26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Makarnayla oluyorsa sen de dağıt



Milli İradeye Saygı mitinginin üçüncüsünü Kayseri’de düzenleyen Başbakan Erdoğan, “Bunlar ne diyor ’Duran adam’. Bunlar on yıllar boyunca ’Türke durmak yaraşmaz’ deyip tam aksine duruyorlar. Hâlâ duruyorlar" dedi. Kayseri’nin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen miting öncesinde alanları dolduran vatandaşlara AK Parti ve Türk bayrakları dağıtıldı.

Tarihi Kayseri Kalesi’ne Mustafa Kemal Atatürk ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleri asılırken, bir binada “Koca bir dünya sana hasta, ne yiğittin sen Davos’ta, gadanı alırım büyük usta” yazılı pankart asıldı. Hava yolu ile Kayseri’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Seyrani Camii’nde kıldığı öğle namazı sonrasında, Kayseri Valiliği’ni ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında miting alanına gelen Başbakan’ı coşkulu kalabalık karşıladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve AK Parti Kayseri milletvekilleri, Niğde, Adana, İstanbul, Nevşehir, Kahramanmaraş, Sivas, Elazığ, Nevşehir, Ankara milletvekillerinin katıldığı mitingde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte kalabalığı selamladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasiye sahip çıktığınız için, sandığa, milli iradeye sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Kayseri bu gün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Kayseri bu gün tarihinin en büyük mitingini gerçekleştiriyor" dedi. Başbakan Erdoğan, "Kayseri haksızlığa, vandallığa, oyunlara ve tuzaklara karşı sesini yükseltiyor" diyerek şu şekilde konuştu: "Bu muhteşem meydanda vandallıktan rahatsız olan CHP’li, barbarlıktan rahatsız olan MHP’li, faşizmin karşısında olan BDP’li kardeşlerim de var. Sizin isyanınız şiddete başvuran isyancılara karşı. Bugün tüm Türkiye huzurunu gasp etmek isteyenlere, kuklalara karşı itirazını yüksek sesle haykırıyor. Sizin sesinizi halkın iradesine karşı olanlar duymayacaktır. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi Şam, Bağdat, Ramallah, Gazze, Kudüs duysun. Sizden öyle bir haykırış bekliyorum ki dünyanın bütün mazlumları sesinizi duysun."

"BİZ BU MİTİNGLERİ YAPMAYACAĞIZ DA.."

Başbakan meydandaki kalabalığa, "Kayseri demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Sandığa, milli iradeye, Türkiye’ye sahip çıkıyor muyuz? Kardeş miyiz? Birlikte Türkiye miyiz?" diye sordu. Meydanı dolduranlardan ’Evet’ cevabını alan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Kayseri, kardeşim Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün şehri, yiğitliğin, helal kazancın şehri. Bu İstanbul’da, Ankara’da eylem yapanların niyetini en iyi Kayseri bilir. Bu yakanların, yıkanların, yağmalayanların asıl maksadını en iyi Kayseri bilir.

Başbakan gençleri dinlemiyor diyorlar. Gençleri Bakanlar Kurulundakilerden fazla dinledim. Oradaki yakanlarla, şiddetle birlikte olanlar siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız. Onlara bak, buraya sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. Onu da dinle burayı da dinle. Bunun yeri neresi sandık. Öyleyse sandığa saygı duy. Biz sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz. Biz o bir kısım gençlerimize, çünkü onların içinde şiddete başvuran, bu milletin değerleriyle çatışanlar var. Bunların yanında oyuna gelenler de var. Buradan sorumluluğumuzun gereği olan şu mitingi yapmamızdan rahatsız olanlar var.

Diyorlar ki, ’Ne olur miting yapmayın. Bunu anlatmayın’ Biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp yıkmalarınızı, kamu binalarına saldırmalarınızı mı izleyeceğiz? Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları en meşru zeminlerdir. Eğer siz de dürüstseniz gelin bunu meydanlarda yapın. Kırıp döküp yakmayın. Yazıktır günahtır. Şu ana kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. BU milletin kasasından çıkıyor. Şimdi ey solcular size sesleniyorum, ey CHP sana sesleniyorum.

Ortalığı karıştırdın, adeta bir mikser gibi karıştırdın. Takıldığın o aşırı uçların peşine, terör örgütleri ile ilgileri olan kişilerin peşine, ondan sonra bu ülkenin yönetimine her türlü hakareti ettin. Atatürk Kültür Merkezi’ni işgal ettiler. ’Bırakın işgal devam etsin mi diyecektik’ legal örgütlerin paçavraları asılı kalacak, Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı’na hakaretler olacak rahat mı bırakacağız. 

İçişleri Bakanı’na Atatürk Kültür Merkezi’ni 24 saat içinde temizleyin, Taksim’i temizleyin dedim. Bir tarafta terörist başının posteri, bir tarafta Atatürk’ün posteri ve Türk bayrağı, CHP siz nasıl seyrettiniz bu görüntüyü. Öyle duracak mıydı? Biz, 17 gün sabrettik. Gezi Parkı oradaki bir işgalci grubun değil tüm halkımındır. Bu parkları işgal edemezsiniz, Anayasaya ve hukuka aykırıdır. Taksim meydanı miting meydanı değil. Gidersin Kazlıçeşme’de yaparsın".

ZAHİDE NİNE

Bu gençlik geleceğine sahip çıkacak hiç endişemiz yok. Gençlik bu ülkede kendisine hizmetkar olan AK Parti iktidarını iyi biliyor. Ne oldu da bunlar yapıldı? Ne yaptık biz size? Bunlar sandık sonucunu hazmedemediler. Bunlar demokrasiyi hazmedemediler. Bak burada bir teyze, ‘Tencere tava dövdünüz CHP’yi sandığa gömdünüz’ diyor. Bu ara tencere tavacılar bayağı para kazandılar. Bunlar biz okumuş insanlarız diyorlar, biz sanatçıyız ve yazarız diyorlar, biz her şeyden anlarız diyorlar.

Bizim oyumuzla Kayseri’deki Ahmet’in Mehmet’in oyu bir olmaz diyorlar. Kendilerine halk diyenler şu muhteşem kalabalığa bidon kafalı diyorlar, koyun diyorlar. On yıllar boyunca bunu yaptılar. Eğer öyleyse sende makarna, pirinç dağıt. Taksim meydanında servisleri sermaye çevresi ile siz yaptınız. Diğer zamanlarda da yapmaya devam edin. Eğer bu iş bununla oluyorsa buyurun halledin.

On yıllar boyunca boğaza karşı viski içerek sefa sürdüler. Zahide nine bunların analarını ağlattı. İstanbul’da vandalların önlerine geçip yeter artık dedi. Zahide nine dik durdu, eğilmedi tek başına bunu yaptı. O zahide ninenin eli öpülür. Bunlar Zahide nineye nasıl bakıyorlarsa Türk milletine böyle bakıyorlar. Siyasete, ekonomiye, bürokrasiye asla yanaşmayacaksınız dediler.

Yoksulunuz yoksul kalacaksınız dediler. Siz koyunsunuz biz sizi güdeceğiz dediler. İşte Anadolu, Trakya bu oyunu bozdu. Kayseri bugün bu oyunu bir kez daha bozdu. Vandalların yakıp yıkmasına bakıp buna Türkiye baharı diyenler var. Türkiye baharı 3 Kasım 2002’de yaşandı. Artık Türkiye baharı yaşıyoruz. Bu güzel ülkeye artık o ağır kış şartları gelmeyecek. Biz Erciyes’in kış şartlarını bile bahara dönüştürdük. Ama bunların kulağı var duymaz. Türkiye 3 Kasım 2002’de statükoya itiraz etti. İmtiyazcılara, hortumculara en güzel cevabı verdi.

3 Kasım 2002’de millet demokrasiye sahip çıktı. Bu yapılan mitingler yolsuzluğa karşı mitingler değil, parti kurmak istiyoruz kurdurmuyorsunuz diyen mitingler değil. Tutturmuşlar Gezi Parkı. Dert başka ve enteresan olan ben o bölgenin çocuğuyum. Beyoğlu’nda doğdum Kasımpaşa’da büyüdüm. Taksim Gezi Parkı’nın ne olduğunu çok iyi bilirim. Tarihini de bilirim. Orada yeşili katleden bir proje yok. İstanbul’da olmayan ama orada olan bir tarihi ayağa kaldıralım, şehir müzesi yapalım istiyoruz. Taksim meydanı bütün araçlar yer altına alınsın, egzoz kokusundan Taksim meydanını kurtaralım diyoruz. Bunları anlamak mümkün değil. Bunların çevrecilik anlayışı bu.

Polisin biber gazına hayır ama araçların egzoz gazına evet diyorlar. CHP’nin çöp dağlarından İstanbul’u bu kardeşiniz kurtardı. Bunların hepsi çevre adına yapılan şeyler. Karşıma gelen gruplara bunları hatırlatınca ’Doğru’ diyarlar. Biz azınlığın çoğunluğa tahakkümüne eyvallah etmeyiz. Çünkü bu milletin iradesine saygısızlık olur. Millet bir yetki verdiyse onu kullanacaksınız."

ULUSLARARASI MEDYAYA ÇATTI

Söz, yetki ve kararın milletin olduğunu belirten Erdoğan,  şöyle devam etti:

"Hiçbir tuzak bunu bozamayacak. Buna gücü yetmez. Hiçbir senaryo bunu bozamaz ve bozamayacak. Uluslar arası medyanın, çetelerin, kuklaları ne yaparsa yapsın Türkiye bu tuzağa düşmeyecek ve gelmeyecektir. Kardeşlerim 3 Kasım’da, 27 Nisan’da, 22 Temmuz’da oyunu bozdunuz. Cumhuriyet mitingleri ve Ergenekon ile kurulan oyunu siz bozdunuz. Danıştay saldırısı oyununu siz bozdunuz. Reyhanlı’da 53 vatandaşımız öldürüldü CHP ne dedi, STK’lar ne kadar üzüldüler. Hiç sesleri çıktı mı? Uluslararası medyanın sesleri çıktı mı? Tezgah başkaydı, ana muhalefet de bunun hesabını verecek. Yeri gelince bunun da hesabını soracağız.

2001 yılında AK Parti’yi kurup yola çıktığımızdan beri ’uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece’ ’Durmak yok yola devam’ diyoruz. Bunlar ne diyor ’Duran adam’. Bunlar on yıllar boyunca ’Türke durmak yaraşmaz’ deyip tam aksine duruyorlar. Hala duruyorlar. Hayatları boyunca en iyi yaptıkları şey durmak ve durdurmaktır. Bunlar bizi yıllarca SSK kuyruklarında durdurdular. Bunlar bizi yıllarca eczane, üniversite kapılarında, devlet kapılarında durdurdular. Gaz kuyruklarında, benzin, ekmek, şeker kuyruklarında bizi durdurdular. Bunların en büyük hayali bütün Türkiye’nin duran adam olması. Milleti durduramayanlar hamdolsun artık kendileri duran adam oldular. Ama biz durmayacağız. 2023’e doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu oyunu da bozacağız. Bu tuzağı da alt üst edeceğiz. Bunlar Gezi Parkı’nı bahane ediyorlar, perdenin arkasında rahatsız oldukları milli irade var."

21 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir