26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Başbakan: Sabrımız nereye kadar paylaşamam



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında yaşanan gerginlikle ilgili, "Bir tarafta Mısır, diğer tarafta Suriye'deki görüşmeler ramazan ayında bizleri üzüntüye soktu. Yanı başımızda Suriye'deki gelişmelere artık sınırlarımızı da aşmak suretiyle zaman zaman ülkemiz içinde de ölümlere neden olmaya başladı. Sabırlıyız sabrediyoruz ama nereye kadar onu şimdi burada sizlerle paylaşacak durumda değilim" ifadelerini kullandı.

HALİÇ'TEKİ İFTARDA KONUŞTU

 

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde verilen iftarda konuştu. Mısır ve Suriye'deki gelişmelerin Ramazan ayına üzücü bir şekilde girilmesine neden olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Farklı bir iklim içerisindeyiz. Yanı başımızda Suriye'deki gelişmeler artık sınırlarımızı da aşmak suretiyle zaman zaman ülkemiz içirisinde de bildiğiniz gibi ölümlere neden olmaktadır. Bu hassasiyeti ortaya koyuyor. Sabırlıyız, sabrediyoruz. Ama nereye kadar. Onu şu anda burada sizlerle paylaşacak durumda değilim. Mısır'da yaşanan acı hadiselere rağmen Ramazan, genel olarak kalplerin yumuşamasına, rahmetin, merhametin, hoşgörünün ve dayanışmanın daha da artmasına vesile oldu" diye konuştu.


"TÜRKİYE'NİN İSTİKRARLI BÜYÜYECEĞİNE YÜREKTEN İNANIYORUM" 

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu belirten Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Derisinin rengi, dili, kültürü, gelenekleri, inançları önemli değil insan önce insandır. Önce candır. Eğer bu topraklarda egemen olanın, diğerine bir hoşgörüsüzlüğü, bir zulmü, tahamülsüzlüğü olsaydı, inanın bugün bu kadar renkli bir Türkiye olmazdı. Türkiye'yi asıl güçlü yapan farklı kesimleri bir arada hoşgörü içerisinde tutabilme becerisi ve tecrübesidir. Farklılıkları hiç bir zaman bizler bir zaaf olarak görmedik. Tam tersine zenginlik olarak gördük. Türkiye'nin bu zenginliklerle, istikrarla büyüyeceğine yürekten inanıyorum."



"HERKES HAKLARINI ÖZGÜRCE KULLANMAK DURUMUNDADIR" 

Başkasına zarar vermedikçe herkesin eşit şartlarda özgürlüklere sahip olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Herkes özgür olmak, haklarını özgürce kullanmak durumundadır. Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına asla gelmez. Kimseye de bu hakkı vermez" dedi.


"HEPSİ İLLEGAL ÖRGÜT" 

Ankara Mamak'ta geçtiğimiz günlerde bir apartmanın duvarına yazılan yazıyı eleştiren Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: "Ankara Mamak ilçemizde bazı evlerin kapılarına çirkin bazı tehditler yazılıyor. Bir mezhebin mensubu olan vatandaşlarımıza yönelik gerçekten tahrikkar, kirli bir oyun oynanmak isteniyor. Polisimiz çok dikkatli, çok hassas bir şekilde meseleyi takip ediyor ve sorumluları yakalıyor. Bu yazıyı yazanların kanlı bir terör örgütünün mensupları oldukları, daha da ilginci ölümle tehdit ettikleri o mezhebin mensubu oldukları ortaya çıkıyor. Şu anda Türkiye'nin her tarafında bu oyun oynanmak, vatandaşlarımıza bu tuzaklar kurulmak isteniyor. Nitekim Taksim Gezi alanında bu olmadı mı? Terör örgütünün mensupları bu işin arkasından çıkmadı mı? İşte dün bir düğün diye bir adım attılar. Düğünün arkasından baktık ki kara maskeliler ve o örgütün mensupları yine meydanda ve sokak aralarında cirit atıyor. Şimdi buna vesile olmak, bunun zeminini hazırlamak şu güzelim İstanbulumuzda, şu güzelim ülkemizde yanlış değil mi? Niye buna zemin hazırlanıyor? Buna ne gerek var? Kardeşçe yaşamak varken. Bunun düşünce fikir özgürlüğü ile ne alakası var. Hepsi illegal örgüt ve bunların uzantıları. Eğer dürüst samimiysen o paçavra yüzünde niye duruyor. Çek at. Açıkca çık ortaya. Rahat ol. Elinde molotoflarla, şunlarla bunlarla da dolaşamana da gerek yok." Anayasa çalışmalarına değinen Başbakan Erdoğan, Başkanlık sisteminin de tartışma konusu olabiliceğini belirterek, Başkanlık sistemini parti olarak 'kırmızı çizgi' olarak görmediklerini ifade etti. İftara, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı Adnan Polat, Sanatçı Orhan Gencebay gibi sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

21 Temmuz 2013
Etiket; başbakan, erdoğan, suriye, sabır Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Kapalı gişe Münakaşa
Sıfatı "Gazeteci"
Suriyeli gencin objektifinden savaşta çocuklar
Türkiye'nin kuvvetini bilelim
Başbakan'dan İzmir turu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığını İlan Etti: 'Ben Bu Milletin Başkanıyım'
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir