19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Medya algı operasyonu yapıyor



Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle "Yeni Türkiye'nin İnşası ve Medya" konulu panel Konak Sabancı Kültür Sarayı'nda düzenlendi.

Moderatörlüğünü Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak'ın yaptığı panele Beyaz TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Gökçek, Gazeteci-Yazar Ahmet Tezcan ve Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık konuşmacı olarak katıldı.

Panelistler, Türkiye'de 1960’lardan bu yana medyanın yürüttüğü algı operasyonlarını örneklemelerle ortaya koydular. 28 Şubat döneminde de medyanın etkisine değinilen panelde, sürecin tamamiyle medya üzerinden yürütüldüğüne dikkat çekildi.

Panelde ayrıca son dönemde ‘paralel yapı’nın da 'yolsuzluk' kavramını kullanarak medya üzerinden Hükümet'e karşı yürüttüğü algı operasyonları ele alındı. Panele İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Galip Akhan, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Recep Yaparel, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Katip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tancal Uysal, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Avukat Yunus Kalkan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, Anadolu Birliği Federasyonu Başkanı Ferhan Ademhan, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı şube temsilcileri, üyeleri ve sivil toplum örgütü başkanları ile vatandaşlar katıldı.

ŞENOCAK: MEDYADA ALGI OPERASYONLARI SÜRÜYOR

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, panelin açılışında yaptığı konuşmada, geçmişten günümüze bazı medya organlarının dezenformasyona dayalı algı operasyonlarıyla karşı karşıya olduğumuzu söyledi. Bu algı yönetiminin günümüzde de bazı medya organlarınca devam ettirildiğini söyleyen Şenocak, "Panelimizde medyanın yürüttüğü algı operasyonlarını örneklerle enine boyuna tartışacağız. Üniversite ve sendikanın bir araya gelip memleketimizin geleceğine dair meseleleri müzakere masasına yatırmaları da ülkemizin geleceği adına sevindirici bir gelişmedir. Memur-Sen'in farkı da budur. Yeni Türkiye vizyonu belki birilerini rahatsız ediyor, ürkütüyor. Ancak çalışanlar, emekçiler ve memleket sevdalıları olarak sosyal adaletin tesisi, insan hakları ve demokrasinin ilerlemesi adına sürecin destekçisiyiz. Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediğimiz panelimize katılımın yoğun olması bizleri ayrıca mutlu etti. Üniversitelerimizin de yeni Türkiye yolunda bu anlayış içerisinde olması son derece önemlidir" diye konuştu.

KOCABIYIK: MEDYADA ALGI OPERASYONLARI 60 DARBESİYLE BAŞLADI

Şenocak'ın ardından panelistlerden Turkuvaz Medya Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Kocabıyık, 'Türkiye'nin Değişim Süreci ve Medya' başlıklı konuşmasını yaptı. Kocabıyık, 27 Mayıs 1960 darbesinde medyanın oynadığı rolü ele aldı. Medyanın algı operasyonlarıyla siyaseti dizayn etme çabasına girdiğini ifade etti. Türkiye'de özellikle 1960 Darbesi'nden sonra medya sektörünün sistem rantından yararlanmak için yoğun bir algı operasyonuna giriştiğini söyledi.

GÖKÇEK: MEDYA ÇEŞİTLENDİ, ALGI OPERASYONLARI ETKİSİZLEŞTİ

Kocabıyık'ın ardından konuşan Beyaz TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Gökçek ise 'Türkiye'deki Algı Yönetimi ve Medya' adlı sunumu gerçekleştirdi. Anlatımına sunumundaki örneklendirmelerle dikkat çeken Gökçek, algı yönetiminin yalnızca medya, sinema ve dizi sektörlerinde yapılmadığını, siyasilerin de bu yönteme sıklıkla başvurduğunu ifade etti. Türkiye'de medya organlarının çeşitlenmesiyle algı dayatması yapmak isteyenlerin artık başarılı olamadıklarını söyleyen Gökçek, "İnsanlar medyadaki çeşitlenmeyle birlikte zihinlerinde doğru veya yanlış enformasyonu ayırabiliyor" dedi.

TEZCAN: ŞİZOİD BİR TOPLUM OLDUK

Panelin son konuşmacısı Gazeteci-Yazar Ahmet Tezcan ise, 'Medya; Altı Temel İlkede Bireysel, Kurumsal ve Toplumsal Karakter İnşası' konulu bir konuşma yaptı. Tezcan, "Şizoid bir toplumdayız. Çünkü bizi bir başka kültüre sokmaya çalıştılar" diyerek, Türk toplumunun medeniyet değerlerinden uzaklaştırılma çabalarına dikkat çekti. Yeni Türkiye'nin 'hak' ve 'adalet' kavramları etrafında inşa edilmesi gerektiğini ifade eden Tezcan, Türkiye'de yaşanan sürecin yüzyıllardır ihmal edilen 'öz'ün yeniden ihyası olarak okunabileceğini sözlerine ekledi. Programın sonunda Memur-Sen İzmir İl Temsilciliği tarafından panelistlere tablo hediye edilerek, toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

28 Ocak 2015
Etiket; yeni türkiye medya, hüseyin kocabıyık, abdurrahim şenocak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


28 Şubat'taki fişlemeleri unutmadık!
Yeni Asır ve Sabah Egeli'de yeni dönem
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir