28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmirli gazeteciler kalem bıraktı



Türkiye Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün gazetecilere yönelik yasaklama kararı nedeniyle ortak basın açıklaması yapılarak, kalem bırakma eylemi gerçekleştirildi. Federasyona bağlı 76 basın meslek örgütü farklı illerde eş zamanlı basın açıklaması yaparak, kalemlerini İl Emniyet Müdürlükleri önüne bıraktı. İzmir Konak meydanında toplanan gazeteciler basın açıklamasını İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün önünde yapmak istedi ancak görevli polis memurları gazetecilerin içeriye girmesine izin vermedi. Bu nedenle basın açıklaması ve kalem bırakma eylemi Valilik ve Emniyet Müdürlüğü ana girişinin önünde yapıldı.

İzmir’de gerçekleştirilen eylemde konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, “Demokrasilerde ‘Sen buraya giremezsin, bunu yazamazsın’ gibi dayatmalar yoktur. Gazeteciler toplumun bilgi edinme, gerçekleri öğrenme hakkı için kamu görevi görür. Bu genelge ile kamunun haber alma hakkının engelleniyor olmasını ne yazık ki tek kelime ile nitelendirebiliyoruz; o da sansürdür. Bu karar basın özgürlüğüne açık bir müdahaledir” dedi.

ZAMANLAMA MANİDAR

Ülke gündeminin ‘hırsızlık’, ‘yolsuzluk’ gibi son derece ağır ithamlarla meşgul olduğu bugünlerde yayımlanan genelgenin son derece “manidar” olduğunu belirten TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Sertel, şöyle dedi:

“Türk basını 12 Eylül darbesi döneminde bile böylesine bir uygulamaya, dayatmaya maruz kalmamıştır. Toplumun gerçekleri görmeye, öğrenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Ve hiçbir yönetim, halkın bilgisinden gerçekleri uzun süre saklayamaz. Her gerçek, gün ışığına çıkmaya mahkumdur. Bizler dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de halkın haber alma hakkı için yazmaya, gerçekleri gün yüzüne çıkarmaya devam edeceğiz. Sansüre asla boyun eğmeyeceğiz. Basın özgürlüğüne yapılan müdahalelere asla göz yummayacağız!. Emniyet Müdürlükleri’nin kapılarının meslektaşlarımıza kapatılmasını, gazetecilerin ve dolayısıyla halkımızın sağlıklı bilgiye erişiminin ortadan kaldırılmasını şiddetle kınıyoruz. Bu açıklamayı Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı 76 basın meslek örgütü olarak aynı anda ortak olarak yapıyoruz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de basın ve ifade özgürlüğü için yürüttüğümüz mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz.”

“İPTALİ İÇİN DAVA AÇACAĞIZ”

Genelge ile gazetecilerin bilgiye erişim hakkının gasp edildiğini vurgulayan Atilla Sertel, genelgenin iptali için diğer illerdeki basın meslek örgütleri ile birlikte ayrı ayrı dava açacaklarını söyledi. Gazetecilerin Emniyet Teşkilatı’na karşı bir tavrının olmadığını belirten Sertel, “Gazeteciler ve polisler bugüne kadar işbirliği içinde kamu adına görev görmüşlerdir. Bizim tavrımız Emniyet Teşkilatı’na değildir. Bizim tavrımız Emniyet teşkilatına da uygulanan baskılaradır. Onların hakkını da biz savunuyoruz, savunacağız. Bu gün kalemlerimizi bırakıyor olmamız, bir yenilginin ifadesi değil, sansüre karşı oluşan tepkimizin göstergesidir” diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyesi İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından İzmir’de gerçekleştirilen eyleme, TGF Genel Başkanı Atilla Sertel’in yanı sıra, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, İGC yönetim kurulu üyeleri ve İzmirli gazeteciler katıldı. 


24 Aralık 2013
Etiket; atilla sertel, kalem bırakma eylemi, gazeteciler federasyonu, halil hüner, kadir kemaloğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Sertel: Geçen yıl dünyada 108 gazeteci öldürüldü
İzmirli Gazetecilerden Soma'ya Saygı
Gazeteciler Yas Tutuyor
Nizamettin Bedir Anıldı
Sema Pekdaş İGC'de
Sertel'den Yeni Asır TV Açıklaması
Yılın Basın Fotoğrafları İzmir Ekonomide
Balbay: Koğuş doğuş oldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir