26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Birahane cinayetinin altında kan davası çıktı



Menemen'de, otomobiliyle seyir halinde olduğu sırada yoldan açılan ateşle öldürülen Murat Bel cinayetinin soruşturması, birahane işletmecileri arasındaki iki yıldır kan davasına dönüşen hesaplaşmayı ortaya çıkardı. Bel’in öldürülmesinin ardından terk edilmiş otomobilde bulunan cep telefonu üzerinden araştırma yapan polis, ağabeyi 2012 yılında Murat Bel’in kardeşi tarafından öldürülen ve azmettirici olduğu ileri sürülen Nurettin Aslan ile 3 şüpheli yakalandı. 

Menemen Asarlık’taki Zeytinlik Mahallesi 9404 Sokak girişinde iki hafta önce meydana gelen olayda, birahane işletmecisi 32 yaşındaki Murat Bel, işyerini kapattıktan sonra iki arkadaşıyla evine gitmek üzere 35 MLD 10 plakalı otomobiliyle yola çıktı. İzmir-Çanakkale karayoluna çıkan otomobile  pompalı tüfekle ateş edildi. Başından yaralanan Bel, kaldırıldığı hastanede öldü.

KAN DAVASI ORTAYA ÇIKTI

Ölen kişinin ilişkileri üzerinden araştırma yapan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Murat Bel'in, 2012 yılının Şubat ayında Bornova İlçesi'nde kardeşi Ferhat Bel ile birlikte bir kavgaya karıştıklarını ve burada birahane işletmecisi Mustafa Aslan’ı öldürdüklerini ortaya çıkardı. Ferhat bel'in bu olayın ardından tutuklandığı, Murat Bel’in ise tutuksuz yargılandığı belirlendi. Araştırmalarını derinleştiren polis, olay yerinden uzaklaşan otomobilin plakasından yola çıkarak, kiralık olduğunu saptadı. Karşıyaka ilçesindeki kiralama firmasıyla yapılan görüşmeler sonrasında, Çiğli ilçesinde terk edildiği tespit edilen otomobilde bir de cep telefonu bulundu. Otomobili kiralayan kişinin, sahte kimlik kullanan Adem Binici, ona referans olan kişinin de Erkan Başaran olduğu belirlendi. Bu arada araçta bulunan telefonun da İbrahim Gündoğdu'na ait olduğu anlaşıldı. Elde edilen bu bilgiler ışığında ve cep telefonu kayıtlarından, saldırıyı gerçekleştiren üç kişinin, 2012 yılında ağabeyi öldürülen Nurettin Aslan ile olan bağlantıları ortaya çıktı. Bunun üzerine yaklaşık bir hafta önce gözaltına alınan Nurettin Aslan azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Diğer üç şüphelinin yakalanması için sürdürülen takip sırasında, Erkan Başaran'ın  Örnekköy semtinde eşinin de bulunduğu eve gideceği bilgisini alan polis, burada önlem aldı. Başaran evden çıktığı sırada gözaltına alındı. Erkan Başaran'ın ifadesi doğrultusunda Adem binici ve İbrahim Gündoğdu Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yakalandı. 

200 BİN LİRAYA ANLAŞMIŞLAR

Şüphelilerden Erkan Başaran olay sırasında, kendilerini ışıkları kapalı olarak takip eden araca İbrahim Gündoğdu'nun ateş ettiğini ileri sürdü. Gündoğdu ise kendilerini Erkan Başaran'ın aracılığıyla, ağabeyi öldürülmüş olan Nurettin Aslan'ın 200 bin TL karşılığında kiraladığını, Murat Bel’i öldürdükten sonra iki gün ona ait evde saklandıklarını, ardından da Bursa’ya gidip ev kiraladıklarını anlattı. İbrahim Gündoğdu ayrıca, azmettirici olduğu ileri sürülen nurettin Aslan'ın, kendilerine daha sonra para yerine birer daire vereceğini vaat ettiğini de öne sürdü. Üç şüpheli emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

07 Ekim 2013
Etiket; menemen birahaneci, murat bel, azmettirici, Nurettin Aslan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Hale Soygazi: Türkiye'de çok 'erkek filmler' çekiliyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir