19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Eskişehirspor yönetiminden sert açıklama



Eskişehirspor Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, kongre öncesi ile kongre sonrası devraldıkları kulüp arasında çok farklarla karşılaştıklarını belirterek, "Hayretle, güldüren ve acıdığımız manzaralar ile karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

Mali Asbaşkan Rıdvan Çakırgöz ile birlikte Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Bekir Sıtkı Saraç, kongreden önce şeffaflık konusunda taahhütte bulunduklarını hatırlattı. Bu durumun son güne kadar devam edeceğini söyleyen Saraç,

"Yakında hazırlanacak internet sitesinden her şey şeffaf olarak görülebilinecek. Polemik peşinde değiliz. Geçmiş dönem şunu kötü yaptı bunu yaptı gibi boş zihniyetin peşinde değiliz. Ancak belgeleri ile yapılan yanlışları paylaşacağız. Uluslararası denetim şirketi dün geldi. Spor kulüplerini denetlemede uluslararası tecrübesi olan bir kuruluş. Yakında bir sözleşme imzalanacak. Tüm defter kayıtları onlara teslim edilecek. Denetim burada yapılacak. Bir rapor hazırlayacaklar. Hukuki olarak bir yaptırım sonucuna ulaşılırsa hukuki yollara başvurulacak. Ve bu rapor Cumhuriyet Savcılığı’na iletilecek. Kulübü devir teslim konusunda iletişime girdik. Cevap alamadık. Noter aracılığı ile kendilerine bir çağrıda bulunduk. Yedi günlük yasal süre dolmasında rağmen devir için gelmediler” şeklinde konuştu.

BÜTÇEYE YAKIN BİR CEZA

2009-2012 yılları arasındaki defter kayıtlarının maliye tarafından incelemeye alındığını kaydeden Saraç, “Büyük miktarda katma değer vergisi kaçakçılığı var. Çok büyük bir borç yükü ve cezası ile karşı karşıyayız. Bütçeye yakın bir ceza gelebilir. Yetkili arkadaşlar Ankara ile görüşmeler yapacaklar. Bir formül bulmaya çalışacağız. Kongrede sunulan bilanço doğru değildir. Orada görünen yaklaşık 27 milyon 800 bin TL’lik borcun yanı sıra 3-4 katı büyüklükte bir borç yükü ile karşı karşıyayız. Yeni yeni borçlarla da karşılaşıyoruz. Ucu açıktır. Nereye varacağını kestiremiyoruz. Kulübü batırma adına bir saadet zinciri kurulmuş. Belgeleri ile paylaşacağız. Çok karanlık bir tablo. Ancak yönetimimiz kongreyi kazandığı heyecanı ve yapacağı fedakarlıkla sıkıntıları yaşatmama konusunda kararlıdır. 50’inci yılda Eskişehirspor’u şampiyonluğu hedefleyen bir takım haline getirmek istiyoruz. Şehir ve kamuoyunu buna inandırmalıyız. Asansör takım olmadık, küme düşmüyoruz gibi küçük hedefleri kovalayan takım olmaktan çıkmalıyız. Kurulduğu günden beri hak ettiği şampiyonluğu kovalayan bir camia haline gelmeliyiz. Bu bütün bir şehirle olacak. 50’inci yılımızda şampiyonluğu hedeflemiş bunu kovalayan bir takım haline gelecektir. Eskişehirspor yönetim kulübe hiçbir maddi sıkıntı çektirmeyecek” diye konuştu.

TRANSFER KONUSU

Ertuğrul Sağlam’ın, hiçbir takviye dahi yapılmasa da bu takımın önümüzdeki sezon bu yılkinden çok daha iyi yerde bitirebileceğini söylediğini aktaran Saraç, “2 ya da 3 futbolcu takviyesi istiyor. Bunda da acele olunmasına gerek olmadığını belirtti. Alper Potuk yerine bir futbolcu istedi. Hocamıza açık çeki verdik. Bizi başarıya götürecek, Avrupa’ya taşıyacak kadro ve ekip transfer edilecek. Erkan Zengin ve Veysel Sarı’ya gelen resmi bir teklif yok. Ancak basında teklif olduğu yönünde bilgiler var. Bizim satılık hiçbir futbolcumuz yok. Tello ve Diego ile sözleşme imzalanmamış. Ancak herhangi bir sorun yok” dedi.

ERSUN YANAL SÖZLEŞME FESİH ŞARTLARI VE ERTUĞRUL SAĞLAM SÖZLEŞMESİ

Mali Asbaşkan Rıdvan Çakırgöz ise, yaptığı değerlendirmede, Ersun Yanal ile karşılıklı yapılan sözleşme feshi ve Ertuğrul Sağlam’ın alacağı ücret konusuna açıklık getirdi. Çakırgöz, “Genel kurulda okunan bilanço ile mali tablo arasında uzaktan yakından alakası yok. 1,5 ay sonra daha detaylı bilgi verilecek. Göreve geldikten sonra Ersun hocayı kulübe davet ettik. Ersun hocanın 1 milyon 750 bin TL tutarında 10 aylık kendi maaşı, 782 bin TL yardımcıların 10 aylık toplam birikmiş maaşı olduğunu gördük. Ersun hoca sözleşmeyi fes etme hakkına sahip olmuş. Kötü niyetli olsaydı bizden 1 milyon TL tazminatı alabiliyordu. Buna rağmen hocamız bize anlayış gösterdi. Sözleşmeyi karşılıklı olarak fes ettik. Alacaklarından 550 bin TL kesti. Kendisi böyle bir fedakarlık yaptı, teşekkür ediyoruz. Ertuğrul Sağlam Bursaspor’dan aldığı ücretin çok daha altında bir ücretle 2 yıllık bizimle bir sözleşme imzaladı. Yıllık Ertuğrul Sağlam’a ödeyeceğimiz rakam 1 milyon 250 bin Eurodur. Beş yardımcısı içinde 1 milyon TL ödenecek. Ona da yaptığı fedakarlıktan dolayı teşekkür ediyoruz" diye belirtti.

KRİS BOYD DOSYASI

Çakırgöz, 20 Haziran itibariyle Kris Boyd’un alacakları konusunun FIFA Disiplin Komitesi’ne sevk edildiğini ifade ederek, “Yaklaşık 400 bin Euroluk alacağı nedeniyle sözleşmesi uygun bir şekilde fesih edilmemiş. Bu nedenle bugünkü ödeyeceğimiz rakam 3 milyon Euro civarındadır. Burada yapılacak hiç bir şey kalmamıştır. Bundan sonraki süreçte para ödenmediği takdirde transfer yasağı, eksi 6 puanla başlama gibi alternatifler söz konusudur. Diğer üzücü bir konu Eskişehirspor’da birkaç menajer dışında bütün menajerlerin hepsiyle mahkemelik olmamızdır. Buna yakın bir tabloyu bilerek göreve geldik. İnşallah gereğini yapacağız. 2013-2014 Yayın haklarının yüzde 60-70 bölümü peşin olarak federasyondan alınmış. Sahadaki led ekranlar satılmış. Paranın yüzde 50’si alınmış. Kombinelerdeki avans çekilmiş. Önümüzdeki yılın gelirlerinin büyük bir geliri kullanılmış” açıklamasında bulundu.

02 Temmuz 2013
Etiket; eskişehirspor, basın, toplantısı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
Sneijder Transferi Haberi Yankılandı
Kılıçdaroğlu'ndan 'yarı açık cezaevi' benzetmesi
Dış basında koridor: Ankara'nın U dönüşü
İşçi ve işverene 'borç yapılandırma' uyarısı
Maske takana gözaltı, 'makul' şüpheye arama
Kılıçdaroğlu: Belge mi istiyorsun Davutoğlu, al sana belge
"Her noktada hem Al Bayrak hem AKP bayrağı olacak"
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir