19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI



İzmir’de yaşayan iki çocuk annesi Bilge Türköz (39), ‘Bu yaştan sonra okuyamazsın, maceraya atılma okulu bitiremezsin’ diyenlere kulak asmayarak çocukluk hayalinin peşinden gitti, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) birincilikle mezun oldu.

Hep okumak istediği psikoloji bölümünü hiç geciktirmeden tamamlayarak gençlere ilham veren bir başarı hikayesine imza atan Türköz, “Üniversiteye başladığımda, ikiz çocuklarım 4 yaşındaydı. Yeri geldi çocuklarımla kampüse geldim, yeri geldi onların kreşinin bahçesinde ders çalıştım. Tüm bu zorluklara, diplomayı alacağım günün hayalini kurarak göğüs gerdim. Üniversite birincisi olmak tarifsiz bir duygu, çok mutluyum” dedi. İzmir’in Hatay semtinde oturan Bilge Türköz, çocukluğundan beri psikoloji okumak istemesine rağmen çevresinin de baskısıyla 2004 yılında Bursa Uludağ Üniversitesi İktisat Bölümü’nü kazandı. Çocukluk hayallerine bir süreliğine ket vuran Türköz, başarıyla mezun olduktan sonra çeşitli şirketlerde yönetici ve yurt dışı ilişkiler sorumlusu olarak çalıştı. Türköz, ardından da kariyerine bankacı olarak devam etti, bu süre içerisinde Anadolu Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Programı’nı bitirdi.

İLK DENEMEDE KAZANDI

Kariyerine başarıyla devam eden Türköz, psikolojiye olan ilgisinden de hiç vazgeçmedi. Psikolojik araştırmalara yönelik makaleleri, araştırmaları takip eden Türköz, bir gün psikoloji okuyacağı günün hep hayalini kurdu. 2013 yılında Demirkan ve Poyraz adında ikiz çocuk sahibi olan Türköz, çalışma hayatına ara vermesiyle birlikte yeniden üniversite sınavına girerek çocukluk hayali olan psikoloji bölümünü okumaya karar verdi. 2017’de üniversite sınavına giren Türköz, ilk denemede hedefine ulaşarak İEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü’nü kazandı.

‘BİLGE ABLA’ ZORLUK TANIMADI

Türköz, çalışkanlığı ve araştırmacı yönüyle kısa sürede farkını gösterdi. Psikoloji bölümündeki öğrencilerin ‘Bilge Abla’ diye seslendiği Türköz, çalışarak her zorluğun üstesinden gelineceği kanıtlayarak eşine az rastlanır bir başarıya imza attı. Türköz, 2020-2021 Akademik Yılı’nın güz ve bahar dönemi sonunda en yüksek genel not ortalamasına ulaşarak üniversite birincisi oldu. Türköz’e, İEÜ tarafından yüksek lisans ve doktora eğitim ödülü verildi. Türköz’e ödülünü, mezuniyet töreninde İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener ve Rektör Prof. Dr. Murat Aşkar takdim etti.

KÜRSÜDE KONUŞACAĞIM GÜNÜ HAYAL ETTİM

Hedefine ulaştığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Türköz, “Ben hep meraklı biriydim, her zaman bana ögretilenden fazlasını öğrenmek istedim. Kendimi bildim bileli de psikoloji okumak istedim. Yaşamdaki benzer olaylara, insanların neden farklı tepkiler verdiğini araştırmak hep ilgimi çekerdi. Ancak hayat beni farklı yönlere sürükledi. Farklı lisans dereceleri, farklı iş deneyimleri derken hayalime 20 yıllık gecikmeyle kavuşabildim. Üniversite okumaya karar verdiğimde, çevremdeki çoğu kişi, ‘İki çocukla ne yapacaksın?’, ‘Otur paranı kazan, çocuklarına daha faydalı olursun’, ‘Maceraya atılma, zaten okulu bitiremezsin, yarım bırakırsın’ diye tepkiler verdi. Ben, bunlara hiç takılmadım. Onlar, olumsuz konuşmalar yaparken, ben birinci olursam kürsüde nasıl bir konuşma yapacağımı hayal ediyordum. Ne mutlu ki bu hayalimi gerçekleştirdim” dedi.

ÇOCUKLAR UYUDU, BEN DERSE OTURDUM

Türköz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatta hiçbir şey için geç değil. Hiçbir zorluk da hedefe ulaşmaya engel değil. Yorulduğum, uykusuz kaldığım, zorlandığım anlar oldu. Çoğu zaman çocuklarım uyuduktan sonra, geceleri ders çalıştım. Başarmak için her şeyi denedim. Üniversitede elde ettiğim 4 yıllık deneyim, bana hayallerimden de ötesini sundu. Hem üniversitem hem psikoloji bölümü, dışarıda hiçbir deneyimin bana sunamayacagı kadar ufkumu ve vizyonumu genişletti, ruhumu aydınlattı. Çocukların mutlu yetiştirmesi için öncelikle ebeveynlerin mutlu olması lazım. Ben okurken çok mutlu oldum, bu durum çocuklarıma da olumlu yansıdı. Dersini aldığım her akademisyenime, benimle kurdukları sıcak ilişki için, yorulduğum zamanlarda elimi tutup bana güç verdikleri için çok teşekkür ediyorum.”

DAHA GİDECEK YOLUM VAR

Yüksek lisans ile eğitime devam etmek istediğini söyleyen Türköz, “Önemli bir başarıya ulaştım ancak daha gidecek yolum var. Üniversitemin bana sağladığı imkanı en iyi şekilde değerlendirerek ‘deneysel psikoloji’ alanında yüksek lisans yapacağım. Üniversitemizde deneysel psikoloji yüksek lisansımı tamamlayıp laboratuvardaki cihazlarımızın kullanımında uzmanlaşmayı; ardından sinirbilim alanında doktoramı tamamlayarak yurt dışında ülkemi temsil etmeyi planlıyorum. Bu kadar emek verip okumuşken psikoloji alanında nitelikli çalışmalar gerçekleştirmek istiyorum. Psikolojiye olan tutkumu sadece merak ya da hobi olarak bırakmayacağım” diye konuştu.

27 Ağustos 2021
Etiket; bilge türköz, izmir ekonomi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Boyoz, İspanya'da sergilenecek
Modada İzmir birinci
İEÜ'de yeni nesil tıp eğitimi
Fikirler ürüne dönüşüyor
Mübadil lezzetler
Türkiye yaşlandı
Dar alanda konforlu mobilyalar
Maddeyle değil sanatla yaşayacaklar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir