19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR



İzmir Düşünce Platformu yayınladığı bildiriyle Biden’ i kınadı.

Kısa adı İZDÜP olan platform, Biden’ in seçim vaadi olarak kamuoyuna sunduğu iddiaların bilimsel ve tarihi gerçeklerden uzak, hukuksuz ve mesnetsiz olduğunu, bunun Türk Milletini, karalamaya ve baskı altına almaya çalışan bir siyasetin ürünü ve kabul edilemez olduğu görüşünde.

Bildirinin tam metni şöyle:

Kamuoyuna Duyurulur...

ABD Başkanı Joe Biden’ in tarihi gerçekleri hiçe sayan ve bir sene öncesinden bir seçim vaadi olarak kamuoyuna sunduğu ve 24 Nisan 2021 tarihli konuşmasında dile getirdiği, sözde Ermeni soykırımını tanıdığını belirttiği açıklamasını şiddetle kınıyoruz.

1915 yılı bir savaş dönemidir. Bu dönemde yaşananları anlamaya ve anlatmaya yetecek yeterince kaynak bulunmaktadır. Dönemin kaynakları Ermenistan, Türkiye, Fransa Rusya ve İngiltere’de mevcuttur. Yaşanan olayların sebepleri ve safahatı, tarihi arşivlerde yer almaktadır.Bütün ülkelerde birincil kaynaklara ulaşıldığında bilgi ve belgeler gerçeği ortaya koyacaktır.

Bu bir soykırım değildir. Uluslararası hukukun da tanımladığı soykırım kapsamında değerlendirilecek bir durum değildir. Durum savaş ortamında bir güvenlik sorunu, ordunun hareket alanındaki bölgelerde orduyu ve güvenliği tehdit eden unsurlara mani olmaktır.

Soykırım bir insanlık suçudur. Bunun suçunu yüklenecek son topluluk Türklerdir. Bu suçun olay ve olgusu mutlaka tespit edilmelidir. Çünkü hukuki sonuçları da olan bir suçtur. Mutlaka bağımsız uzmanlar ve mahkemeler nezdinde tespit edilmesi gerekmektedir. Hukuken "soykırım" olarak tanımlanmayan bir olay için siyaseten "soykırım" olarak nitelendirmek yapılabilecek en büyük iftiradır. Daha büyük anlaşmazlıkların da başlatılması demektir.

Ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) "Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” sözleriyle ilgili ‘Perinçek-İsviçre’ davasında aldığı karar, tarihin ve hukukun siyasi amaçlarla istismarına gereken cevabı vermesi bakımından önemli bir dönüm noktasıdır.

İçte ve dışta siyasî amaçlar için yapılan ve çarpıtılmış ve de uydurulmuş sözde Ermeni Soykırımı açıklamaları ile birlikte İstanbul için kullanılan “Konstantinapol” ifadeleri kabul edilemez.

Tarihçiler ve uzmanların görüşü dışında alınan her türlü karar siyasidir. Diaspora ve seçmenleri için yapılan konuşmaların gerçeklikle alakası yoktur. Siyasilerin görevi bu gerçeğin tespit edilmesi olmalıdır. Tek başlarına şahsi görüş ve kanaatleri ile oluşturulan “Soykırım Yalanı” barışa vurulmuş büyük bir darbedir.

En başından beri haklının yanında yer alan ve var olduğu günden bu güne ezilen milletlerin umudu olan Asil Türk Milletini, karalamaya ve baskı altına almaya çalışan siyasi amaçlarla içte ve dışta yapılan sözde Ermeni soykırımı açıklamalarını şiddetle kınıyor ve bu açıklamaları kabul etmediğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

Saygılarımızla.

İZMİR DÜŞÜNCE PLATFORMU

25 Nisan 2021
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir