19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

112 ekibine silahlı tehdit



Türk Sağlık sen İzmir 1 nolu şube başkanı Ahmet Doğruyol, silahlı yaralama vakasına müdahale eden 112 ekibinin silahlı tehdide maruz kaldığını bildirdi.

112 ekiplerinin sık sık tehdit, hakaret ve saldırılarla karşılaştıklarını belirten Doğruyol şu bilgileri verdi:

"Maalesef 28 Temmuz'da saat 20.05 sularında İzmir’de Konak sınırları içerisinde bulunan Levent bölgesi 19 Mayıs Caddesinde yine böyle bir olay yaşanmıştır. Bize ulaşan bilgilere göre; 112 Komuta Kontrol Merkezi tarafından 370 Stadyum ekibine sokakta ateşli silah yaralaması vakası verilmiş olup, aynı zamanda, 112 KKM tarafından emniyet teşkilatımızı da bilgi geçilmiştir.

112 Ekibi hemen vakaya çıkış yapmış, 10 dakika içerisinde verilen adrese ulaşmış, kahvehane önünde olan adres mahalline gittiklerinde yaralıyı görememeleri üzerine sürücü A. A. kahvehanede oturan vatandaşlara hitaben " Burada yaralı var mı " diye seslenmiş, o sırada bir vatandaşı ateşli silah ile yaralayan zanlı M.G. kahvehanede oturduğu masadan kalkıp ambulansa doğru yaklaşmış ve bozuk bir ses tonuyla " siz geç kaldınız kardeş ben yaralıyı taksiyle gönderdim " demiştir.

Verilen cevabın üzerine sürücü A. A. " Peki biz 112 Komuta ile teyit edelim, sağ olun " demesi üzerine, zanlı "burada teyidi ben yaparım" diyerek sürücü kapısını açmaya çalışmış, Paramedik İ. Y. " beyefendi ne yapıyorsunuz lütfen uzaklaşın, gidin, polis ekibi çağırmak zorunda bırakmayın bizi " demiş, zanlı ambulansın kapısını zorlayarak. " Burada polisi de , 112' yi de ben çağırırım şimdi de sizin canınızı alacağım " diyerek, Ardından belindeki silaha davranmış ve mermiyi namluya sürdüğü görülmüştür.

Bunu gören sürücü A. A. ekibe " Başınızı eğin silah var " diyerek, ekibi hızla olay yerinden uzaklaştırmıştır. Zanlı yarım saat sonra taksi içinde yakalanmıştır. Zanlının pek çok suçtan sabıkasının olduğu ve yakın zamanda hapisten çıktığı da öğrenilmiştir. 112 Ekibinde çalışan arkadaşlarımız gerekli yasal girişimlere başlatmışlardır.

Vatandaşlarımıza 24 saat kesintisiz hizmet veren sağlık çalışanlarımızın da, bir anne, baba, kardeş, eş olduğunu unutmayarak öncelikle devlet tarafından ve vatandaşlarımız tarafından gerekli saygı, sevgi ve hoşgörüye layık olduklarını unutmamak gerekir. Gerekli gereksiz her türlü vakaya can güvencelerinden yoksun müdahaleye giden sağlık çalışanlarımızın hak ettikleri değerin verilmesi ve can güvencelerinin sağlanması için, ilgili kurumlar gerekli tedbirleri almalı, kamu spotlarıyla, basın yayın organları vb. yöntemlerle vatandaş bilinçlendirilmelidir. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması temennisiyle arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, ilgililere göreve davet ediyoruz."

30 Temmuz 2017
Etiket; ahmet doğruyol, izmir 112 saldırı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Sağlık görevlisine saldırı
Sağlıkçıların maaş isyanı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir