26 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Karabağlar'da Taşerona Geçit Yok



Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu mazbatasını alarak koltuğuna oturdu. Başkan olarak ilk mesajını veren Selvitopu, önümüzdeki günlerde yapılacak ihalede taşeronlaşma endişesi duyan KARBEL işçilerinin yüreğine su serpti.

"Karabağlar'a taşeron girmeyecek" diyen Selvitopu, her zaman emekten yana olduğunu, bundan sonra da bu tavrını sürdüreceğini ve çalışanların endişe etmesine gerek olmadığını söyledi. 30 Mart yerel seçimlerinde CHP'den belediye başkanı seçilen Harita Mühendisi Muhittin Selvitopu ilçe seçim kurulundan mazbatasını aldı. Meclis üyeleriyle birlikte İhsan Alyanak Spor Salonu'nda düzenlenen törende İlçe Seçim Kurulu Hakimi İsmail Kalafatoğlu, Muhittin Selvitopu'na mazbatasını verdi.

Mazbatasını alan Selvitopu Karabağlar'da yaşayan, kendisine oy veren, vermeyen 480 bin vatandaşın başkanı olacağını söyledi. İlçe halkına aynı gözle, aynı düzeyde bakacağını, kimseyi ayırt etmeyeceğini belirten CHP'li Başkan, 5 yıl içinde sosyal demokrat belediyenin nasıl hizmet vereceğini dosta düşmana göstereceklerini ifade etti. Selvitopu, "Karabağlar'ı 5 yılda gelişen, dönüşen ilçe haline getirmek için çalışacağız. Bu bağlamda hepinizin desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

CHP'den meclis üyesi seçilen isimler de tek tek mazbatalarını alırken İlçe Seçim Kurulu Hakimi ve İzmir 1.Asliye Hukuk Hakimi İsmail Kalafatoğlu 41 yıl 4 ay sürdürdüğü mesleğini bu mazbata töreniyle sonlandırdığını ve emekliye ayrılacağını söyledi. Miting gibi devir teslim töreni Mazbatasını alan Muhittin Selvitopu daha sonra Karabağlar Belediyesi'ndeki devir teslim törenine katıldı. Belediye binasının bahçesini dolduran çok sayıda işçi ve partili tarafından alkışlarla karşılanan Selvitopu, bayrağı Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm'den devraldı ve koltuğuna oturdu.

Devir-teslim törenine CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, Parti Meclis Üyeleri Seniye Nazik Işık, Berrin Dilekçi, Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları Ceyhan Kayhan, Ali Karabay, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ve Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan çiçeği burnunda Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu temel hedeflerinin insana hizmet olacağını ve Karabağlar halkına layık olmaya çalışacaklarını belirterek "Bir saatimizi, bir saniyemizi boş geçirmeyeceğiz. Amacımız bayrağı daha yukarılara çıkarmaktır." dedi.

Selvitopu, konuşmasında önümüzdeki günlerde yapılacak ihalede taşeronlaşma endişesi duyan KARBEL'deki temizlik işçilerinin yüreğine su serpti. "Karabağlar'a taşeron girmeyecek" diyen Selvitopu şöyle konuştu:

"33 yıldır belediyelerde farklı görevlerde bulundum, halkımıza hizmet ettim. Devlet terbiyesi gören bir insanım. Devlette devamlılık esastır. Biz bu anlayışla başlayan projeleri sürdüreceğiz. Karabağlar'a taşeron girmeyecek. Çalışanlarımızın bu konuda rahat olsunlar, şüphe duymasınlar. Ben çalışma hayatında da her zaman emeğin yanında oldum, bundan sonra da bu tavrımı sürdüreceğim." Başkan Selvitopu, AKP'nin seçim kampanyasında ortaya koyduğu projelere de göndermede bulunarak, " İzmir'de 1414, Karabağlar'da 99 proje gündeme geldi. Bizim 'kentsel dönüşüm' başlığıyla sunduğumuz projeyi 22 mahalleye bölüp 22 ayrı projeymiş gibi halka sundular. Artık bunlar geride kaldı. Sizler onları geldikleri gibi gönderdiniz. Artık uçakla mı, yoksa eşekle mi giderler bilemem. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Hizmet bayrağını Muhittin Selvitopu'na devreden Sıtkı Kürüm ise yaptığı konuşmada Selvitopu'nun deneyimli bir isim olduğuna dikkat çekti ve Karabağlar'da başarılı olacağına inandığını söyledi.

"CHP'li doğdum CHP'li öleceğim" diyen Kürüm, CHP bayrağının Karabağlar'da indirilmemesine sevindiğini ifade etti. İşçi alacaklarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sıtkı Kürüm, "Merkezi hükümet yerel seçim öncesi nasıl plan yaptıysa seçimlerden önce İller Bankası payımızı kestiler. Şirketimize vereceğimiz, işçilerimizin maaşlarını ödeyemedik. Sizin maaşlarınızı taşerona yedirtmeyeceğiz." diye konuştu.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ise parti olarak başarılı bir süreci geride bıraktıklarını belirterek partiden ayrılanları sert bir dille eleştirdi.

Manduz, "Asıl olan partimizdir. Parti kimliği olmadan kişilerin bir önemi yoktur. Kişiler bayrağını başka arkadaşlarına devrederler. Partimize ihanet edenler siyasetin çöplüğüne gömülecektir. İzmir'de 8 ilçeyi kaybetmemize neden olan bu kişileri kınıyorum. Bir başka partinin ekmeğine yağ sürerek partilerini terk ettiler." diye konuştu.

Devir teslim töreninde Kürüm, Selvitopu'na belediye rozetini takarken, Selvitopu da bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı Kürüm'e teşekkür ederek çiçek verdi.

05 Nisan 2014
Etiket; karabağlar devir töreni, muhittin selvitopu, sıtkı kürüm, polat manduz Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Karabağlar'da muhtarlık binaları yenileniyor
İzmir'de Başkan Makam Aracını Sattı!
Karabağlar Meclisinde Pankart Krizi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir