyon
İzmir'de cephanelik gibi parti binası!
İzmir'de taraftarlarıın dövdüğü büfecinin durumu ağır
AK Partili Başkan polisi kınadı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir