26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

CHP darbelere her zaman destek oldu



- Seçim barajının kaldırılmasıyla ilgili herhangi bir çalışmalarının olmadığını dile getiren Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, başkanlık sistemine geçilmesi halinde barajın zaten tamamen ortadan kalkacağını söyledi. 
AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı'nın iftar programı nedeniyle ilçeye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, seçim barajının kaldırıması için başkanlık sistemini işaret etti.

Kuzu, “Seçim barajını aşağıya çekmek gibi bir çalışmamız yok. Yüzde 10’luk baraj yüksektir, doğrudur. Ama baraja rağmen bu ülkede 4 partili koalisyonlar oluyor. Bu baraj yüzde 5’e çekilse en az 10 tane parti gelir. 5’li koalisyonlar dönemi başlar. Koalisyonların da bu ülkeyi ne kadar perişan ettiğini bin kez gördük. O bakımdan böyle bir çalışmamız yok. Belki partilere yapılan yardımlarda bir değişiklik olabilir. Barajı ne zaman kaldırırız, geçeriz başkanlık modeline, o zaman bütün barajlara son. O zaman baraja gerek kalmıyor. Kaldı ki barajı koyan biz de olmadık. Bu barajı bazı partilerin Meclise girmelerini engellemek için zamanında koymuşlardı. Ama o barajı koyanlar, kendileri bu barajın altında kalmışlardır. Yüzde 10’luk baraj maalesef lazım. Çözümü de söylüyoruz. Geçelim başkanlık modeline, o zaman barajı tamamen kaldıralım” diye konuştu.


"CHP DARBELERE HER ZAMAN DESTEK OLDU"


Burhan Kuzu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ye yönelik sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'na da eleştirerek, “CHP darbeye her zaman destek vermiştir” dedi.


Burhan Kuzu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin Mısır’daki darbeyle ilgili yaptığı 'Mısır’da ordu demokrasiyi yeniden inşa etmek için yönetime el koydu ve yine sivil bir yönetim oluştu' şeklindeki açıklamalarına inanmak istemediğini belirterek, “İnsan inanmak istemiyor. Ben de tepkimi böyle göstereyim. Herhalde böyle dememiştir. Bütün ajanslara düştü, hiçbir yalanlama da gelmedi. Bir çeviri hatası var gibi geldi bana önce ama böyle olmadığı da anlaşılıyor. CHP açısından bir sorun yok. CHP zaten darbelere her zaman destek oldu. O konuda bir tereddüt yok. 27 Mayıs’tan tutun 22 Nisan’a kadar bütün darbelerin yanında yer aldı. Fakat ABD Dışişleri Bakanı’nın bu yöndeki yaklaşımı, çok tehlikeli bir yaklaşım. Eğer siz bir ülkedeki demokrasiyi yok etmek için darbe gerekçesi ve sokaktaki adam sayısını sayarsanız, işin içinden çıkamazsınız” şeklinde konuştu.

"ALLAH AKIL FİKİR VERSİN"


Kerry’nin sözlerinin riskli sözler olduğunu dile getiren Kuzu, “Kerry’nin böyle diyeceği, darbe karşısındaki Amerika’nın da tutumundan belliydi. Darbe lafını hiçbir zaman kullanmadı. Mısır olarak özel bir durum ama bu ülke genelinde ve dünya genelinde çok risk getirecek bir sözdür. Her hükümet, her sandıktan, her seçimden sonra sokağa dökülen birkaç kişi ‘Biz bunu istemeyiz’ derse, darbe gerekçesi olabilir. O zaman seçim neden var, sandık neden var? Bu bakımdan Allah akıl fikir versin" dedi.

ANAYASA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR


Yeni anayasa çalışmalarıyla da ilgili bilgi veren Kuzu şöyle konuştu:

“Anayasa çalışmaları devam ediyor. Meclis'te, uzlaşma komisyonu şu anda çalışmalarını sürdürüyor. Eylül-Ekim’e kadar ne olur bilemiyorum. Yeni bir anayasa olur mu onu da bilemiyorum. Sayın Başbakanımız'ın belirttiği gibi, kaç maddede uzlaşma sağlandıysa, bunları genel kuruldan geçirelim şeklinde bir çağrısı oldu. Muhalefet buna pek sıcak bakmadı ama bundan sonra değerlendirebilir”.

"HAKİM VE SAVCILARIMIZ ÇOK CİDDİ ZAN ALTINDA BIRAKILMIŞTIR"


Pazartesi günü Silivri’de görülecek olan Ergenekon duruşmasıyla ilgili de konuşan Burhan Kuzu, CHP’nin duruşmalara müdahil olmasına karşı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ergenekon sürecinde ve Balyoz davalarında CHP bunu hep yaptı. Sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin elbette açıklamaları olabilir. Ama bir siyasi partinin böylesine fiili bir hareket içerisinde olmasını anlayamıyorum. Doğru da bulmuyoruz. Siyasi parti bunu yapamaz, yapmamalı. Böyle bir şey dünyanın hiçbir ülkesinde yok. Özellikle de Silivri’deki yargılamayı, Hitler’in kampına benzeterek, adalete çok ciddi anlamda bir gölge düşürülmüştür. Oradaki hakim ve savcılarımız çok ciddi zan altında bırakılmıştır. Bunu doğru bulmayız. Yasama, yürütme, yargı ayrımında yargının bir yeri var. Yasama, yürütme, yargıya talimat verme telkininde bulunamaz. Hiç kimsenin de böyle bir hak ve yetkisi yok. Bu yapılan aslında baskıdır, gövde gösterisidir. Hakim ve savcıların gücünü korkutmaktır. O nedenle bunlar yargıya baskıdır ve suçtur. Bunların yapılmasını doğru bulmam”.

04 Ağustos 2013
Etiket; burhan, kuzu, anayasa, baraj, keryy, darbe, chp, loğoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


4 yeni baraj geliyor
CHP darbeyi biliyordu
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
İzmir'den Simav'a dostluk köprüsü
Bahri Yalaz yeniden başkan
CHP İzmir'de 3 değişiklik
Büyük proje 3 yaşında
Sut Kuzusu'na zorunlu mola
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir