19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Notaların prensesi



Müziğe olan büyük yeteneği 4,5 yaşında keşfedilen 12 yaşındaki Nehir Özzengin, her yıl ulusal ve uluslararası başarılarına bir yenisini ekliyor.

Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YÜSEM) Müzik Akademisi’nde piyano bölümü öğrencisi olarak çalışmalarını sürdüren Nehir son olarak İtalya’nın Napoli şehrinde düzenlenen Uluslararası Ischia Piyano Yarışması’nda 2’inci olmayı başardı. Çalışmalarını bir gün bile aksatmadan yılın her gününü piyanonun başında geçiren yetenekli piyanist, “En büyük hayalim ileride tüm dünyayı dolaşarak konserler vererek müziğimi ve ülkemi herkese tanıtmak” dedi.

5 YILDA 4 ULUSLARARASI ÖDÜL

TAKEV İlköğretim Okulları 7’inci sınıf öğrencisi Nehir Özzengin, 5 yıl önce burslu olarak kazandığı Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müzik Akademisi’nde klasik piyano eğitimi almaya başladı. 5 yıla 4 uluslararası ödül sığdıran Nehir, Uluslararası Mozart Academy Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve 3’üncülük, Belçika’da düzenlenen Uluslararası Cesar Frank Piyano Yarışması’nda 2’incilik ve son olarak 26 ülkeden 80 yarışmacının katıldığı Uluslararası Ischia Piyano Yarışması’nda 2’incilik ödüllerinin sahibi oldu.

EN BÜYÜK HAYALİ AKUSTİK BİR PİYANO

Yılın her günü, günde en az 2 saat piyanoyla antrenman yaptığını anlatan genç yetenek bu nedenle tatil için gittiği mekanlarda bile piyano olması şartı aradığını söyledi. Piyanonun yanı sıra gitar ve bateri gibi farklı enstrümanları da iyi düzeyde çalabilen, aynı zamanda lisanslı olarak basketbol ve tenis sporlarını yapan Nehir Özzengin, sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olarak yer almaya çalıştığını ifade etti.

Dünya derecelerinin peşinde koşsa da henüz akustik bir piyanoya sahip olamadığını belirten Nehir, “İleride tüm dünyayı dolaşarak konserler vererek müziğimi ve ülkemi herkese tanıtmayı hayal ediyorum. Ayrıca çalışmalarımı evde de rahatça sürdürebilmek için iyi bir akustik piyanoya sahip olmayı çok istiyorum” dedi.

KIZIMIZLA GURUR DUYUYORUZ

Kızlarının başarılarıyla gurur duyduklarını belirten Nehir’in ailesi, “Nehir, sanatta, sporda ve derslerinde çok başarılı bir öğrenci. Hiçbir zaman dersleri aksar mı diye korkumuz olmadı. Sanat ve spor hep hayatımızın içinde oldu. Nehir, ileride hangi mesleği seçerse seçsin dünyayı dolaşıp konserler vermek ve ülkesinin adını her yerde duyurmak istiyor. Nehir’in yurtdışında ülkemizi temsil edebilmesi için ailesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” diye konuştu.

31 Temmuz 2017
Etiket; nehir özzengin, piyanist nehir Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir