26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Rebbum seni korusun



Erdoğan için memleketi Rize'de açılan pankartların arasında 'Rebbum seni korusun' ve 'Ne liderler gördük uzaktan kumandalı, dünyaya lider oldu şimdi bir Potomyalı'  ifadeleri dikkati çekti. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan karayoluyla geldiği Rize’deki Belediye binası önündeki alanı dolduran yaklaşık bin kişiye hitap etti. Parti otobüsüyle kente giriş yapan Başbakan Erdoğan burada havi fişek gösterileri ve Rabia selamıyla karşılandı.

"Sizleri Rabia’nın selamıyla selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan Başbakan Erdoğan, "İnşallah bu selam barışın simgesi olsun, inşallah bu selam diktatörlerin sonu olsun. Çok anlamlı bir dönemdeyiz. Özellikle Ortadoğu kan gölü haline getirildi. Suriye’de 2.5 yıldır 100 bini aşkın müslüman öldürüldü, ardından gördüğünüz gibi Mısır’da 3 bine yakın Müslüman öldürüldü, yaralının sayısı 10 bini buldu. Şu anda bütün Müslüman Kardeşlerin liderleri teker teker toplanarak içeri alınıyor. Dikkat edilirse olay şuna benziyor: Habil’le Kabil arasıdaki durum neyse. 2 kardeşten Kabil Habil’in katili olmuştu, şimdi bunun tekrarı yapılıyor, Müslümanlar, Müslüman Kardeşlerini katlediyor, bu oyunun arkasında kimlerin olduğunu biliyorsunuz. Bu oyunun arkasındaki güçlerin tek derdi var; sadece müslümanların birliğini ikiye bölmek ve parçalamak suretiyle kendilerine güç devşirmek istiyorlar” dedi. 

Suriye’de kimyasal silahların kullanılmasıyla ilgili Esad’ı katil olmakla suçlayan Başbakan Erdoğan, “Kimyasal silahlarla şehit edilmiş o yavruları gördünüz değil mi? Televizyonda o masum bedenlerin kimyasal silahlarla nasıl şehit edildiğini gördünüz di mi? Onlarda kan var mıydı? Onlarda kurşun izi var mıydı? Utanmadan sıkılmadan hala diyorlar ki ‘acaba bunu kim yaptı’. Kim yapacak, belli işte. Bunu diktatör, katil Eset yaptı” şeklinde konuştu. 

Kahire’de öldürülen 17 yaşındaki Esma’nın gözyaşlarının ümmetin gözyaşları olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Suriye’de dün olan olay, onun öncesini de biliyorsunuz. Kahire’de bir Esmamızı kaybettik. Esma’nın gözyaşı ümmetin gözyaşıdır. Ama şunu unutmayın. O Esma için ağlayanların o gözyaşları abdest mesafesindedir. Mevlana bunu böyle dile getiriyor. Biz bu yola çıkarken ‘Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’ dedik. Gideceğiz gündüz gece her halükarda gideceğiz. Durmak yok yola devam edeceğiz." 

İstanbul Taksim’deki Gezi olaylarına da değinen Başbakan Erdoğan, "Siz yağmurları rahmet olarak gören bir kitlenin mensuplarısınız. Yağmurlar bize rahmettir, biz bunu böyle bildik bu yolda böyle yürüdük. Yağmurlar bizim için hep bereket oldu. Hakkınızı helal ediniz. 17 yaşındaki Esma yılmadı ve o sniper silahıyla şahadet şerbetini içti. Burada Esmalar var biliyorum. Bir çok oyunlar oynandı, ama siz bu oyunları bozdunuz. Tutturdular bir gezi, tutturdular bir tencere tava. Ama Rize’de herhalde çalacak tencere tava bulamadılar. Trabzon’da, Ordu’da, Giresun’da, Samsun’da bulamadılar. Çünkü siz ‘egemenlik bizim hakkımızdır’ dediniz ve bu hakkınızdan taviz vermediniz ve demokrasinin sandıkta tecelli ettiğini ve sandıktan geçtiğini gösterdiniz. Bu nedenle sizleri tebrik ediyorum, sizleri kutluyorum” dedi. 

REBBUM SENİ KORUSUN PANKARTI 

Başbakan Erdoğan daha sonra baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesine hareket etti. Güneysu ilçe merkezinde yaklaşık 500 kişilik coşkulu topluluk tarafından meşaleler ve pankartlarla karşılanan Erdoğan, burada da kısa bir selamlama konuşması yaptıktan sonra Merkez Mahallesi’ndeki villasına gitti. Erdoğan için hazırlanan pankartların arasında 'Rebbum seni korusun' ve 'Ne liderler gördük uzaktan kumandalı, dünyaya lider oldu şimdi bir Potomyalı' ifadeleri dikkat çekti. 

24 Ağustos 2013
Etiket; rebbum, başbakan, rize, pankart Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Başbakan'dan İzmir turu
Kocaoğlu: Başbakanın sözlerine üzüldüm
Hikmet Karaman Çaykur Rizespor'da
Davutoğlu 'güvenlik paketi'ni açıkladı
Davutoğlu: Köy yakanlarla aynı zihniyet
Maske takana gözaltı, 'makul' şüpheye arama
"Her noktada hem Al Bayrak hem AKP bayrağı olacak"
Bülent Arınç açıkladı: Polisin yetkileri artırılıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir