19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI



İzmir Düşünce Platformu Emine Işınsu Öksüz’ ü anma adına bir panel düzenledi.

Bir yıldır yaptığı çevrimiçi programlarla düşünce dünyasında ses getiren İzmir Düşünce Platformu bu kez de aramızdan kısa bir süre önce ayrılan Türk Edebiyatının usta kalemlerinden Emine Işınsu Öksüz’ü çevrimiçi bir panel ile andı.

Usta yazarın vefatının üzerinden henüz bir hafta geçmesine rağmen düzenlenen panele eşi Prof. Dr. İskender ÖKSÜZ, aile dostları düşünür ve yazar A. Yağmur TUNALI, Prof. Dr. Namık AÇIKGÖZ ve yazarın ünlü romanı Sancı’ya ruh veren Ülkücü Şehit Dursun ÖNKUZU’ nun eniştesi, yapımcı Osman OKTAY konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin yöneticiliğini ise Ege Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Şerife YALÇINKAYA yaptı.

Panelde söz alan konuşmacılar yazarın gerek sosyal hayatından gerekse edebi anlamda yaptıklarından örnekler verirlerken onun sadece bir kesimin ideolojisine mal edilemeyeceğini, onun romanlarında ideolojik yönün sadece arkaplan fondan ibaret olup, asıl öne çıkanın insan olduğuna vurgu yaptılar.

Onun yazarak vermenin yanında, her yoluna düşene bir türlü yardım etmeye gayret eden, canlı cansız her şeyle içten yakınlık kurabilen, aynîleşme melekesi dedikleri empatisi çok güçlü olan birisi olduklarını ifade ettiler. Üzmekten ve üzülmekten ateşe dokunmuş gibi kaçındığından dolayı da merhumun bir sevgi insanı diye anılmasının asla bir klişe olamayacağı, onun hayatının bu güzel gerçeğin de sahnesi olduğunun altı çizildi.

Türklük idealini her daim diri tutması yanında Türk Birliğinin önemini ülkemizde yıllar önce görerek dipten gelen bir dip dalga vurgusu yapan öncü bir fikir insanı olduğu ifade edildi.

Eşi İskender ÖKSÜZ ise yaptıkları her işi birlikte yaptıklarını, onun iyi bir yazar olmasının yanı sıra iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir idealist, iyi bir sanatçı ve iyi bir girişimci olduğunu söyledi. Emine Hanımın kendisini tamamlayan ve kendisinden daha iyi olan , kendisini tamamlayan yarısı olduğunu belirtti.

Konuşması sırasında ve diğer panelistlerin konuşmaları sırasında oldukça duygulandığı görülen İskender ÖKSÜZ’ ün yanı sıra programı yurt dışından olsun, yurdun çeşitli yerlerinden izleyen diğer aile üyelerinin de panele dinleyici olarak katılması ilgi çekti. Aile üyeleri yanında panele edebiyat dünyasının ilgisi de büyük oldu. Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkan Yardımcısı Osman ÇEVİKSOY, Buhara Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Osman KOCAOĞLU’ nun oğlu Prof. Dr. Timur KOCAOĞLU, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayim YORGUN, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf AYÖNÜ, İLESAM üyesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Türk Dili Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe İLKER, yazarlar Mustafa TATÇI ve Adnan İSLAMOĞULLARI ile birlikte çeşitli üniversitelerden birçok akademisyenin de takip ettiği programın önemli bir takipçisi de merhum Alparslan TÜRKEŞ’ in kızı Ayyüce TAŞ oldu.

Panelin başlangıcında Muğla Şehit Altuğ Pek Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve Işınsu’nun eserlerinden pasajlara yer verilen kısa bir video ise katılımcıların beğenisini alırken birçok izleyicinin ise duygusal anlar yaşadığı görüldü.

16 Mayıs 2021
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir