19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA



Mazhar Alanson’un en bilinen eserlerini bir araya toplayan 18 şarkılık “Mazhar Alanson Senfoni” albümü Sony Music Türkiye’den yayınlandı. Alanson’un 3 Mart 2019’da Şef Turhan Yükseler yönetiminde Cemal Reşit Rey (CRR) Senfoni Orkestrası ile verdiği “Mazhar Senfoni” konseri bu özel albümle sevenleriyle buluştu.

Tamamı kendi söz ve bestelerinden oluşan 50 yılı aşkın kariyerinin en önemli hitlerinin bir arada bulunduğu “Mazhar Alanson Senfoni” için sahnede yer alan 40 kişilik orkestra bu büyük sesin bestelerine hayat veriyor. Mazhar Alanson Senfoni, hem sevenleri için paha biçilmez bir albüme, hem de kariyerinde yeni bir dönemi işaret ediyor.

Albüm Yandım, Ah Bu Ben, Sarı Laleler, Buselik Makamına, Benim Hala Umudum Var, Bodrum, Yapma, Hamak, Mecburen, Psikopat, Aşkın Kenarından, Güllerin İçinden&Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da, Göz Yaşlarımı Bitti Mi Sandın&Tam Ortasındayım, Sanatçının Öyküsü, Ne Bileyim Ben, Yaşın 19 ve Neden Bana Aşk Şarkısı Yazan Çıkmaz? şarkılarını bir araya getiriyor.

50 YILI AŞAN KARİYER

 Müziğe küçük yaşlarda başlayan Mazhar Alanson, 1966’da Fuat Güner’le tanışarak Kaygısızlar grubuna katıldı. O dönemlerde cover yapan Alanson solo ve Fuat Güner ile ortak çalışmalarının ardından Özkan Uğur’la İpucu Beşlisi’nde yer almanın ardından 1980’de MFÖ kuruldu.

Mazhar Alanson’un bestecilik yeteneğinin yanında şarkı sözü yazarlığındaki ustalığıyla 1985 yılında ‘Yılın Söz Yazarı’ ödülünü kazandı. Bunun yanı sıra gerek MFÖ ile gerekse bireysel olarak pek çok ödül aldı.

Oyunculuk eğitimi almasına karşın hayatının rotasını müzikle belirleyen Alanson, nadir olarak sinema filmlerinde rol aldı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz’ın yaptığı "Arkadaşım Şeytan” başrol aldığı ilk sinema filmi oldu ve canlandırdığı "Mefisto" rolüyle başarılı bir performans gösterdi.

Mazhar Alanson’un yıllar sonra rol aldığı ikinci sinema filmi "Herşey Çok Güzel Olacak” ise 1998 yılında Türkiye’de seyirci rekoru kırdı. Başrolleri Cem Yılmazla paylaşan Mazhar Alanson, aynı zamanda filmin müziklerine de imzasını attı.

İkili Hokkabaz filminde birlikte rol aldı. 2002 yılında Türk Lokumuyla Tatlı Rüyalar Adlı albüm çalışmasıyla yılın en başarılı yapıtlarından birine imza attı. Ve albümdeki "Yandım" şarkısı dillere düştü. "Ah Bu Ben, Psikopat, Benim Hala Umudum Var" albümün en sevilen diğer şarkıları oldu. 2006 yılında çıkan MFÖ'nün "AGU" adlı albümünde yer alan "Sarı Laleler " adlı Alanson şarkısı yıla damgasını vurdu. Alanson, hem MFÖ ile hem de solo konserlerine devam ediyor.

21 Haziran 2022
Etiket; mazhar alanson senfoni Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir