28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

At etini sanıklar da yemiş



Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Buca’daki yerleşkelerinde öğrenci, öğretim üyesi ve kreş çocuklarına dönerin içinde at eti yedirildiğinin ortaya çıkmasının ardından, ihalede görevli 8 personel hakkında; ilk mal alımındaki sonucun olumsuz çıktığını bildikleri halde, aynı şirketten ikinci kez bilerek alım yaptıkları iddiasıyla, 'edimin ifasına fesat karıştırmak' suçundan 7'şer yıl hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Gökgöz, üniversitede öğle yemeklerinde servis edilen dönerle ilgili ilk satın almada yaptırılan muayene sonucunun olumsuz çıktığını bile bile, ikinci satın almada muayene ve kabul işlemi yapılmadan personele at eti servis edilmesini sağladıkları iddiasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi ihale komisyonunda görevli D.A., N.K., P.Ş., H.T., Ö.K., Y.Ö., H.H.Y. ve A.Y. hakkında 'edimin ifasına fesat karıştırmak' suçundan 7'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İzmir 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar H.H.Y., Ö.K., D.A., A.Y., H.T., Y.Ö., N.K. ve P.Ş.’nin yanı sıra, at eti yediği için davaya katılmak istediğini belirten üniversite personeli Hüseyin Ekici de hazır bulundu.

Sanıklardan D.A. savunmasında, ihaleye katılmadığını, ancak teslim alınan ürünleri sanık A.Y. ile birlikte Veterinerlik Kontrol Enstitüsü’ne analiz için gönderdiklerini söyledi. Analiz sonuçlarını ihaleyi yapan İdari Mali İşler Daire Başkanlığı’na gönderdiklerini ifade eden D.A, “Ocak ayında ürünlere kanatlı hayvan eti katıldığına dair analiz raporu bize geç gelmişti. Bu ürünler personele servis edilmiş. Mart ayında bu sefer etlere at eti karıştırıldığına dair analiz raporu gelince, herhangi bir şekilde servis ve ödeme yapılmadı” diye konuştu.

“BİZ DE YEDİK”

Üniversitenin İdari ve Mali İşler Başkanlığı’nda şef olarak çalıştığını ifade eden sanık N.K. de ilk analiz raporunun ardından para çıkışı yapmadıklarını öne sürdü. Sanık H.H.Y., Y.Ö. ve P.Ş. ise yemekhanede servis edilen bu yiyeceklerden kendilerinin de farkında olmadan tükettiğini söyledi. O dönem yeni doğum yaptığını ifade eden sanık P.Ş., “Benim ürünlerin teslimi, kontrolü ve servisi ile ilgili hiçbir görevim söz konusu değil. Bebeğimi emzirdiğim ve yediğim ürünlerde hassas olduğum bir dönemde ben de aynı ürünlerden tüketmiş oldum” dedi.

“RAPOR GELDİĞİNDE TÜKETİLMİŞTİ”

Sanık H.T. de ihalede görev almadığını belirterek mal kabul üyesi olduğunu söyledi. Ocak ayında teslim alınan ürünlere ilişkin raporun gelmesiyle birlikte durumu beslenme hizmetleri birimine bildirdiklerini ifade eden H.T, “Beslenme hizmetlerinin sipariş listesi vardır. Gelen ürünler depolara alınmadan doğrudan mutfak kısmına teslim ediliyor. Dolayısıyla kanatlı hayvan eti karıştırılmış ürünlerle ilgili analiz raporu geldiğinde bu ürünler tüketilmişti. Üniversitenin soğuk hava deposu bulunmuyor” dedi. Hakim Yahya Kesim’in ocak ayındaki analiz raporu olumsuz çıkmasına rağmen mart ayında ikici ürün alımını neden yaptıklarını sorması üzerine H.T, “Buna ben değil, beslenme hizmetleri sorumlumuz C.Y. karar veriyor. Kendilerine durumu bildirdik, ancak bize bu şekilde sipariş verildiği için bu ürünlerin geçici kabulünü yapmak zorunda kaldık” diye konuştu.

SOĞUK HAVA DEPOSU YOK

Sanıklardan A.Y. savunmasında üniversitede diyetisyen olarak görev yaptığını vurgulayarak, “Suça konu olan ürünler birer günlük tüketilen ürünlerdir ve olumsuz analiz raporları etler tüketildikten sonra bize ulaştı. Teslim edilen ürünler şoklu olduğundan ve üniversitemizde soğuk hava deposu bulunmadığından, günlük olarak tüketildi” dedi. Aşçı olarak görev yapan sanık Ö.K. da ürünlerin sadece fiziki muayenesini yaptığını belirtti.

İHBARCI: ŞİKAYETÇİYİM

Öte yandan yaptığı ihbar ile soruşturmanın başlamasını sağlayan Hüseyin Ekici de davaya katılma talebinde bulundu. Dokuz Eylül üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nda memur olarak çalıştığını ifade eden Ekinci, “İddianameye konu olan ürünleri kendim tüketmiş bulunmaktayım. Sanıkların savunmalarına katılmıyorum ve ilgililerden şikayetçiyim. Ocak ayında gelen birinci raporun ardından durum üniversite Rektörlüğüne bildirilmeli ve ihalenin feshi sağlanmalıydı” dedi. Hakim Yahya Kesim, dinlenmeyen tanıklar ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.

ŞİRKET SAHİPLERİ BERAAT ETMİŞTİ

Hüseyin Ekici, 15 Mayıs 2011'de İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadeli Şubesi’ne verdiği dilekçe ile, Dokuz Eylül Üniversitesi tüm yerleşkelerinde Ocak-Mart aylarında yedirilen öğle yemeklerinde kullanılan etlerde ihaleye aykırı olarak kanatlı hayvan ve at eti karıştırıldığı ihbarında bulundu. Bunun üzerine ihaleyi alan firma sahibi M.D. İle birlikte M.Ö., H.İ.D., M.A.O., K.O. ve F.K. hakkında, 'edimin ifasına fesat karıştırmak' suçundan İzmir 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 7'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılama sonunda, döneri kendileri imal etmeyip başkasından satın aldıkları için sanıklar beraat etti.

23 Mayıs 2013
Etiket; dokuz, eylül, üniversite, at eti Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
Gıda zehirlenmelerine karşı basit tedbirler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir