19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK



İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) ve ülkemizin lider kuruluşlarından ‘Philip Morris/Sabancı’, sanayi gelişimine katkı sağlayacak projeler üretmek ve öğrencilerin çalışma alanlarını artırmak amacıyla iş birliği protokolü imzaladı. Üniversite-sanayi bütünleşmesine örnek olan ve 3 yıl sürmesi hedeflenen güç birliği sayesinde, teknolojik araştırmalara yönelik İzmir merkezli ulusal ve uluslararası projeler hazırlanacak. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Philip Morris/Sabancı Fabrika Direktörü Antonio De Marco ve Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş tarafından imzalanan protokol, öğrencilere birçok avantaj sağlayacak.

TORBALI’DAKİ MODERN TESİSİ KULLANACAKLAR

İEÜ Mühendislik Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, Philip Morris/Sabancı’nın Torbalı’daki modern tesisinden yararlanarak deney ve araştırmalar yapacak, bitirme projelerini alanında uzman isimlerden yardım alarak tamamlayacak. İEÜ’lü gençlere, staj konusunda da öncelik sağlanacak, Philip Morris/Sabancı’nın tecrübeli yöneticileri üniversitedeki derslere konuk olarak öğrencilere bilgilerini aktaracak. Çeşitli eğitimler düzenlenmesi ve sertifika programlarının oluşması konusunda da güç birliği yapacak iki kurum, geniş katılımlı seminer ve konferanslar düzenleyecek.

ÖĞRENCİLERİMİZ VE ŞEHRİMİZ İÇİN FIRSAT

Philip Morris/Sabancı’nın tesislerinde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar, öğrencilerin mezun olmadan önce iş dünyasını tanıyarak kendini geliştirmesi açısından iş birliğini çok önemsediklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Türkiye’de, üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan ‘Kampüsİzmir’ konseptini hayata geçirdik. İzmir’in tamamı bizim kampüsümüz ve şehrimizdeki tüm kuruluşlar da potansiyel olarak paydaşımız. Son dönemde yaptığımız nitelikli iş birliklerine bir yenisini daha ekledik. Üniversitemizin yanı sıra üniversite-sanayi iş birliği kapsamında sadece akademisyenlerimizin yürüttüğü projesi sayısı bile 36’ya ulaştı. Tüm bunlar, hem öğrencilerimiz hem de şehrimiz için fırsattır” dedi.

İŞ YAŞAMINA ÖNDE BAŞLIYORLAR

Prof. Dr. Aşkar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teorik eğitim çok önemli, biz de zaten Türkiye’de bunu en iyi gerçekleştiren üniversitelerden birisiyiz. Öğrencilerimize ihtiyaç duydukları tüm teknolojik altyapıyı, laboratuvar desteğini de sağlıyoruz. Ancak öğrencilerimizin edindikleri bilgileri uygulamaya dökeceği, kendilerini geliştirecekleri alanları da açmak zorundayız. Ülkemizin lider kuruluşlarından, uluslararası alanda da lider olan ‘Philip Morris/Sabancı’ ile yaptığımız iş birliği, bunların gerçeğe dönüşmesi açısından çok önemli. Mezun olmadan sektörü tanıyan öğrencilerimiz, iş yaşamında da şimdiden yaşıtlarının önüne geçecek.

” DESTEĞE HAZIRIZ

İmza protokolü töreninde üniversite-sanayi iş birliklerinin sürdürülebilirlik anlamında önemine değinen Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş, “Bu iş birlikleri, hem öğrencilerimiz hem ülkemizde yüz binlerce kişinin geçim kaynağı olan tütün sektörünün sürdürülebilirliği, hem de bizim gibi gücünü çalışanlarından alan bir kuruluş için son derece önemli. İleri teknoloji kullanılan tesislerimiz ve uluslararası tecrübemizle bu alanda nitelikli insan yetiştirmek için her zaman desteğe hazırız” ifadelerini kullandı.

BÖLGENİN KALKINMASI ÖNEMLİ BİR ÖNCELİK

İEÜ ile iş birliği yapmaktan gurur duyduğunu ifade eden Philip Morris/Sabancı Fabrika Direktörü Antonio De Marco da açıklamalarında bölgenin kalkınmasının önemli bir öncelik olduğunu söyleyerek, “Bu kıymetli iş birliğinden faydalanacak olan öğrencilerimiz için önemli bir değer yaratıyoruz. Tüm bu tecrübelerin bölgemizin kalkınmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. İEÜ’nün alanında öncü imkanlarına ek olarak öğrenciler, Philip Morris International’ın en büyük ve en iyi üretim tesislerinden biri olan PHILSA’da pratik tecrübe edinip, uluslararası bir ağ içerisinde kendilerini yetiştirme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.

19 Ağustos 2021
Etiket; izmir ekonomi üniversitesi, philip morris, murat aşkar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gıda zehirlenmelerine karşı basit tedbirler
Dikkat alerji mevsimi başlıyor
Mutfaklar akıllanacak
Mübadil lezzetler
Tansiyona tasarım ayarı
Türkiye yaşlandı
Dar alanda konforlu mobilyalar
Maddeyle değil sanatla yaşayacaklar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir