26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Duran değil, çalışan adam olalım



   Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gezi eylemlerini değerlendirerek, ”Son günlerde durma eylemleri oluyor, bazıları duruyor. Ben diyorum ki biz duran adam olmayalım, çalışan adam olalım. İsteyen istediği yerde dursun, onlara bir diyeceğimiz yok, demokrasi var. Yeter ki bizim çalışmamıza engel olmasınlar, bizi durdurmaya çalışmasınlar” dedi.

  Bingöl Belediyesi üstyapı temel atma töreni, Kültür Mahallesi Turgut Özal İlk-Ortaokulu bahçesinde düzenlendi. Açılış konuşmasını Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay’ın yaptığı programda bir açıklama yapan AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, AK Parti’nin insan odaklı çalışma sevdası ile yoluna devam ettiğini söyledi.

  Milletvekili Taş, ”Nereden nereye geldik. Gerçekten 2002’de ve öncesinde bu bölgede insanların nasıl yaşadıklarını, nasıl torbalarla köylere şeker götürdüklerini, nerelerde arandıklarını, ne şekilde evlerinden alınıp öldürüldüklerini hepimiz çok yakından biliyoruz ama çok şükür AK Parti’nin iktidara gelmesiyle Bingöl’ün Türkiye’nin yeni bir kalkınma hamlesini, yeni bir özgürlik hamlesini, yeni bir insan odaklı çalışma sevdasını belirleyip ona göre yola çıktılar" şeklinde konuştu. Bingöl’ün yıllarca beklediği altyapı çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, “Bugün hep beraber üstyapının temellerini atacağız.Altyapı yatırımları şehirler için, ülkeler için vazgeçilmez yatırımlardır. Her idare, her yönetim cesaret ederek bunlara girişemez. Belediye başkanımıza bu yatırıma karar verip de bu cesareti gösterdiğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

“DURAN ADAM DEĞİL, ÇALIŞAN ADAM OLALIM”

  Bingöl Belediyesi’nin eş zamanlı bir çalışma yürüttüğünü belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise, ”Bingöl Belediyesi eş zamanlı olarak arıtma tesisini bağladı. Katı atığını düzenli depoluyor. Kanalizasyonu, yağmur suyunu ve içme suyunu yeniliyor. Diğer taraftan kentsel dönüşüm, parklar, bahçeler, sosyal çalışmalar hepsini aynı anda yürütüyor. Bunun üstüne hızlı bir şekilde bu sorunlar çözülsün diye üstyapı projesine giriyor.

  Üstyapı dediğimiz bütün bu kanalizasyon çalışmalarıyla bozulan yollara şimdi çok güzel bir şekilde kilit parke taşı ve kaliteli asfalt döşenecek” dedi. Gezi Parkı eylemlerine de değinen Bakan Yılmaz, ”Son günlerde durma eylemleri oluyor, bazıları duruyor. Ben diyorum ki biz duran adam olmayalım, çalışan adam olalım. İsteyen istediği yerde dursun, onlara bir diyeceğimiz yok, demokrasi var. Yeter ki bizim çalışmamıza engel olmasınlar, bizi durdurmaya çalışmasınlar. Kendileri durmak istiyorsa dursunlar, onlara da karışmıyoruz, demokrasi var" şeklinde konuştu.

"BİNGÖL HALKI BU GEZİ OLAYLARINDA NEDEN EYLEM YAPMIYOR?"

  Bingöl halkının Türkiye’de oluşan sorunları iyi analiz ederek ona göre tavır aldığını belirten Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: ”Plan bütçe komisyonunda Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinden biri bana bir soru sordu, dedi ki, ’Bingöl halkı bu Gezi olaylarında neden eylem yapmıyor?’ Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir arkadaşımız, ’İki tane il var Türkiye’de hiçbir olayın olmadığı. Bir tanesi Bingöl. Niye Bingöl’de olay olmuyor?’ dedi. Ben de kendisine dedim ki, Bingöl halkı her zaman hayırlı işlerden yana bir halktır, basiretli bir halktır, neyin ne olduğunu iyi gören bir halktır.

  Alevi’siyle, Sünni’siyle, Türk’üyle Kürt’üyle bütün unsurlarıyla hepsini kastediyorum, değişik görüşleriyle Bingöl halkı neyin hayırlı olduğunu gören, ona göre tavır alan bir halktır. Bir taraftan Bingöl’ün özlemi olan havaalanımız bitti, artık test uçuşları yapılıyor, son rötuşlar yapılıyor. Allah kısmet ederse Sayın Başbakanımız ile birlikte Ramazan ayı içerisinde Bingöl’e gelip resmi açılışını da gerçekleştireceğiz.” Yapılan konuşmaların ardından yola parke taşı döşenerek Bingöl Belediyesi üstyapı yapım işinin temeli atıldı. Törene; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay, diğer yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı.

29 Haziran 2013
Etiket; kalkınma bakanı, cevdet yılmaz, bingöl Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İyi futbola devam
Erdoğan ile Yavuz Bingöl buluşuyor
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu'nun aklına ihtiyacımız yok
Yavuz Bingöl'e tabelalı tepki
Ayça Bingöl Arapların İdolü Oldu
Kalkınma Bakanı: Çılgın bir yıl oldu
İzmir Renaisssance Oteli açıldı
Dünyanın ekonomisi İzmir'de konuşulacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir