19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Mülteci çocuklar için deklarasyon



 

 13.05.2019 
MÜLTECİ ÇOCUKLAR İÇİN ‘GENÇLİK DEKLARASYONU’ 
Farklı ülkelerden yaklaşık 90 genç, mülteci çocukların yaşadığı zorluklara karşı çözüm aramak için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) bir araya geldi. Geçen yıl İEÜ İletişim Fakültesi’nin başlattığı “Çocuk Gibi Bak” projesi kapsamında Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’den öğrenciler, mülteci çocukların yaşadığı sorunların azalması amacıyla “Gençlik Deklarasyonu” yayınladı. 
İzmir Ticaret Odası, UNICEF, Konak Belediyesi ve Maya Vakfı’nın da desteklediği projede “Avrupa Birliği Erasmus +KA347 Yapılandırılmış Hibe Desteği”yle yapılan Diyalog Haftası’nda öğrenciler, Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi. Katılımcılar, onların deneyimlerini dinledi, çocuklarla birlikte oyunlar oynadı. Çalıştaylar gerçekleştiren öğrenciler, ulusal ve uluslararası karar alıcılara aktarılmak üzere sonuç gençlik deklarasyonunu hazırladı. Deklarasyonda şu görüşlere yer verildi: 
“Özellikle mülteci çocuklar için, mevcut hizmetler konusunda (sağlık, eğitim, güvenlik vb.) bir rehber geliştirilmeli. Çocuk ölüm oranlarını ve hastalıklarını önlemek adına, her mülteci aileye ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekleri sağlık kartı sağlanmalı. Mültecilerin kaygılarını net bir şekilde paylaşmalarına ve daha iyi hizmet almalarına yardımcı olacak ulusal dil kursları arttırılmalı. Güçlü devlet desteği sağlamak adına bireysel girişimler için lobi faaliyetlerinde bulunulmalı. Üniversitelerde öğrencilerin mülteci meseleleri hakkında düşüncelerini öğrenmek için fikir panoları oluşturulmalı. Okulların mülteci dostu olması sağlanmalı. Huzurlu bir ortam için Türk ve Suriyeli öğrencileri buluşturan etkinlikler düzenlenmeli. Hak ve ihlallerin takibi için çocuk hakları konusunda farkındalık yaratılmalı.”


Farklı ülkelerden yaklaşık 90 genç, mülteci çocukların yaşadığı zorluklara karşı çözüm aramak için İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) bir araya geldi. Geçen yıl İEÜ İletişim Fakültesi’nin başlattığı “Çocuk Gibi Bak” projesi kapsamında Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’den öğrenciler, mülteci çocukların yaşadığı sorunların azalması amacıyla “Gençlik Deklarasyonu” yayımladı. 


İzmir Ticaret Odası, UNICEF, Konak Belediyesi ve Maya Vakfı’nın da desteklediği projede “Avrupa Birliği Erasmus +KA347 Yapılandırılmış Hibe Desteği”yle yapılan Diyalog Haftası’nda öğrenciler, Suriyeli mülteci çocuklarla bir araya geldi. Katılımcılar, onların deneyimlerini dinledi, çocuklarla birlikte oyunlar oynadı. Çalıştaylar gerçekleştiren öğrenciler, ulusal ve uluslararası karar alıcılara aktarılmak üzere sonuç gençlik deklarasyonunu hazırladı.

Deklarasyonda şu görüşlere yer verildi: 
“Özellikle mülteci çocuklar için, mevcut hizmetler konusunda (sağlık, eğitim, güvenlik vb.) bir rehber geliştirilmeli. Çocuk ölüm oranlarını ve hastalıklarını önlemek adına, her mülteci aileye ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekleri sağlık kartı sağlanmalı. Mültecilerin kaygılarını net bir şekilde paylaşmalarına ve daha iyi hizmet almalarına yardımcı olacak ulusal dil kursları arttırılmalı.

Güçlü devlet desteği sağlamak adına bireysel girişimler için lobi faaliyetlerinde bulunulmalı. Üniversitelerde öğrencilerin mülteci meseleleri hakkında düşüncelerini öğrenmek için fikir panoları oluşturulmalı. Okulların mülteci dostu olması sağlanmalı. Huzurlu bir ortam için Türk ve Suriyeli öğrencileri buluşturan etkinlikler düzenlenmeli. Hak ve ihlallerin takibi için çocuk hakları konusunda farkındalık yaratılmalı.”

16 Mayıs 2019
Etiket; mülteci çocuklar izmir, ieü mülteci deklarasyon Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir